koľko cca km najazdíte na kotúčoch? kúpil som pred 4 mesiacmi icetech kotúč SLX na centerlock a jeho výdrž bola veľmi krátka, už sú na minime 1,5mm a to maju odjazdené 2000km s prevýšením cca 80 000m na organických platničkách, čiže toľko sa aj sklesalo, neviem či sa nepoobzerať po nejakých lepších kotúčoch, poraďte
ice techy brzdia dobre len majú malú životnosť, ak si ich niekto dokáže zohnať lacnejšie tak to môže byť dobrá voľba, no za odporúčanú maloobchodnú cenu by som ich nekupoval
používam resin, teraz mám tretie a na ten kotúč aj posledné, viem je to málo, no som s nimi spokojný, no ak v blízkej dobe kúpim novým bajk ( čo by som chcel) tak by som tam dal rád niečo odolnejšie, napr. spomínané Hope, aj keď stoja dosť, myslím že sa oplatia a v konečnom sumári budú lacnejšie ako ice techy
si zrátaj SH vydrží 1rok ak vydrží za 28e/kus, co je investícia za 3r- 168e
hope vydržia 2,5-3roky pri metal platniach, 50e /kus,co je investícia za 3r-100e
platne metal vs resin podobne...
pri nájazde aspon 3000 ročne
jasné chápem, už mi to došlo dávnejšie, keď som mal predtým avid kotúče, ktoré boli priam "nezničiteľné" teda opotrebenie minimálne, no skúsil som na odporúčania viacerých ice techy, bajk by som tento rok rád predal ak sa podarí, samozrejme by som predtým chcel vymeniť kotúče, keby to už niekto kúpil, nech nemusí hneď meniť, prípadne dá sa niečo spustiť z ceny. keby ostali pôvodné... no zas napr také hope by som tam už kvôli tej cene nedal, no na nový bajk by som ich skúsil veľmi rád - ak teda nejaký nový bude
a ešte aj niektoré atypické priemery kotúčov a aj riadne drahé adaptéry, no robia aj 180 takže sa dá skombinovať so shimano adaptérom, no napr. Hope Floating Saw čo sa mi páči je 183 a adaptér stojí 18€ čo je v porovnaní s konkurenciou minimálne 2 násobok avid má zas 185 existuje aj nejaká lacnejšia alternatíva tých apadtérov na 183 mm kotúč?, viem že by sa to dalo vymedziť podložkami, prípadne prekusnúť tú cenu, veď je to jednorázová investícia a možno som to aj tak spravil, ale najskôr by som skúsil asi lacnejšie riešenie
BRAKCO jazdim s Hope to porovnat neviem, ale kotuce su bez problemov a funguju ako maju, ocel je OK. Mam ale inu, starsiu verziu, tato novsia sa mi nepaci. Su semifloating, ako Hope, a pukotaju po drsnejsom brzdnom zjazde tiez
Inak co sa tyka dvojzlozkovych kotucov .. mam ich na aute , na preteky su asi lepsie ako klasiky, ale na bezne jazdenie su s nimi len problemy a naviac su drahsie. Brzda musi mat svoju hmotu, inak sa bude prehrievat. Tie vsetky vtipne somarinky ako icetech, dosticky s chladicom sa snazia predat brzdy, ktore nebrzdia, ale su lahke. samozrejme s vyhodou, ze vsetko je drahsie
Aj mne .. prvykrat som to zazil, ked som nahodil tie prve verzie XTR kotucov, co boli nitovane a dost som sa divil po dakom zjazde, co sa deje Vraj Avidy s unasacom to nerobia, ale jeden taky kotuc mam vzadu a nevelmi sa mi pozdava, je makky, krivi sa snad rovnako ako bez unasaca a naviac mi rozvibrovava zadnu stavbu.
a ešte aj niektoré atypické priemery kotúčov a aj riadne drahé adaptéry, no robia aj 180 takže sa dá skombinovať so shimano adaptérom, no napr. Hope Floating Saw čo sa mi páči je 183 a adaptér stojí 18€ čo je v porovnaní s konkurenciou minimálne 2 násobok avid má zas 185 existuje aj nejaká lacnejšia alternatíva tých apadtérov na 183 mm kotúč?, viem že by sa to dalo vymedziť podložkami, prípadne prekusnúť tú cenu, veď je to jednorázová investícia a možno som to aj tak spravil, ale najskôr by som skúsil asi lacnejšie riešenie
mám štandartne SH adaptéry a 2mm podložky pod prasiatkom, a neni problema
No zaujimave veci tu citam.
