Dobrý deň! Hľadám na Slovensku športovcov, ktorí jazdia na KOLOBEŽKE. Môžu byť ženy aj muži, minimálne 15-roční. Ak to nie ste práve vy, možno viete o kolobežkároch, ktorí nečítali túto výzvu. Prosím, tlmočte im to. Ďakujem! Miroslav Ilovičný, Myjava, [email protected], 0918 602442.
Zdar. Práve som sa dopočul o tomto športe a celkom ma to zaujalo, tak by som sa chcel spýtať, aké rýchlosti sa na kolobežke dosahujú. Povedzme, že ak na cesťáku mám priemerku okolo 25km/h, tak koľko približne zvládnem na kolobežke? A akú kolobežku by ste mi doporučili na dlhšie trasy, prevažne cesta, prípadne nejaké nenáročné lesné chodníčky. Existujú aj nejaké nosiče alebo vozíky ak by som vyrazil na viacdňový trip? Vopred díky za rady
Ja mam (zatial) taky česko-činsky hybrid, Tu ma chalani od toho odrádzali, ale celkom si s ňou rozumiem. Priemerka mi vychádza asi 15 km/h. Pred rokom, ako som si ju obstaral, to bolo asi 14 kmh.
McLovin... priemerka zalezi od kondicky a stroja na ktorom jazdis. Su v Cechach "zavodne kone", ktore na kolobezke tlacia priemerky 25-28 km/hod na cely zavod. Ak mas na biku dlhodobu priemerku 25 km/hod, tak na kolobezke das v pohode tych 20 km/hod, mozno aj viac. A ze je to zabava to si pis... moze byt hocikto na akomolvek bicykli..ak sa tam objavi kolobezka, hned je vsetka pozornost na nej. Jazdim velmi aktivne vyse roka, a ked obchadzam deti, tak od radosti vyskaju, kricia " tatiiii aj ja chcem taku..." ,,, dospelaci si sepkaju ze aha ake velke kolesa ma na tej kolobezke... a navyse pri sportovani nesedim a pekne si rozcvicujem chrbat. Resp. cvicim cele telo, lebo ked to prezeniem s kilometrami tak mam svalovicu vsade... takze velmi komplexny sport nenarocny na technicke zazemie... rozhodne skus. A nosice... pozri na ceske portaly o kolobezkach..tam je toho dost.
Nie, objednal som ram a vidlu u Tobiaška ( Doxtor). Mam nejake veci, tak mi bolo zbytočne kupovat to ako kompletku. Z biku som zhodil tectro draco hydr.brzdy a tam kupil nove Shimano SLX. Predne koleso som mal, lebo na biku som menil na jar naboje a nechal som vypliesť nové kolesá. Nepotrebujem mať na MTB a kolobežke porovnatelne low end brzdy. Optimalizujem, nove brzdy na MTB mam vlastne zadara.
Zadne koleso som si vypletal a centroval sam.
No posledna dohoda s Tobiaškom je na dodavku 30.9. Potom to budem skladať. Foto samozrejme pridam. Dodacie lehoty ma 2 mesiace, ale v auguste bola lakovňa out, tak sa to naťahuje ako guma. No vraj na Slovenske je asi 10 tychto modelov.
Dokonca aj pomerne nepodarene falzifikaty zvarene z bohvie akych trubiek. Ti musheri su dost tvorivi a sporovlivi. Neviem ci s tym niekto jazdi aj bez hafanov.
duves a ty si necital clanok na velkom portali, ze kolobezka ti staci cestna ? palec hore, dalsia zaujimava kolobezka v BA
čítal, ak ide o pojem cestná, alebo cestná cyklistika, otvara sa mi vo vrecku nožík, ktory tam nemam.
Kedysi som jazdil galusky, ale to som začal v roku 1988 a asi do 1994, jedna vec, že nejazdilo tolko aut a druha-doležitejšia, tie cesty pri krajniciach boli v lepšom stave ako dnes. Takže vylučne cestnu nechcem. Na jazdenie po dnešnych treba aspon trekkingove plašte. Doxtor nie je cestna kolobežka. Pretekať nebudem, ani skutočne, a ani len tak pre srandu. Pre mna je doležita bezpečnosť. A nemusím sa obavať, až s tym prechadzam v spojnici medzi Račou a Sv.Jurom, že niekde zavadím a kolobežka ma katapultuje do polohy ležiaceho strelca.
Dokonca aj pomerne nepodarene falzifikaty zvarene z bohvie akych trubiek. Ti musheri su dost tvorivi a sporovlivi. Neviem ci s tym niekto jazdi aj bez hafanov.
