Po prehľadaní fóra som našiel len zo dve zmienky o skúsenostiach s reklamáciami u Canyonu vo vláknach, ktoré mali základnú tému inú. Keďže som sa teraz sám dostal do situácie, že som reklamáciu potreboval, rozhodol som sa založiť toto "dedicated" vlákno. Jednak tu opíšem svoj problém, aby si aj iní majitelia mohli skontrolovať, či ho tiež náhodou nemajú, jednak opíšem priebeh reklamačného konania. A do budúcnosti by sa tu mohli zhromažďovať ďalšie prípady (bodaj by nebolo treba, žeáno ...)
Problém. Pred pár dňami som náhodou objavil bočný vakel v zadnej stavbe, netuším, či tam bol od začiatku, alebo vznikol časom. Ide o Nerve AL 7 2014, kúpený 3/2014, do 11/2014 odjazdených cca 1800 km.
Problémové miesto je spojenie vahadla s horným ramenom zadnej stavby, viď výkres:
http://goo.gl/v5h0Cu
Ukázalo sa, že išlo o nedostatočné zalisovanie/uvoľnenie ložiska v telese vahadla. Ložisko samotné je v poriadku. Problém je rovnaký na oboch stranách. Prejavuje sa to takto:
http://goo.gl/DPjgyL. Skrutky boli samozrejme zatiahnuté na správny moment.
Takto opísaný problém aj s videom som poslal na adresu
[email protected]
Odpoveď bola, že
bicykel musia vidieť, tak som ho dnes 18/11/2014 poslal. Kuriéra vybavujú a platia oni. Na otázku, či poputuje do Nemecka, bola odpoveď, že len do ČR.
To je zatiaľ všetko, budem aktualizovať. Ešte dodám, že komunikácia bola zatiaľ promptná, bezproblémová.
Aktualizácia 25/11/2014: poslal som mail, že ako je s tým ďaleko a odpovedal, že včera to videl a súhlasil s mojou diagnózou a tým, že to vahadlo treba vymeniť a objednal ho z Nemecka. Kladiem si otázku, ako by to bolo prebiehalo, keby som to bol skomunikoval priamo s Nemcami, možno by to uznali a poslali a ušetril by som čas. Ale to sa už nedozviem. Predpokladám, že ani nikto z tohto fóra to neskúšal napriamo, alebo?
Aktualizácia 4/12/2014: dostal som mail, že vahadlo dnes dorazilo a je už aj nahodené, zajtra vyráža bicykel na cestu späť.
Aktualizácia 9/12/2014:
bajk je doma, vahadlo vyzerá v poriadku (btw. zdá sa mi, že má trošku inú povrchovú úpravu, asi je to z 2015 modelu, ale to je nepodstatné).
Takže celkový čas vybavenia 3 týždne, komunikácia bezproblémová.
EDIT: nasiel som v mailovej komunikacii, ze to trvalo cca 3 tyzdne. Kurier vyzdvihol vidlicu a odniesol do CR, z CR do Slovkolexu a odtial uz priamo mne..
Ja som ju bol zaniesť osobne v Slovkolexe,za týžden bola hotová
Inak vidlica OK, rozobrali, rozhybali, nakydali kilo medenej pasty a zlozili
Prvýkrát zaslané koleso poslali do servisu, s tým, že mi môžu dať nový ráfik (t.j taký ako sa predáva bežne, s červenými nápismi), ktorý však nebol v dizajne Canyon (t.j. zlatý dizajn). Túto možnosť som zásadne odmietal. Trvali 2 mesiace, kedy mi navrhli, že pošlú nové koleso. Nové koleso prišlo za ďalší mesiac. Skúšam teda, že či už v tom bode koleso nepuká a predstavte si pukalo. Tak píšem do Canyonu, že či mi náhodou neposlali pôvodné koleso, oni že nie. Tak som im navrhol aby mi poslali nové a ja im na oplátku pošlem staré.
Tak za mesiac prišlo 2. nové koleso a skúsil som, že či nepuká a predstavte si pukalo..v tomto momente ma začalo porážať. Tak im píšem, že čo s tým. Predstavte si, že ma začali zavádzať, že v obchodných podmienkach je napísané, že môžu nahradiť komponent za inú farbu (nič také tam samozrejme nemajú, len farby týkajúce sa rámov a vidlíc), tak som samozrejme nesúhlasil a po istej dobe mi napísali, že mi teda pošlú 3. nové koleso. A predstavte si, ale to si nerobím srandu, aj na tom treťom kolese bol ten istý problém pukania v tom istom bode.
Píšem im teda, že aj to tretie koleso je pokazené a predstavte si oni mi napíšu, že DTswiss zistil, v čom je problém, proste výrobná vada. Mal som im poslať to koleso aby ho oni poslali do servisu (oni mali návod čo bolo treba vymeniť), čo sa aj stalo a po ďalšom mesiaci mi prišlo domov opravené 3. koleso, avšak s ohnutým kotúčom, ale to už je detail. Ešte som žiaľ neskúšal, či je ok.
Celá táto procedúra mi zabrala vyše 5 mesiacov (mrzí ma hlavne leto), kedy som bol bez kolesa a nemohol sa bicyklovať.
Požadoval som od nich nejakú formu kompenzácie, navrhol som im zľavu na ďalší bicykel, čo zásadne odmietli a napísali mi "Dobrý den,
slevu na bicykel vám určitě dát nemohu, jak jsem psal již dříve kompenzaci za opakované reklamace dostanete zároveň s opraveným kolesem."
A hádajte čo bolo v krabici s tým 3. opraveným kolesom ...... nič......
Zo strany českého zastúpenia Canyon som zažil klamstvá, sľuby a zbytočné naťahovanie času, ktoré v mojom prípade narástlo na skoro pol roka života
Radsej napis sem komponenty/upozornenia-na-vyrobne-vady-komponentov-doplnkov-t18618.html, ze v com je problem a s akymi kolesami konkretne. To bude pre vsetkych podstatne uzitocnejsie.
Moja sťažnosť smerovala hlavne k času, ktorý som musel pretrpieť, skoro polroka... takže tak