Kategórie
Bike-techmate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
posledný komentár: 29. 2. 2016 o 7:16
Lezyne CLASSIC DRIVE XL 700+ nabijateľné predné svetlo, 700 lm
51,99 €
MOC 69,99 €
-25% ACID Outdoor LED Light HPA predné svetlo/svetlo na prilbu, 1300 lm
135 €
-25%
MOC 179,95 €
Akcia -9% Ledlenser MH7 nabíjateľná čelovka, 600 lm, čierna/sivá
69,99 €
-9%
MOC 85,99 €
Akcia -10% Ledlenser MH5 nabíjateľná čelovka, 400 lm, čierna/sivá
53,99 €
-10%
MOC 64,99 €
Akcia -10% Ledlenser HF8R Core nabíjateľná čelovka, 1600 lm, čierna
107 €
-10%
MOC 131 €
Ale musím dodať, že na rajdoch som mal BC30 na 200-1200lm (do bateriek cez noc išlo iba 1300mAh) a ešte záložný NiteNumen
Takže záver: s čelovkou som spokojný, chce to ale aj poriadne svetlo na rajdy!
Za par drobnych si vies to svetlo upravit na aky vyzarovaci uhol len chces, ku svetlu som si dokupil optiky 45°,30° a 15°, zacal som 45°, svietilo to az zbytocne siroko, potom som dal 30° a tiez to bolo este siroke, tak som skoncil pri 30° v jednej a 15° v druhej cocke a je to teraz idealne. Orginal svetlo moze mat vyzarovaci uhol okolo 10° ked porovnam rozdiel
-21mm Kolimator
https://www.fasttech.com/products/4952403
Vďaka. Že výroba ukončená a práve FD41 je nástupca. Len vôbec neviem,či sú takéto svietidlá vhodné na bajk. Ale keď máš dobrú skúsenosť..
Keď dokúpim držiak, tak som na cene Bc30, fakt neviem..
Mam sigmu rox 6.0 a rusi mi ju aj super lava aj cinsky solarstorm X2, ale len vtedy ak dam svetlo ku tachometru, ak ich dam na kraj rajdou ku brzdovej packe tak funguje bez problemu, je to preto ze tie svetla maju PWM regulaciu vykonu (cize tam dochadza k vysokofrekncnym kmitom)
Ja mam zas opacnu skusenost, ked som dal svetlo na hlavu tak som mal pred ocami zahmlene od prachu co sa viri z kolies ked je sucho, a ked isiel predomnou kamos tak to bolo take neprijemne ze som musel zastavit a dat svetlo z hlavy dole. Z rajdou sa mi to este nestalo
Keď dokúpim držiak, tak som na cene Bc30, fakt neviem..
...no ja som potreboval hlavne univerzalne svietidlo,da sa pouzit ako na pesiu turu kempovanie a pohodlne aj na bike.dokupil som k nemu Fenix drziak na rajdy,drzi pevne a je lahucky...BC30 som davnejsie skusal,je to strasne tazke hebedo,pouziva dve 18650.od BC30 som cakal ovela viac na to ze ma 2 LED a 1800lm.moj ma iba 1 LED a 920lm na plny vykon svieti 1.5 hod po 15 min. automaticky prepne na 400lm.a na 400lm vydrzi nepretrzite svietit 3,5 hod.(otestovane) co je podla mna velmy slusne.nosim so sebou v batohu nahradnu 18650 takze svetla mam tak cca na 7 hod. co podla mna uspokoji aj tych naj narocnejsich
Izzy68 klasicke stahovacky pouzivas? aky popruh myslis konkretne z aliho?
popruh na celovku, ktory das dole a ostane plastova cast. velmi jednoducha montaz, nepohne sa ani o mm.
Mozno by sa dalo to dajak odrusit, trebalo by odskusat zobrat nejaky ferit z napajacieho kabla ( ten valcek co je najme pred koncovkou do notebooku) a skusit ho dat ku svetlu zo strany kde je tachometer alebo mozno by aj nieco pomohol alobal, ale to je len teoria a v praxi to moze fungovat a nemusi, ale za pokus by to stalo
Presne. Chcem viacúčelové svietidlo, len som nevedel, či sú na bicykel použiteľné. Pozriem, či je ešte niekde to, čo máš ty, ak nie, pôjdem do tej 41. Má síce v tom najsilnejšom nepretržitom režime o 50 lm menej, ale hádam to bude stačiť. Vďaka, pomohol si mi.
...v poho,za malo
Kúpené klasicky Enelop-y ,vždy jedny náhradne v batohu.
http://www.doprirody.sk/e-shop/celovka-fenix-hp25?utm_source=heureka.sk&utm_medium=feed&utm_campaign=heureka.sk
Tu kukaj a nic neruší ... ROX 10.0
A tak isto mi ROX 10.0 neruší ani origo SS x2 umiestnený v bezprostrednej blízkosti