Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nadpis temy je XC HT a nie HT vs. Full, tak neviem preco sa to tu zas zvrtlo.
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 09:11:19
00
lebo kupovat ht za 3500e je ako skodu fabiu za 20 000e mam xenony, ale stale sedim vo fabii
fabia za 20 000e ma zmysel len ak sa jedna o S2000 .
tak ako ht za 3500e ale to by sa clovek nepytal . ktore presne by vedel, odkial fuka vietor.

a najviac sa mi aj tak paci to zo sedla pri sprinte do kopca sa to pohupovalo . HTcko strelilo dopredu ako raketa.
ano hupe sa to ked 20sekund do toho tlacis 700wattov vtedy sa full hupe, ale taketo hupacie vystrelenie spravis raz a spamatavas sa z neho dalsich 10km.

Naposledy upravil birkovnik dňa 23.08.2016 - 09:49:49, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 23.08.2016 - 09:35:20
00
To by som zas neriesil , ked chce niekto HT tak nech si kupi HT aj za 10000, nema problem zohnat. Lenze zakladatel temy mal absoutne irelevantne dovody preco nie full, a po tom co mu to par ludi napisalo zacal nad nim uvazovat. Ako protiargument na full sa riesi servis, co nieje vobec relevantny argument podla mna. Aj tak absoutna majorita ludi za dlhe roky co ma bajk maximalne vymeni vytahanu retaz a podotahuje sroby.

Takze mi z to vychadza ze si nieje isty co chce, a to zaroven vacsinou znamena ze mu bude lepsi full. To je moja osobna skusenost aj skusenost vacsiny ludi.
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 09:47:03
00
Ked chce niekto HT za 3.5K€,tak mu predsa nemoze radit niekto, komu je uplne jedno, ako ide bike za pedalom...
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 10:15:31
01
marek_K akoze sorry ale priznas sa ze v karpatoch vo su z 90% zvaznicove dialnice potrebujes 150mm aby si mal pohodlie (bajk ktory teda XC raketou nebude nikdy lebo sa hupe ako detska hupacka)

A ides radit cloveku co hlada XC chrtiu raketu?

Irelevantne su praveze tvoje rady pretoze clovek chce nieco co ide za pedalom....clovek so 150mm zdvihmi netusi co znamena aby bajk isiel za pedalom :lol:
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 10:22:36
04
Dneska sú už aj dobré HT, ktoré majú mäkší zadok, či už len kvôli geo ako i elastomeru... Tak ako sa vyvíjajú fullíky, stále je priestor na vylepšenie HT. Napr. taký nový BMC alebo Niner značky to vedia. Mám Revoxa Xpert (full za 1300 éčok) a je super, je pohodlnejší ale je stále ťažší ako bike s rovnakou výbavou bez tlmiča, váhadiel apod. Myslím, že táto večná diskusia nepozná víťaza - hlavne medzi nami to nenájdeme. Kuknite si XC preteky v Riu. Veľa účastníkov malo HT - a tí sú predsa niekde inde ako my. Všetko závisí od preferencií - výhody a nevýhody oboch sú stále tu.
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 10:27:37
01
misopetrovic Ja nikomu neradim kupovat si 150mm full. Jazdil som HT a aj fully s roznymi zdvyhmi, mam aku taku predstavu ako idu taketo bajky za pedalom. Pisal ze pre mna je 150mm ideal , nevies kde jazdim , nepisal som ze jazdim na nom len po zvazniciach. Pisal som ze tie zvaznice su rozdrbane a nejaky full sa tam uzivi bez problemov pokial jaszdis pre radost a nepocitas kazdu desatinu sekundy. Musim sa opakovat ale eloscilatore mal ako jediny argument preco nie full servis a to je teda irelevantny argument na vylucenie fullov z vyberu, nemyslis?

Teraz ma napadlo mozno ako narychlo urcit ci ste typ na full alebo na HT, objavi sa pred vami stupanie co robite? Radite najlahsi prevod a pomaly si to videte, alebo nechate tazsi postavite sa do pedalov a dupete, clovek si musi odpovedat sam. 100kovy full za 3500€ uzivi v karpoatoch aj dupac ked nerata desatiny na pretekoch, to je moj nazor.
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 10:54:50
04
Keby ze mam doma silnicku ako dopytovatel, asi by som sa naozaj skor zamyslal na lahkym xc fullom za tych 3.5K EUR. Ale najlepsie si najaky vyskusat v terene a zistit ci to pohupovanie az tak vadi... Na zjazd je full paradny, ale zas 80% casu sa ide vacsinou do kopca :-)
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 12:57:57
00
to chce klid pánové, lebo sa nám to tu strháva na vojnu ortodoxných HT a Full

marek_K no ja vyslovene vyhľadávam kopce, jazdím na kadenciu, čiže nie najľahší, ale najefektívnejší prevod, DH sa bojím :$ ... neviem či ako argument obstojí že som bol 10. na svätojurskom drapáku na 15kg crosse s cestnými gumami :lol: , 3. na svätojurskom blesku s cesťákom a 4. na časovke v modre ku hviezdam... čiže do kopca preferujem viac rýchlo ako pohodlne...

