chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Trocha by som potreboval poradiť. Dnes som sa snažil nahodiť na ráfik ztr rapid 29" plášte maxxis ikon exo tr. Keď som po15 min. boja nahodil jednu stranu, päťka zostala v strede ráfika a nemohol som nasadiť dušu. Keď som ju založil a po asi 20 min. pomocou montpák nahodil na ráfik aj druhú pätku, tak plášť zostal v strede ráfika ako prikovaný. Nato som zistil, že som asi poškodil dušu. Ten plášť vyzerá,ako by bol o číslo menší od toho ráfika. Neviete poradiť , čo s tým?
čo sa týka ZTR rafiku a maxxisu, tam to vždy islo dosť ťažko, ako u iných rafkov.Sú určene bez duše, a preto majú nízky profil aj žliabok je dosť malý, a ikon TR má hrubý bok a hrubu patku. tiež som sa potrápil, ale zas pekne držia tlak bez duše
Nafúkať to práve nejde, asi som pri nasadzovaní niekde presekol dušu. Ale vyzerá to tak, že ten plášť je malý, preto tam tak tesne drží. Zajtra ho idem reklamovať aj s kolesom, aby mi v obchode verili.
čo sa týka ZTR rafiku a maxxisu, tam to vždy islo dosť ťažko, ako u iných rafkov.Sú určene bez duše, a preto majú nízky profil aj žliabok je dosť malý, a ikon TR má hrubý bok a hrubu patku. tiež som sa potrápil, ale zas pekne držia tlak bez duše
Aj na to som myslel, ale s tým plášťom nejde ne rafiku skoro ani pohnúť. Drží v strede ako prikovaný. Uvidíme, čo zajtra na to povedia v obchode. Pri nasadzovaní som aj namydlil pätky, ale nepomohlo to. Neskôr chcem aj ja prejsť na bezduše, preto som aj kúpil túto verziu, ale chcel som ešte na chvíľu pojazdit duše, aby som potom vedel posúdiť ten rozdiel.
Iný ráfik žiaľ nemám, tak neviem porovnať. Zajtra idem za chalanmi do obchodu, nech sa na to pozrú, uvidíme, čo ďalej. Nechcem s tým už bastrngovat, aby som nepoškodil ráfik alebo plášť.
Včera som trošku roztrhol už síce aj tak dosť zjazdeného Rocket Rona v performance verzii.
Mal som v pláne poriešiť to isté ale láka ma skúsiť napr. X-Kinga od Continentalu * skúsenosť s ním ale nemám - kompetentní poradte PLS.
Resp. niečo iné v cene cca 20€ za kus (MAXXIS asi nie)
X-kinga som jazdil vo verzii RS 26 x 2,20 s dusami. Celkom slušný plášť, ale s dusami náchylnejší na defekty. Určite by som porozmýšľať nad verziou Protection. Po cca. 1000 km sa začali na zadnom kolese odtrhavat štuple.
Lubik ak chceš mam jedneho 26"X Kinga ale ho musiš zašiť lebo ma trhlinku cca do 10mm na boku plašťa. Je ako nový. Mam ho ale na chalupe tak až v pondelok.
Ja nosim bezdušoveho X Kinga na zadnom kolese. Spokojnosť.
Šiť sa mi nechce. Kúpim fungláč.
Už sa len rozhodnúť medzi SCHWALBE Rocket Ron performance 2,1 a Continental X-King 2,2 kevlar (protection sú už nad € limitom) viac ako 20€ za plášť nedám.
Ja som jazdil xkinga 2,2 v nejakej základnej verzii s drotenou päťkou a na to že je dosť rýchli tak mal slušný grip. No keď sa len trocha ojazdil tak raketovo strácal svoje vlastnosti. Vydržal mi celkom krátko.
Asi by som vzal rocket ron, ale 2,25. Vacsi objem=nizsi tlak=mensie riziko rozrezania
2,25 už bude asi dosť balón. Terajšia 2,1tka je už dosť čapatá napr. oproti Racing Ralphu aj Nobby Nickovi v 2,1 mi príde aj o viac ako pol cm širšia. Ale je pravda, že teraz keď dosť obmedzujem asfaltky by mi možno v lese ale aj v blate a snehu mohla vyhovovať viac.
EDIT:
Inak Luki.11 je rozhodnutý pre Nobby Nica v 2,25 asi * checknem potom tie jeho a uvidím niekedy dávno som bol s nimi vcelku spokojný a v podstate by som ich tiež mohol voziť.
Ten stredový žliabok je dosť plytký (je tam tá ochranná páska), nie je veľmi rozdiel medzi stredom a krajom ráfiku, čo sa týka hĺbky, aj keď predsa niečo tam je.
bez tej duse a s kompresorom si to skusal nafuknut?
Nie, ja chcem ešte jazdiť chvíľu s dušami, ešte som nerobil úpravu na bezduše. Toto je ešte klasické prevedenie s tým, že v strede ráfika zostala tá pôvodná ochranná plastová páska.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aj na to som myslel, ale s tým plášťom nejde ne rafiku skoro ani pohnúť. Drží v strede ako prikovaný. Uvidíme, čo zajtra na to povedia v obchode. Pri nasadzovaní som aj namydlil pätky, ale nepomohlo to. Neskôr chcem aj ja prejsť na bezduše, preto som aj kúpil túto verziu, ale chcel som ešte na chvíľu pojazdit duše, aby som potom vedel posúdiť ten rozdiel.
Mal som v pláne poriešiť to isté ale láka ma skúsiť napr. X-Kinga od Continentalu * skúsenosť s ním ale nemám - kompetentní poradte PLS.
Resp. niečo iné v cene cca 20€ za kus (MAXXIS asi nie)
Ja nosim bezdušoveho X Kinga na zadnom kolese. Spokojnosť.
Už sa len rozhodnúť medzi SCHWALBE Rocket Ron performance 2,1 a Continental X-King 2,2 kevlar (protection sú už nad € limitom) viac ako 20€ za plášť nedám.
cosi sme riesili tu
2,25 už bude asi dosť balón. Terajšia 2,1tka je už dosť čapatá napr. oproti Racing Ralphu aj Nobby Nickovi v 2,1 mi príde aj o viac ako pol cm širšia. Ale je pravda, že teraz keď dosť obmedzujem asfaltky by mi možno v lese ale aj v blate a snehu mohla vyhovovať viac.
EDIT:
Inak Luki.11 je rozhodnutý pre Nobby Nica v 2,25 asi * checknem potom tie jeho a uvidím niekedy dávno som bol s nimi vcelku spokojný a v podstate by som ich tiež mohol voziť.
Ten stredový žliabok je dosť plytký (je tam tá ochranná páska), nie je veľmi rozdiel medzi stredom a krajom ráfiku, čo sa týka hĺbky, aj keď predsa niečo tam je.
Nie, ja chcem ešte jazdiť chvíľu s dušami, ešte som nerobil úpravu na bezduše. Toto je ešte klasické prevedenie s tým, že v strede ráfika zostala tá pôvodná ochranná plastová páska.
čo poviete na kombinaciu : vzadu WTB Nano 29x2,1 a v predu Maxxis Crossmark 29x2,1
je to na XC bike...vďaka za názory