čaute ......
do čoho sa viac oplatí investovať do válcou alebo do trenažera čo je viac nakladne na opravu?
po pripade nejake typy na dobru kúpu
dík za otpoved
Tento rok sa uz rozmohli trenazery/valce s FE-C. V kratkosti ak mate Garmin Edge 1000, 820, 520 tak mozete nastavovat odpor priamo z Garminu. To iste plati aj pre prejdenie trasy v Garmine, pricom trenazer/valce prisposobia odpor podla udajov priamo v Garmine.
Možno je to totálna blbosť, syn bude cez zimu chodiť na detské cvičenia, plávanie a podobne, len rozmýšľam nad možnosťou ako si zlepšovať cyklokondičku ak sa nebude jazdiť vonku. Baví ho sledovať čo robím a opakuje po mne.
Mal by som otázku ohľadom valcov. Jedny som si zaobstaral, ale zatiaľ som na nich trénoval len minimálne. Stretol som sa však s jedným "problémom". Chcel som si pustiť hudbu a aby som nemusel mať vypeckované repráky a nerušil susedov, chcel som si hudbu pustiť len z mobilu cez sluchátka. Avšak hneď od začiatku som počul praskanie a začal som dostávať malé šoky, predpokladám od statickej elektriny. Stretol sa s týmto už niekto? Ako takému niečomu predísť? Bolo to dosť otravné a nakoniec som to ani nevydržal a musel som si tie sluchátka vytrhnúť z uší a odhodiť ich bokom.
stretol - pri sony slúchadlách, ktore digitalne potlacaju okolity sum. S normálnymi slúchadlami do usi sa mi to nestalo nikdy a to ich pouzivam pri kazdom tréningu na valcoch.
ja som mal kedysi valce vedľa kovového regála, tiež som vždy dostal šupu, keď som sa ho chytil bolo treba sa najskôr vybiť cez niečo menej vodivé, v mojom prípade kartónovú krabicu...teraz ich mám už inde a sluchadlá som používal káblové sony pripojené priamo na NB a nekopali..
Skúsim otestovať. Slúchadlá sú [urlhttps://www.alza.sk/sennheiser-cx-300-ii-precision-cierna-d118579.htm#popis]sennheiser[/url] . Prvýkrát keď som ich mal, mal som valce na takej fitness karimatke a mobil na chladničke vedľa seba (tam ale bol nepraktický a pri jednom pohybe som ho aj stiahol a zletel dole, ale vtedy som šoky nedostával. Druhýkrát som mal valce na starom koberci (materiál netuším) a mobil na doske kuchynskej linky, šoky som dostával. Do vrecka som si ho nedával, lebo nevalcujem v drese, len v kraťasoch. Najbližšie vyskúšam dať pod valce zase karimatku a mobil na dosku linky.
ahoj....velmi som spekuloval, kt. trenazer aj ja ale nakoniec som vsadil na beh, ten je bomba, o bezkach ani nehovorim, len ten sneh uvidiime ...chvilu trvalo, kym navyklo telo na zmenu pohybu ale uz je to v pohode zase neprehanam....mne sa paci trenazer, kde treba dat zadne koleso dole a priamo zadnu vidlu namontovat...asi malinka nevyhoda je, ze treba kazetu...
Akou frekvenciou ste začinali šlapat na valcoch aby ste si zlepšili vytrvalost?Ja zatial začinam šlapat 10 min intervaly 100 otačiek prevod 36/13 potom 5 min 60 otačiek aby srdce trochu spomalilo a zase vyšie zatazenie,takto to opakujem zatial 7krat na jeden trening. Samozrejme sa to bude zvyšovat aspon na 10 intervalov
Som len začiatočnik tak to asi pišem zle,myslel som kratkodobu ale to asi znamena pripravit na to srdce aby dlhšie vydržalo a tym som chcel zistit ako ste si trenovali srdce na akych prevodoch a ako dlho pri akych intervaloch
Na začiatku určite nešliap hneď na vysoké tepy. Aspoň cca 10 minút by si sa mal rozjazdievať a pripravovať na výkon. Až potom môžeš rozmýšľať o intervaloch.
Ano na začiatok sa rozbieham zvolna,ked som sa pytal aj druhych cyklistov my jeden povedal že sa musim rozbiehat na pomalych prevodoch aspon 1500 km max 140 tepy druhy zase že aspon 4000 km na 120 tepy tak neviem.Zatial som tento rok našlapal nič moc len 7000 km tak reku sa cez zimu pripravim aby to bolo spravne a od začiatku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podrobne to rozobera DCRainmaker: http://www.dcrainmaker.com/2016/07/everything-you-ever-wanted-to-know-about-ant-fe-c-and-bike-trainers.html
http://www.bikeradar.com/us/road/news/article/tacx-magnum-trainer-47787/?utm_content=buffer406fd&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
Druhá možnosť by bola : https://www.sedco.cz/cz/eshop/k/fitness-stroje/detske-stroje/z/rotoped-sedco-mechanicky-pro-deti-ft03b-vetsi/3400/ .
Možno je to totálna blbosť, syn bude cez zimu chodiť na detské cvičenia, plávanie a podobne, len rozmýšľam nad možnosťou ako si zlepšovať cyklokondičku ak sa nebude jazdiť vonku. Baví ho sledovať čo robím a opakuje po mne.
Do elektroniky sa nevyznám a neviem aké používaš. Možno by to chcelo kúpiť nejaké outdoorové slúchadlá určené na šport / behanie.
Treba valce, trenazer uzemnit. Ale Inak robi vam to aj ked mate mobil na sebe (vo vrecku) ?
Na zlepšenie vytrvalosti na ne sadni a toč aspoň 2,5h, neviem čo iné by mohlo pomôcť.