Zadielska dolina prejdes, hajska dolina prejdes. Zo Zadielskej sa da vysliapat na planinu a zist dole do Hacavy. Detto smer Borka a okolite dediny po asfalte samozrejme. Na plesivecku z Plesivca vyslapes po asfaltke. Do Jovic je to strme, tak neviem aky si hardcore jazdec :-D Z Farkasovej samoty ide smerom na vychod lesna cesta, mohla by byt zjazdna s vozikom.
Zo Sorosky mas asfaltku smer Rakata a odtial v pohode do Silice.
Asfaltka Silica - Jablonov je tiez OK a minumum aut.
Na vozik sa da aj podhorie Horneho vrchu cez vinice a aj druha strana po podhori Dolneho vrchu je okolo vyvyieraciek OK, len mozno bude obcas mokro na lukach.
Z Jasova vyjdes po asfalte na Jasovsku planinu. Az nemas siroky vozik, tak dole miglincom opatrne dokazes zist. Pripadne smer Ladislavova vyvieracka. je to tiez OK. Zelena smer Madarsko (Derenk) je dobra cesta, bol som s vozikom, ale treba tahat.
01.08.2016 - 19:02:08
01
Dik, to vyzera optimisticky. Chcel by som to spojit do jednej trasy Stitnik-Plesivecka po modrej - Plesivec a Silicka planina asi cez Kecovo a Silicu po cervenej, zo Silice dalej asi tiez po cervenej (modra by bola asi krajsia ale tam sme sa napeso stratili a bludili sme po zavrtoch a hustinach az kym sme sa nejak nedostali na zelenu :-) asi to nebude zjazdne pre vozik). Potom Zadielska dolina -Zadielska planina-Hacava - a po niektorej znacke Jasov alebo Drienovec. Ktora je lepsia?
02.08.2016 - 14:02:21
00
Stitnik -Plesivec po modrej sa asi bude dat, aj ked neviem ako sa s vozikom v terene da, to je odpruzeny ? Je to zvaznica, akurat je tam minimalne jedno mieste, kde je len chodnik, ale snad sa to da obist (niekde za Zvonarkou od Gerlaskej skaly, myslim). Cervena od Silice az po Jablonovske sedlo by tiez nemal byt problem. Zelena z Plesivca to veru by nebolo dobre.
02.08.2016 - 14:15:12
00
Zo Stitnika pod Gerlassku skalu vozik nevytiahnes. A natazko uz duplom nie...
Z Kecova je to na planinu tiez celkom streka. Ale je to kamenista cesta, tak sa mozno hecnes :-D
Zo Silice cervenou len po Rakatu. Dalej chod neznackovane na cestu co je severne od nej a potom po ceste. Zo Silice modrou ani nahodou. Ved to je pruser na full MTB. Vozik nula bodov.
Chyba mi u teba spojenie Sorosky a Zadielu. Vrchom po planine je to zo zaciatku tlacenie aj bez vozika a realne sa potom nemas ako dostat na dolny koniec Zadielu bez toho aby si ho nesiel oboma smermi.
Z Hacavy sa hore s vozikom dostanes asi len zelenou do Zeleznej brany a aj to budes podla mna tlacit. Odtial smer Miglinc a Drienovec (ale len ak mas uzky vozik a chodnik z Miglinca je kamenisty na vozikovanie, kedze je vychodeny len na bike/chodca. Modra smer Sugov/Jasov je nezjazdna. Osobne by som to smykol zelenou cez Horny les k Ladislavovej vyvieracke, odtial neznacene do Debrade a z nej starou cestou do Moldavy.
02.08.2016 - 14:18:08
02
Diky za rady. Uz mam malo casu to pripravit (este musim dat zvarit ram biku:-) + asi problem dokupovat potraviny v dedinkach cez vikend tak sa asi vzdam idylky spania na planine a skusim nalahko:-) iba s dvoma detmi a vecami na den nejake okruhy alebo zbehnem bez vozika po auto. Nemate tip na pekny kemp alebo miesto na spanie?
Predbezny plan Silicka: asi zo Silickej Brezovej po Rakatu cervena a potom na zapad lesna cesta na zelenu a spat ( pripadne na vychod a cez Hrusov naspat (zelena do Hrusova by sla?, alebo este dalej Derenk Szogliget a odtial by som zbehol po auto).
Plesivecka: z Plesivca po modrej a ak to nepojde dolu okolo Gerlasskej skaly tak prinajhorsom rovnakou cestou nazad.(ta Farkasova samota je na zltej znacke a ta lesna cesta od nej ide do Kruznej?-nieviem to na mape najst)
Zadielska dolinou, modrou hore, zelenou do Hacavy a dalej cez Haj alebo zelenou do Debrade.
03.08.2016 - 08:14:09
00
Zelena do Hrusova nadol asi pojde. Ale je zarastena a uzka v niektorych castiach. Nahor to nevyslapes.
Z Farkasovej do Kruznej. Lesna cesta. Zbadas, je to jedina cesta odtial.

