minule som to tu dal len na rýchlo z mobilu, tak teraz v plnej kráse, sobotná dlhá trasa maratónu Krušnoton, vrelo odporúčam všetkým čo sa nemajú radi Keby mi niekto predtým povedal, že skončím 6 absolútne a tretí v kategórii tak by som ho vysmial
Dnešný rodinný výlet na visegrad k našim južným susedom. Ja sturovo - visegrad bike. Naspäť doprovodnym vozidlom. Inak na videgradsky hrad riadny stupak, max. 20,8%, aj 28 by som v zadu zniesol. Neuveriteľné rozbité cesty.
Dnes skôr utrpenie a sklamanie. Rodičom sa zapáčil môj výlet do Álp, tak reku si zoberú svoje cross biky a niečo málo pojazdia, nech sa pokochajú krásnym prostredím. Zviezol som sa s nimi, že si dorazím 2 "brdky", ktoré som minulý týždeň vynechal, zopakujem 2 kopce a na konci vyšlapem do vyše 1500mnm. pod Pretul. Po prvom kopci, ktorý som si celkom svižne vyskočil a cítil som sa veľmi dobre, to však išlo dolu vodou, cca 3km pred a po vrchole 2.kopca cesta tvorená drobnou šotolinou, do ktorej som sa miestami zabáral a pri zjazde nonstop na brzdách, nech nedobrzďujem na poslednú chvílu, aby som sa nevysypal. 3.kopec ešte celkom nízky brdok ako tak v pohode, pred výjazdom na 4. som doplnil vodu z horskej bystrinky a pokračoval. Tu to začalo byť peklo, absolútne som nevládal, tyčinky som síce mal, ale ani nasilu som nedokázal nič zjesť. K tomu bol celkom výpek (cca 13:00) a podľa garminu vyše 30stupňov, čo v tom kopci bolo strašne cítiť. Netuším síce ako, ale vyšlapal som to, v zjazde trošku regen. Aj keď to vyzeralo veľmi zle, tak som bol stále rozhodnutý aspoň skúsiť tú 1500vku - začiatok stúpania cca 840mnm. Bolo to čisté trápenie, len tak som sa tackal a išiel už asi z rezerv a cca v tretine v 1100mnm som to vzdal, tak snáď nabudúce. Zišiel som do dediny pod kopcom, kde som sa podľa plánu stretol s rodičmi, dali sme obed a hybaj naspäť domov. Ešte nie som pravý cyklista, ten by to nevzdal, aj keby sekerky padali Výsledok necelých 90km, 2130 výškových a slabučká priemerka 20km/h a celkom spokojný rodičia, aj keď podľa otcových slov ma mama pri nájazde na prvý kopec preklínala dali si ten môj prvý brdok, hore kávu a naspäť, čo mohlo byť 40km
Avšak jedno obrovské pozitívum jazdy - medzi dedinami Orthof a Breitenstein je úplne nádherná cesta úzka asfaltka vtesnaná medzi vysoké skaly pokryté machom
A aj keď sa v kopcoch ešte stále trápim, začínajú mi chutiť viac a viac https://www.strava.com/activities/682780812/overview
Dnes hrozný vietor. Ale stovka padla a aj nejaké metre nastupane Prvá jazda v Silvini Team MP 260. Veľmi pohodlné a na mall.sk za bezkonkurenčnú cenu. Pohodlnejšie na dlhú jazdu ako Sportful Tinkoff bodyfit pro camouflage !!! A po prichode do NZ som stretol asi 6 žiletkárov
Tak dnes sa so žiletkármi na Liptove roztrhlo vrece a na ceste to žilo . Také množstvo, aké som stretol v priebehu dvoch hodín, bežne stretávam v priebehu cca dvoch týždňov.
u nás to bolo podobne hrozný vietor, ktorý sa stále menil a veľa žiletkárov na ceste, v lese som bol asi sám (blato po daždi ešte nevyschlo) ... zábava bola, keď som vyšiel z lesa a zavesil sa za mňa na chvíľu žiletkár, sa asi "napapal" blata z mojich kolies ... takže sa dlho za mnou neviezol
jo a nezastavia ta /objektivna zodpovednosy/ len ti poslu obalku vcera som siel okolo nich, ale videl som ich z dialky a viem ze tam stavaju tak som siel pekne 50.
Ako ti poslu obalku na bajku? Len tak mimochodom, par krat na mna uz radar vytiahli ked som prekracoval rychlost na bajku ale vzdy ho po chvyli stelovania stiahlia a nic. Nechali ma ist.
opat trochu cykloturistiky, zo vcera...
byva pravidlom, ze spontanne akcie su najlepsie akcie, ale pri tejto som bol na vazkach otocit za den s pojazdenim dolomity je tak trochu na hlavu (hlava to najma citi dnes v robote, ked nevie nic suvisle vyprodukovat), ale nadherne pocasie a prostredie asi prevazuje nad negativny vecami a to najma moj velmi zly den v sedle (darmo, je rozdiel jazdit Alpy a alpy, resp. slovenske brdky) a 14 hodin za volantom...
oproti povodnemu planu sme toho, najma kvoli mne, pojazdili asi o tretinu menej...
nakoniec Passo Giau - Passo Fedaia - Passo Pordoi - Passo Falzarego (chalani zatial dali Campolongo a Valparolu)
budúci rok stretávka z MTBiker v Dolomitoch Takisto pridávam Dolomity na zoznam kde by som si chcel zajazdiť Len snáď v tak krásnej prírode neskončím ako doktor z Vesničky - "Vy jste se zase kochal, že jo, pane doktore?"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Avšak jedno obrovské pozitívum jazdy - medzi dedinami Orthof a Breitenstein je úplne nádherná cesta
A aj keď sa v kopcoch ešte stále trápim, začínajú mi chutiť viac a viac
https://www.strava.com/activities/682780812/overview
Tak dnes sa so žiletkármi na Liptove roztrhlo vrece a na ceste to žilo
byva pravidlom, ze spontanne akcie su najlepsie akcie, ale pri tejto som bol na vazkach
oproti povodnemu planu sme toho, najma kvoli mne, pojazdili asi o tretinu menej...
nakoniec Passo Giau - Passo Fedaia - Passo Pordoi - Passo Falzarego (chalani zatial dali Campolongo a Valparolu)