Tema na riesenie technickych veci ohladom e-bajkov, nie na dohadovanie vyjazdov!
Prosim diskutovat vecne, bez hejtovania a vyvolavania flejmu. Provokaterov budem riesit bez varovania a budem im davat dostatocny cas na vychladnutie.
Vyjazdy na e-bajkoch dohadovat tu: mtb-akcie-vyjazdy/ebike-vyjazdy-t37376.html
1. pohon od ktorého výrobcu zvoliť-BOSCH, YAMAHA, SHIMANO? - prečo, klady a zápory týchto pohonov
2. spoľahlivosť- poruchovosť pohonov a elektroniky, či sa to kazí alebo nie
3. zvoliť jednoprevodník vpredu alebo radšej dvoj s prešmykom?
4. životnosť batérií / nie kapacita a výdrž / a možnosti kúpiť novú
5. iné dôležité veci, ktoré je dobré vedieť a mňa nenapadli sa opýtať:-)
Vrelá vďaka za vyčerpávajúce informácie.
toto je uzitocne citanie odporučam pedelec , motor BOSCH ma len jednoprevod, YAMAHA ma 2 ale len vyssia rada , toto su top znacky co vladnu svetom maju dojazdove parametre okolo 150km ( zavisi ale od hmotnosti jazdcov a rezimu) ale ja pri mojej 115kg nabeham okolo 85km v pohode na Yamahe ( a to lietam kopce ala pusty hrad Zvolen) , odporucam precitaj si (fantasticky) clanok v novom Baikeri (o e baikoch). Je tam skratka pravda.
no a este si nasteri na bike pre seba lebo poznam uz 2 ludi co to kupili zene a po mesiaci dvoch to maju obaja
Ego-kit 2400W
120Nm
maximalka 70km/h
Hmotnost biku 22,8 Kg
Ram NS bikes Fuzz 206 mm s RS vivid R2C s custom farbou kolesa Hope PRO4 s carbon rafikmi (1900g) s kotucmi 225 a 203 mm
ostatne vidno na fotkach
Pjekny, len na zjazdak to je fakt take zvlastne. Ego motor ani zadara, huci to a hlavne ta tazka baterk na chrbte, to keby si isiel na dlhsi vyjazd, tak ta *****. No a nehovorim, ked sa vytrepes s tou baterkou. Mne to da 55km/h na rovine so zjazdovymi gumami a motor je uplne tichy. A 170 Nm. Si z BA, mozme ist vyskusat stupavost, mam jeden mega strmacik z Ahoju.
toto je uzitocne citanie odporučam pedelec , motor BOSCH ma len jednoprevod, YAMAHA ma 2 ale len vyssia rada , toto su top znacky co vladnu svetom maju dojazdove parametre okolo 150km ( zavisi ale od hmotnosti jazdcov a rezimu) ale ja pri mojej 115kg nabeham okolo 85km v pohode na Yamahe ( a to lietam kopce ala pusty hrad Zvolen) , odporucam precitaj si (fantasticky) clanok v novom Baikeri (o e baikoch). Je tam skratka pravda.
no a este si nasteri na bike pre seba lebo poznam uz 2 ludi co to kupili zene a po mesiaci dvoch to maju obaja
V bajkeri iba kydaju na ebajky, ale uz sa nevzrusujem. Casom sa to rozbehne aj v mtb kategorii. Na ebajk nepotrebujes predny prevodnik, uplna zbytocnost. Daj si tam nejaky stredny prevodnik 38 az 42 zubov a dozadu kazetu s velkym rozsahom (Sram 10-42, sram uz ma 8sp ebike sadu - tu odporucam).
Romanko sa ťa opýtam, z ktorého roku je tvoj model ebájku ?
V tatrách som bol nedávno, ale len v tichej doline po asfaltke, to sa ani neráta
Sám som očakával, že batéria bude po 4rokoch na odpis, ale našťastie ani náhodou.
Náhradná sa dá ešte kúpiť, tuším 300Wh.
Ahá, takže ty ho máš skôr na okrasu, som nevedel.