Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
takze 1x11 nahodene, ale nastal trosku problem s chain line, na najvacsom pastorku to je hlucne a retaz je moc do kriza, mozem tam dat 2mm podlozky pod prevodnik? mam tam original deore skrutky, nebudu moc kratke?
Zaujímalo by ma, či je to normálne, aj keď by sa jednalo o kompletný XT setup z výroby na bajku? Alebo sa to deje len vtedy, ak prechádzaš na 1x11 a nie všetky komponenty sú trebárs XT a tým pádom není sú 100% kompatibilné?
je to normálne aj na Eagle 1x12. Nikdy mi to však nerobilo žiadny problém. Že je to tak som si vlastne uvedomila až keď na to viacerí po prechode na 1xniečo poukázali.
Podla mna je to SGS zbytočné , mal si radšej zobrať GS
GS by asi 46z nenaplo
len ma trosku serie ze najvacsi pastorok je dost "hlucny" kvoli tomu ze ta retaz uz je asi na hrane, ale chainline by mal byt v poriadku kedze na 6. pastorku je retaz presne v linii s prevodnikom cize presne v strede kazety, ci?
Tak to potom zmenili - kupoval som M8000 niekedy pred letom, obidve špecifikácie boli v tomto rovnaké a práve som sa pozastavoval nad tým, že aký má zmysel mať 2 ramienka
Zaujímalo by ma, či je to normálne, aj keď by sa jednalo o kompletný XT setup z výroby na bajku? Alebo sa to deje len vtedy, ak prechádzaš na 1x11 a nie všetky komponenty sú trebárs XT a tým pádom není sú 100% kompatibilné?
Mam original setup 1x11 a ked potočim do zadu spravý to tiež!!! Je to v poriadku no zas mam kamoša a jemu to nerobí.
len ma trosku serie ze najvacsi pastorok je dost "hlucny" kvoli tomu ze ta retaz uz je asi na hrane, ale chainline by mal byt v poriadku kedze na 6. pastorku je retaz presne v linii s prevodnikom cize presne v strede kazety, ci?
Pozri si moje fotky co som pridaval do tejto temy a na čom sa vozim
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale 10sp vs 11sp predpokladam ...
savings Shimano XT CS-M8000 kazeta, 11-kolo
od 70,99 € savings
MOC 135 €Šalter máš M8000? Ako chodí reťaz na ten 46z pastorok?
GS by asi 46z nenaplo
Mam original setup 1x11 a ked potočim do zadu spravý to tiež!!! Je to v poriadku no zas mam kamoša a jemu to nerobí.
Pozri si moje fotky co som pridaval do tejto temy a na čom sa vozim