Tu Hacavu mas odvazny plan. Zelenou z Kriznej polany dole do dediny? Good luck, to je chodnik miestami na full bike bez vozika...
03.08.2016 - 08:24:25
00
Myslel som zo Zadielskej planiny zelenou na Bezvody a dalej je modra na Hacavske sedlo a zltou, alebo vyzera ze tam je aj nejaka neznacena cesta do Hacavy (a dalej ak bude cas sila chut a pocasie zelenou Zelezna brana a dalej. Ale super-Silicka a Plesivecka vyzeraju uz nadejne.
Nechcel by som uz tomu voziku moc nakladat :-) skor co najbezbolestnejsie sa dostat hore(a dole) a uzit si tu atmosferu na planine.
03.08.2016 - 10:05:35
00
Do Hacavy mas "neznacenu" cyklotrasu okolo kostola. Je to stara vozova cesta v pohode na osobne auto. Vozik nema problem. Bezvody a Hacavske sedlo je tiez OK. Cesta bola rozbota, ale vysypali ju strkom
03.08.2016 - 10:11:20
00
Caute, chystame sa trasu Plesivec-Silica, dalej po cervenej na Sorosku a cez Horny vrch az do Zadiela a Turne. Je to jazditelne a zvladnutelne za jeden den? Pripadne este nejake tipy. Dik.
24.08.2016 - 22:00:10
00
V pohode jazditeľné za pol dňa :) Potiahol by som to cez Jasovskú planinu aspoň do Jasova či Moldavy ...
24.08.2016 - 22:17:09
00
No.... nahrubo je to 60km s prevysenim okolo 1500 metrov. Az odbocia aspon k Silickej ladnici, tak dalsia hodina navyse. Dievcenska skala je dalsia hodina.
Za Soroskou je nutne kusok potlacit (ja to teda nevysliapem).
Ak zaratam pifko na Silici, Soroske a v Zadieli, tak to je podla mna akurat celodenka.
25.08.2016 - 15:16:57
03
Marovek napísal:
Caute, chystame sa trasu Plesivec-Silica, dalej po cervenej na Sorosku a cez Horny vrch az do Zadiela a Turne. Je to jazditelne a zvladnutelne za jeden den? Pripadne este nejake tipy. Dik.

Toto sa dá za jeden deň http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=198517 takže tvoja trasa bez problémov (hoci ja som pre búrku už šiel zo Silice po asfalte rovno do Plešivca, aj tak mi cesta trvala od rána 7:00-8:00 do 14:00-15:00 hod, neviem už presne, by som sa musel doma pozrieť na čistý čas jazdy)
Mám prejdený aj Horný vrch http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=208405 a to je tiež pekne zjazdné, jedno záludné miesto je niekde v 2/3 planiny, kde netreba zabudnúť odbočiť doľava na chodník, musel som sa vracať.

Môj postreh je taký, že samotná planina je vyčerpávajúca, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, furt sa ide hore-dole :) Asi jediné miesta čo som tlačil bola Dievčenská skala a úvodné stúpanie na červenej TZ zo Sorošky (viaceré krátke úseky na modrej TZ na Gerlašskú skalu a úseky južným úpätím Horného vrchu, ale to je všetko mimo tvoju trasu, jedine ak by si sa inšpiroval)

Druhý postreh je, že na národný park je tam dosť aktívna ľudská činnosť, vrátane prejazdu motorovými vozidlami, takže po dažďoch som mal niektoré úseky rozryte, hoci boli aj tak prejazdné, ale za sucha by boli oveľa lepšie...
25.08.2016 - 15:48:01
01
Super, diki za odpovede chlapi, uvidime jak sa budeme citit v zadielskej doline a podla toho sa rozhodneme ci Turna alebo Moldava. Este jedna otazocka, od chaty Tanya do Zadielskej doliny je lepsia zlta abo cervena.
25.08.2016 - 17:27:47
00
Žltá netuším, ale červená v skutočnosti ide tak ako som zaznačil, podľa mapy ide chodníčkom a ak ten chodníček nájdete, tak by to mal byť pekný pojazd (ale ja som tade nešiel). červená so zjazdom pred napojením na asfaltku je široká zpevnená a upravená zvážnica.


Naposledy upravil milos21 dňa 25.08.2016 - 20:31:26, celkovo upravené 1 krát.

25.08.2016 - 17:45:37
00
Hlavne si z Tanye odskocte ten kusok na zapadny okraj kanonu na vyhliadku (najdes na freemap mape). Je to sice ilegal, ale to je aj jazdenie po narodnom parku :-D
Na zjazd si daj ktoru chces, ale cervena je pohodlnejsia a chod rovno na asfaltku a nesaskuj po lese. Mne sa v proste v Borcanskom sedle paci... A na asfaltkach pozor na auta. A dole zadielom chodte pomaly a slusne. Je tam zakaz vjazdu bajkerom aj kvoli tomu, ze dole jazdia ako chumaji a je tam kopa chodcov a kocikov. Tak nech ten zakaz nezacnu aj uzurpovat ;-)
25.08.2016 - 19:40:07
00
keyboard_arrow_up