beriem argumenty, že ten servis zase nie je taká tragédia, veď preto som tu na fóre a pýtam sa, ale ja mám len za tento rok už 6100 km na crosse a 3330 km na cesťáku, čiže reálne to vidím na 3k+ na MTBčku, čo pri 2000km servisoch fullu je dosť krátky interval

tiež ma odrádza to, že full vyváži nedostatok skillu tým že vyžerie väčšinu jazdeckých chýb a dostane o to viac zabrať, nehovoriac o tom že priam nabáda na ťažšie traily, kde by som sa asi zabil na druhom skoku :worried:

poskúšam všetko a potom sa rozhodnem, nebudem ešte vylučovať žiadnu možnosť definitívne
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 13:05:11
01
neboj nič, na to čo chceš jazdit ti carbon 29 HT na 1x11 bude ideálne na karpatské chodníčky, velké kolesá poberu dosť, rám tiež a ked je komfortnejšie sedlo ,tak si to aj pekne užiješ, nielen do kopca,
ten ghost LC alebo canyon bude asi top co zoženieš s dobrou výbavou,
mám full 29, HT29 aj cesták tak viem porovnať....
a veru o full sa treba starať podstatne viacej, kto tvrdí že nie, tak je lajdák... u Ht je klasická očista, plus 2x ročne očista vidlice, u FS už pribudajú aj čapy a tlmič čo ide do penez aj do času
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 13:37:53
04
eloscilatore tak v takom pripade by som bral urcite lector 2017. Mal si dat dostatok takychto informacii uz do prveho prispevku a nemuselo sa to tu tahat. Do tvojho rozpoctu sa v pohode zmesti lector 7 a 8. Zalezi od preferovaneho osadenia.

Naposledy upravil marek_K dňa 23.08.2016 - 17:12:52, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 23.08.2016 - 14:03:41
02
po tychto vysledkoch co tu boli zadane som aj ja za HT pre dotycneho..alebo za navysenie rozpoctu o 3000e akupu fulla :D
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 14:13:58
02
no keby som chcel len schváliť canyon exceed 9.9 race čo som pôvodne chcel, tak sem nepíšem a rovno ho kúpim. Nie som úplne tupý z bikov, len som doteraz riešil cesťáky a tu je kopa MTBčkarov čo majú dobrý rozhľad. Práve ma zaujímali názory full aj HT vlastníkov, lebo si vedia navzájom vykričať všetky nedostatky :lol: dnes skočím vyskúšať toho Lectora :)
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 14:54:14
01
tak ja som zruvna ten ojedinelejší tip bajkera.. jazdil som XC fulla a prešiel som na HT a naspäť už ísť nechcem :) proste 29er HT na Malé Karpaty s prehľadom (nič viac netreba)

jazdil som fullíka dosť dlho na to aby som si všimol jeho výhodu kopírovania terému pri výšlapoch kde koelso podstatne menej nadskakuje ALE povedzme si otvorene karpaty sú ako dialnica a koreňových/ kameňových stúpaní je na maratónoch naozaj málo...kebyže pochádzam z okolia Fatry tak by som fulla chcel..ale na Karpaty proste nie

Keď som presedlal z MTB an Road... jazdil som najskôr hliníkový cesťák a až neskôr som si poskladal karbónový s karbónovými cosmic-mi a aj tam bolo naozaj cítiť že hliník je "leniví"(časť energie pohltí mäkkosť rámu pri krútení sa) zatial čo karbón išiel naozaj za pedálom.... a to isté platí pri HT/full.. ak je niekto zvyknutý že po dupnutí do pedálu bajk vystrelí dopredu ako ja.. tak mu čo i len malé pohupovanie na fulle bude vadiť...

nevravím že full je zlý len hovorím že na Karpaty a jazdeníe XC/maratónov v Karpatoch je proste full zbytočný a ja osobne by som si ho nekúpil :)

eloscilatore o kolkej cca. ? ináč akú máš cca. výšku?
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 16:43:57
01
Akcia do 25. polnoci OLYMPIA 2016 BIKE IRON 29" CARBON Size L xtr di2 2999Eur:
tu
Treba zadat zlavovy kod: RCZIRON
Neviem co je to zac, ale ten talian co skoncil 7. na OH v Riu isiel na tom. A v tom obchode som uz kupoval a bolo to bez problemov.

Ale uz to nie je rovnaka ponuka ako pred mesiacom, vtedy tam bola vidla SID, a komponenty FSA, podla obrazku K-force, ale ak je v ponuke nieco nejasne netreba sa spoliehat na obrazok ale kontaktovat obchod.
Inak RS-1 tam stoji 900Eur ale pravidelne maju akciu -20% na vsetko.
Zobraziť komentár 23.08.2016 - 16:44:07
01

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up