No podla https://www.facebook.com/groups/kolobezky/search/?query=doxtor/ na tom jazdia aj bez psov. A že nie je problem na tom mrežovom stupatku meniť nohy. A zrejme mi to vyrieši problem až bude sneh. Na stupatku bez otvorov sa mi tam vytvoril snehovy hrbol. Vždy, ked sa odrazím a na ceste je trochu snehu, ten sa potom prilepí na podražku a dalej na stupatko. Zatial som to zvladol asi do 4 cm. Poslednu zimu aj tak viac snehu nebolo v BA.
Mal som na mysli tych 10 Doxtorov na Slovensku.
Co sa tyka menenia noh, je to len o zvyku, len na rozdiel od toho skejtbordu na Mezqovi bude toto uplne nieco ine. Aspon zo zaciatku. Vymena nohy vytocenimje na tom vyzva. Dufam, ze ste na tom aspon raz stali, predtym, ako ste to kupili. Celkom ma bude zaujimat, ci sa Vam nebude zdat "kratka".
duves..ja mam uz od jari navalanych dost kilometrov...a vsetko vylucne na cestnych gumach sirky 23 a 25mm... a rozhodne som sa nevyhybal ani sotolinam a ani "polniackam".
Sice som castejsie suchal, ale slo to... takze...??
Ale aby som zase pravdu napisal, uvazujem aj o jednej off roadovej verzii...mam MTB 26"x2" bezduse na peknych Shimano kolesach , a tie by sa hodili na taku trekovejsiu verziu s vyssim naslapom... a to este bola v mojej hlave zuriva myslienka na extremnu Fat kolobezku s tucnymi kolesami 2 x 26" (rafik 80mm na sirku ) a plastami 3,5"...ale to uz by asi bol dost silny ulet...
duves..ja mam uz od jari navalanych dost kilometrov...a vsetko vylucne na cestnych gumach sirky 23 a 25mm... a rozhodne som sa nevyhybal ani sotolinam a ani "polniackam".
Ale aby som zase pravdu napisal, uvazujem aj o jednej off roadovej verzii...mam MTB 26"x2" bezduse na peknych Shimano kolesach , a tie by sa hodili na taku trekovejsiu verziu s vyssim naslapom... a to este bola v mojej hlave zuriva myslienka na extremnu Fat kolobezku s tucnymi kolesami 2 x 26" (rafik 80mm na sirku ) a plastami 3,5"...ale to uz by asi bol dost silny ulet...
Ale na sneh 4 cm s tym asi nepojdeš Ja budem mať plašte 1,95-2,1" obute celoročne.
duves a ty si necital clanok na velkom portali, ze kolobezka ti staci cestna ? palec hore, dalsia zaujimava kolobezka v BA
ten članok je aj v českej skupine kolobežkarov a je tam naozaj k tomu jeden vystižný koment (naprosto s nim suhlasím), citujem
Code:
"Do terénu nebudu jezdit se silničkou ne? Proč bych to dělal ? Jezdím kvůli pohybu a dobrýmu pocitu. A to, že bych tahal o kilo míň, mě rozhodně špatnej pocit z jízdy na silničce v terénu nevyváží. Ale jezdím víc jak 80% mimo silnici. Takže za mě hlasuju pro univezrála.:-)
duves ja som sa radsej do diskusie tam ani nezapajal nikoho by nenapadlo jazdit singlace v Krapatoch pravidelne na cestaku, ale v kolobezkovom svete je to ok a vlastne jedina spravne moznost... ddemo ty sa tiez polnackam a sotolinam nevyhybas, ale aky tam mas pozitok z jazdy ?
Ten clanok bol velmi zovseobecnujuci, platny pre cielovu skupinu, ktora teraz na ceskom facebooku zacina prevazovat - mam 110kg, manzel mi neda na kolobezku viac ako 3 tisice, a Blazena z prasecaku povidala, ze ta terenni kolobezka z Kauflandu je super. Zaroven ti ludia nemali nikdy v zivote realnu cyklisticku skusenost, pytaju sa kde je najblizsi kolobezkovy obchod, lebo maju makke kolecka a potrebuju ich nechat vymenit, aby boli zase tvrde. Pripadne, niekolko tyzdnov *****ju, ze im to nejde, az kym im niekto neporadi, ze makke kolesa nejdu a treba si ich nechat vymenit v kolobezkovom obchode za tvrde...
