ahojte ludia prepacte votriem sa trochu ale buduci vikend budem travit na tejto chate http://www.chatacingov.sk/ da sa nieco v okoli pojazdit? alebo poturistikovat?
Tak ta chata je priamo na Cingove, kde zacina vacsina turistickych ciest. Turistikovat sa da taka klasika Tomasovsky vyhlad, to je rychlovka 3 hodinky aj s navratom, este kratsia je Sovia skala priamo na Cingove. Da sa ist cely prielom Hornadu, bud az na Podlesok a odtial busom spat na Cingov, alebo v polke prielomu odbocit Klastorskou roklinou na Klastorisko a potom po modrej znacke cez Certovu sihot spat na Cingov. Najdlhsia trasa je na Sokoliu dolinu, kde je najvyssi vodopad v Slov. Raji. Da sa ist na vodnu nadrz Klauzy (ale tam asi radsej, bicyklom ako pesi). Dalej z Cingova to je autom (alebo busom) na Podlesok 25min. a odtial sa daju ist rokliny Sucha Bela, Velky Sokol, Piecky. Proste v Slov. Raji sa da turistikovanim stravit peknych par dni.
Co sa bicyklovania tyka, tak jedina oficialna cyklotrasa (na Cingove) je okruh Cingov-Kosiarny Briezok, co je cca 12km ale vela tam toho neuvidis Dobra cesta vedie na Klauzy z Kosiarneho Briezku. Pekny vyhlad je aj na Matke Bozej, kde sa taktiez da vyjst bicyklom a odtial sa da pokracovat este dalej. Alebo potom ist bicyklom na Podlesok a odtial ist na Klastorisko (taktiez oficialna cyklotrasa), na Geravy, Dedinky, Pilu, Havraniu Skalu... moznosti je vela. Ak chces popozeraj nejake moje vyjazdy, mam nieco pochodene
ahoj Muraddin dakujem za podrobny opis. spytam sa tam amatersky kedze som tam este nebol, ale ak pojdem od cingova na ten podlesok tak pojdem ten prielom hornadu zahrna to vsetky tie paradne plosinky a rebriky trciace zo skal? hlavne to by som chcel absolvovat teda kde je toho najviac aj ten najvyssi vodopad vyzera velmi dobre.
Ja som si dnes dala sama so sebou 35km okruh na prevetranie hlavy - Zahurawood - Galmus - Sejkova -Prosta . V lese všetko vymyte , samé konare , kopec velkých kameňov a makadamu , ale dala som to bez pádu a defektu . Prikladám pár foto
petrik, ak hladas trasu s najvacsou koncentraciou rebrikov a plosiniek, tak odporucam Podlesok -> Sucha Bela -> Maly Kysel v protismere -> zlta Kysel -> Klastorisko -> Klastorska dolina v protismere -> prielomom Hornadu naspat
falco9 ako to myslis v protismere? Rokliny je mozne chodit len jednym smerom a to smerom proti prudu, takze zo Suchej Belej sa na Klastorisko cez Maly Kysel nedostane, taktiez ani z Klastoriska na Prielom cez roklinu, ale iba po zltej cez les...
petrik Ano od Cingova na Podlesok cez Prielom ides v podstate cely cas popri vode, resp. nad vodou pomocou stupaciek (nieco take napr. http://static.panoramio.com/photos/original/36136937.jpg). Ale nie su tam ziadne vodopady. Celkom dobry okruh je z Cingova ist polku Prielomu Hornadu, v polke odbocit hore Klastorskou roklinou (kde mas par vodopadou, ale je to najkratsia roklina v Slov. Raji) na Klastorisko a z Klastoriska sa da este Kysel urobit, alebo sa vratit po modrej na Cingov, kde na Certovej Sihoti mas pekne vyhlady.
Ten Zavojovy vodopadu na Sokoliej je ale tura na cely den a v tej rokline viac-menej nic ine nie je, ale aj tak sa to oplati
Ale ked chces vidiet fakt pekne vodopady tak odporucam Velky Sokol, alebo Piecky (vsetko start z Podleska, resp. Pili). Sucha Bela je sice pekna, ale cez leto tam je strasne vela ludi a na kazdom rebriku mas cakacku, takze to straca (aspon pre mna) to svoje caro...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co sa bicyklovania tyka, tak jedina oficialna cyklotrasa (na Cingove) je okruh Cingov-Kosiarny Briezok, co je cca 12km ale vela tam toho neuvidis
petrik Ano od Cingova na Podlesok cez Prielom ides v podstate cely cas popri vode, resp. nad vodou pomocou stupaciek (nieco take napr. http://static.panoramio.com/photos/original/36136937.jpg). Ale nie su tam ziadne vodopady. Celkom dobry okruh je z Cingova ist polku Prielomu Hornadu, v polke odbocit hore Klastorskou roklinou (kde mas par vodopadou, ale je to najkratsia roklina v Slov. Raji) na Klastorisko a z Klastoriska sa da este Kysel urobit, alebo sa vratit po modrej na Cingov, kde na Certovej Sihoti mas pekne vyhlady.
Ten Zavojovy vodopadu na Sokoliej je ale tura na cely den a v tej rokline viac-menej nic ine nie je, ale aj tak sa to oplati
Ale ked chces vidiet fakt pekne vodopady tak odporucam Velky Sokol, alebo Piecky (vsetko start z Podleska, resp. Pili). Sucha Bela je sice pekna, ale cez leto tam je strasne vela ludi a na kazdom rebriku mas cakacku, takze to straca (aspon pre mna) to svoje caro...
nájde ked sa o rok prihlásiš
ty si kamoš
v skrini sa mi povaľuje M-ko, chceš?