BTW:
nevie niekto nahodou....totiz takto, sa mi zda, ze som kdesi davno cital alebo pocul, ze od istej verzie CorelDRAW sa do PC nainstaluje iba nejaka zakladna cast/core a zvysok podpory nastrojov pre samotnu pracu (grafiku) online stahujes z nejakeho cloudu ? aby sa vraj zamedzilo nelegalnemu sireniu tohoto sw...
cosi sa mi mari, ze taketo nieco som cital....
Caute, vedeli by ste mi poradit ohladom obchodneho zakonnika? Mama si vcera kupila tovar v kamennej predajni. Dnes ho chcela vratit (neposkodeny tovar, origo visacka, pokladnicny blok). V predajni ju odbili s tym, ze oni peniaze za tovar nevracaju, tovar je mozne vymenit iba za iny kus. Ze vsade po pradajni maju napisane, ze peniaze za tovar nevracaju a tym padom nema pravo na peniaze. Nie je to v rozpore s obchodnym zakonnikom? Nevyplyva z neho nahodou, ze do 7 pracovnych dni musi predajca za neposkodeny tovar vratit peniaze? Ako nasledne postupovat?
toto iste mi povedali v SCONTO nabytok v predajni...ze peniaze nevracaju...Tvrdili mi, ze na nich sa vztahuju ine podmienky ako na eshopy.....divneee
dokonca ak si v kamennej predajni kupuješ elektroniku aj keby sa o hodinu vrátiš s tým že si zistil že je nefunkčná predajca nieje povinný ti vrátiť peniaze...a výrobok musíš dať klasicky reklamovať...
pretože pri preberaní tovaru máš ako zákazník právo poprosiť predajcu o vyskúšanie tovaru (v datarte sme bežne špúšťali aj smart tv keď to zákazník chcel), tj. ak nevyskúšaš je to tvoje slobodné rozhodnutie....a teda si musíš byť vedomí toho že ak to bude nefunkčné tak budeš musieť pravdepodobne čakať na reklamáciu
ludia su rozmaznani pristupom niektorych retazcov - niekde nemas problem vratit neposkodeny / nerozbaleny tovar do X dni od kupy
ale je to iba ich dobra vola ...
MBank na Slovensku (MBank S.A.) je jedna z/casti divizie Polskej banky BRE Bank (Bank Rozwoju Eksportu), ktora bola roku 1992 privatizovana a v sucasnosti cca 70% akcii tejto banky vlastni nemecka Commerzbank.
edit:
kvakob: na prvy pohlad to tak vyzera, ale zial, bankova sfera je uz uplne inde,ako kedysi sa davalo do banky nieco realne. Dnes je vsetko na baze spekulacii, peniaze nie su nicim kryta a vyrabaju sa z nicoho. Kludne sa moze stat, ze zacnes banke platit za to, ze si tam peniaze vlozis (ciastocne to uz plati, viz. urokove sadzby EU banky ).
Kludne sa moze stat, ze zacnes banke platit za to, ze si tam peniaze vlozis (ciastocne to uz plati, viz. urokove sadzby EU banky )....
V reale uz to tak funguje. Banky pytaju poplatok za vklad v hotovosti. Napr TB
ludia su rozmaznani pristupom niektorych retazcov - niekde nemas problem vratit neposkodeny / nerozbaleny tovar do X dni od kupy
To nie je ich vôľa, to je reklamný kaleráb... Prípadne vysvetli, ako zistíš, že niečo nefunguje, (nemá správnu farbu, nevyhovuje veľkosťou, ...), keď to nerozbalíš?
mna este ser/e, ked uz sme pri peniazoch, aj to slovenske "podnikanie". druhotna platobna neschopnost a tak dale. to podnikanie je v uvodzovkach naschval. mame zakaznika uz asi 15 rokov. tak raz- dvakrat do roka vezme cosi biedne od nas, tak za sto evri. ked cosi potrebuje dojednat, tak dorazi na X5 a zebre o najvacsiu zlavu. potom mu volam dva mesiace po 60-dnovej splatnosti, ze mi visi 160 evri a zlozi mi telefon s tym, ze mi brnkne za 30 minut, lebo mu prave priviezli na dom tehly a skladaju z korby aj roxory. teraz zase mame pripad, ze jemu nezaplatili a ze mi teda aj on zaplati az ked to uhradia jemu. u nas faktura vystavena, dph odoslane a dodavatel vyplateny......no dom uz asi dostaval a včíl asi šetri na jachtu v Splite......a to nie je ojedinely pripad.
inak toto je asi najlepsi sposob podnikania. vezmes tovar na sekeru, prihodis si ak najdes na to zakaznika tych svojich xyz % a vyplatis sekeru, až ked ti zaplati ten tvoj kundšaft. ale to kazdy vie chytat kobru cudzimi rukami....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
BTW:
nevie niekto nahodou....totiz takto, sa mi zda, ze som kdesi davno cital alebo pocul, ze od istej verzie CorelDRAW sa do PC nainstaluje iba nejaka zakladna cast/core a zvysok podpory nastrojov pre samotnu pracu (grafiku) online stahujes z nejakeho cloudu ? aby sa vraj zamedzilo nelegalnemu sireniu tohoto sw...
cosi sa mi mari, ze taketo nieco som cital....
toto iste mi povedali v SCONTO nabytok v predajni...ze peniaze nevracaju...Tvrdili mi, ze na nich sa vztahuju ine podmienky ako na eshopy.....divneee
Ale tieto veci v kamennom obchode urobit vies, takze tento problem nemas.
pretože pri preberaní tovaru máš ako zákazník právo poprosiť predajcu o vyskúšanie tovaru (v datarte sme bežne špúšťali aj smart tv keď to zákazník chcel), tj. ak nevyskúšaš je to tvoje slobodné rozhodnutie....a teda si musíš byť vedomí toho že ak to bude nefunkčné tak budeš musieť pravdepodobne čakať na reklamáciu
Co je na tom divne?
to je zalezitost principu nie penazi
edit:
kvakob: na prvy pohlad to tak vyzera, ale zial, bankova sfera je uz uplne inde,ako kedysi sa davalo do banky nieco realne. Dnes je vsetko na baze spekulacii, peniaze nie su nicim kryta a vyrabaju sa z nicoho. Kludne sa moze stat, ze zacnes banke platit za to, ze si tam peniaze vlozis
V reale uz to tak funguje. Banky pytaju poplatok za vklad v hotovosti. Napr TB
To nie je ich vôľa, to je reklamný kaleráb... Prípadne vysvetli, ako zistíš, že niečo nefunguje, (nemá správnu farbu, nevyhovuje veľkosťou, ...), keď to nerozbalíš?
Môžeš aspoň kľudne spávať, čo keby ti horela vilka a ty by si tie melóny eurové mal pod vankúšom ? Hm ?
Co ked canopus stalci ten spravny gombik v praci a vyhodi do luftu banky aj s peniazmi nas vsetkych?
také tlačítko teraz nemá
inak toto je asi najlepsi sposob podnikania. vezmes tovar na sekeru, prihodis si ak najdes na to zakaznika tych svojich xyz % a vyplatis sekeru, až ked ti zaplati ten tvoj kundšaft. ale to kazdy vie chytat kobru cudzimi rukami....