Vzapati ti ale miestna autorita vysvetli, ze ak chces ist na 30 km vylet, kde mas 5 km hrbolaty teren, ktory zatazuje tvoju chrbticu alebo zapastia, mas to ist cele na podhustenych 2,2 semislickoch, alebo si ich teda stale odfukovat / dofukovat, lebo odpruzena vidla je nevhodna - dovod - je draha...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mam (zatial) taky česko-činsky hybrid, Tu ma chalani od toho odrádzali, ale celkom si s ňou rozumiem. Priemerka mi vychádza asi 15 km/h. Pred rokom, ako som si ju obstaral, to bolo asi 14 kmh.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
http://utrack.crempa.net/report/saved_report.php?ident=2277f1d4454f83d372da5add546c21e0
20" koleso na Mezqa do zadu?
Nie, objednal som ram a vidlu u Tobiaška ( Doxtor). Mam nejake veci, tak mi bolo zbytočne kupovat to ako kompletku. Z biku som zhodil tectro draco hydr.brzdy a tam kupil nove Shimano SLX. Predne koleso som mal, lebo na biku som menil na jar naboje a nechal som vypliesť nové kolesá. Nepotrebujem mať na MTB a kolobežke porovnatelne low end brzdy. Optimalizujem, nove brzdy na MTB mam vlastne zadara.
Zadne koleso som si vypletal a centroval sam.
Nie, objednal som ram a vidlu u Tobiaška ( Doxtor).
čítal, ak ide o pojem cestná, alebo cestná cyklistika, otvara sa mi vo vrecku nožík, ktory tam nemam.
Kedysi som jazdil galusky, ale to som začal v roku 1988 a asi do 1994, jedna vec, že nejazdilo tolko aut a druha-doležitejšia, tie cesty pri krajniciach boli v lepšom stave ako dnes. Takže vylučne cestnu nechcem. Na jazdenie po dnešnych treba aspon trekkingove plašte. Doxtor nie je cestna kolobežka. Pretekať nebudem, ani skutočne, a ani len tak pre srandu. Pre mna je doležita bezpečnosť. A nemusím sa obavať, až s tym prechadzam v spojnici medzi Račou a Sv.Jurom, že niekde zavadím a kolobežka ma katapultuje do polohy ležiaceho strelca.
No podla https://www.facebook.com/groups/kolobezky/search/?query=doxtor/ na tom jazdia aj bez psov. A že nie je problem na tom mrežovom stupatku meniť nohy. A zrejme mi to vyrieši problem až bude sneh. Na stupatku bez otvorov sa mi tam vytvoril snehovy hrbol. Vždy, ked sa odrazím a na ceste je trochu snehu, ten sa potom prilepí na podražku a dalej na stupatko. Zatial som to zvladol asi do 4 cm. Poslednu zimu aj tak viac snehu nebolo v BA.
Mal som na mysli tych 10 Doxtorov na Slovensku.
Co sa tyka menenia noh, je to len o zvyku, len na rozdiel od toho skejtbordu na Mezqovi bude toto uplne nieco ine. Aspon zo zaciatku. Vymena nohy vytocenimje na tom vyzva. Dufam, ze ste na tom aspon raz stali, predtym, ako ste to kupili. Celkom ma bude zaujimat, ci sa Vam nebude zdat "kratka".
Ale na sneh 4 cm s tym asi nepojdeš
ten članok je aj v českej skupine kolobežkarov a je tam naozaj k tomu jeden vystižný koment (naprosto s nim suhlasím), citujem
ddemo ty sa tiez polnackam a sotolinam nevyhybas, ale aky tam mas pozitok z jazdy ?
Ten clanok bol velmi zovseobecnujuci, platny pre cielovu skupinu, ktora teraz na ceskom facebooku zacina prevazovat - mam 110kg, manzel mi neda na kolobezku viac ako 3 tisice, a Blazena z prasecaku povidala, ze ta terenni kolobezka z Kauflandu je super. Zaroven ti ludia nemali nikdy v zivote realnu cyklisticku skusenost, pytaju sa kde je najblizsi kolobezkovy obchod, lebo maju makke kolecka a potrebuju ich nechat vymenit, aby boli zase tvrde. Pripadne, niekolko tyzdnov *****ju, ze im to nejde, az kym im niekto neporadi, ze makke kolesa nejdu a treba si ich nechat vymenit v kolobezkovom obchode za tvrde...
Vzapati ti ale miestna autorita vysvetli, ze ak chces ist na 30 km vylet, kde mas 5 km hrbolaty teren, ktory zatazuje tvoju chrbticu alebo zapastia, mas to ist cele na podhustenych 2,2 semislickoch, alebo si ich teda stale odfukovat / dofukovat, lebo odpruzena vidla je nevhodna - dovod - je draha...
Je to marny, je to marny, je to marny...