Mam avidy hs1 200 a 180. Maju cez 7t km vyskove metre aktualne neviem. Odjazdene asi 4 pary metalickych sintrovanych orginalov dosticiek avid kazdy kotuc. Brzdam dost nakladam vzhladom na 29 kolesa a moj metrak zivej vahy. Naposledy v Alpach 4-5 km za den naklesane. Po tomto vsetkom je vidno opotrebenie! Predpokladam ze kotuce su tak v 1/3 az 1/2 zivotnosti.
To ked si kupim shimana tak zaplacem, to by som mal podla vas asi uz 3-4 kotuce. Fasa.
Vzhladom na moju vyjazdenost a technicke moznosti brzd absolvovat brutalne zatazenie (napr. zjazd so Slubice, 600vys.m za 6 min) sa zacinam pokukovat po inych brzdach. Zadny kotuc dostal nazrat a mechanicky, opotrebenim, je ok ale daky je cely cierny. V tej kose zacina strajkovat. Mam novy, len neviem ci to je kotucom. Vzhladom k cene zvazujem aj shimano xt 8000. Dobry poznatok zacat zvazovat aj zivotnost kotucov. Som si myslel ze zivotnost 3-5 sezon je standart.
Minule jeden biker menil shimano kotuc ktory bol brutalne zjadeny, nechapal som, ale asi to je bezna vec sezony. Skoda ze ma nenapadlo sa spytat, kolko ma najazdene.
Edit: kukol som doma záznam z tacháču tak km som skoro trafil, necelých 7t km mám a výškový sumár je 120 km dokopy.
Čaute, robím si servis tak dám info.
Brzdy vyhrali Sainty a neľutujem a zadný kotúč ešte prežil celú sezónu v pohode.
Hore uvedené kotúče majú po 4 sezónach a odjazdení 8700km a výškových 165km nasledovnú hrúbku predný 200 1,65mm a zadný 180 1,5 mm. Hrúbka nového je 2mm. Zadný preventívne vymenený, kedže v lete chystám Alpy a dostane nažrať. Na SK by ešte sezónu pojazdil.
Jazdné 3 sezóny iba metalické dosky Avid a poslednú sezónu organické Sainty. Moja čistá živá váha je 95-104 kg podľa sezóny. Brzdám nakladám čo mi pud sebazáchovy dovolí.
Záver o životnosti si spravte sami.
Proste si ďalej kupujte ICE-techy , ja ostanem pri Avidoch.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ice tech je ..ačka spotrebák, najväčší omyl poslednej doby SH...treba poriadnu ocel!
1500km s metal platnami a maš zarobené
hope vydržia 2,5-3roky pri metal platniach, 50e /kus,co je investícia za 3r-100e
platne metal vs resin podobne...
pri nájazde aspon 3000 ročne
Moj skromny nazor, ze to bude totalne to iste.
BRAKCO jazdim s Hope to porovnat neviem, ale kotuce su bez problemov a funguju ako maju, ocel je OK. Mam ale inu, starsiu verziu, tato novsia sa mi nepaci. Su semifloating, ako Hope, a pukotaju po drsnejsom brzdnom zjazde tiez
Inak co sa tyka dvojzlozkovych kotucov .. mam ich na aute , na preteky su asi lepsie ako klasiky, ale na bezne jazdenie su s nimi len problemy a naviac su drahsie. Brzda musi mat svoju hmotu, inak sa bude prehrievat. Tie vsetky vtipne somarinky ako icetech, dosticky s chladicom sa snazia predat brzdy, ktore nebrzdia, ale su lahke. samozrejme s vyhodou, ze vsetko je drahsie
mám štandartne SH adaptéry a 2mm podložky pod prasiatkom, a neni problema
Mam avidy hs1 200 a 180. Maju cez 7t km vyskove metre aktualne neviem. Odjazdene asi 4 pary metalickych sintrovanych orginalov dosticiek avid kazdy kotuc. Brzdam dost nakladam vzhladom na 29 kolesa a moj metrak zivej vahy. Naposledy v Alpach 4-5 km za den naklesane. Po tomto vsetkom je vidno opotrebenie! Predpokladam ze kotuce su tak v 1/3 az 1/2 zivotnosti.
To ked si kupim shimana tak zaplacem, to by som mal podla vas asi uz 3-4 kotuce. Fasa.
Vzhladom na moju vyjazdenost a technicke moznosti brzd absolvovat brutalne zatazenie (napr. zjazd so Slubice, 600vys.m za 6 min) sa zacinam pokukovat po inych brzdach. Zadny kotuc dostal nazrat a mechanicky, opotrebenim, je ok ale daky je cely cierny. V tej kose zacina strajkovat. Mam novy, len neviem ci to je kotucom. Vzhladom k cene zvazujem aj shimano xt 8000. Dobry poznatok zacat zvazovat aj zivotnost kotucov. Som si myslel ze zivotnost 3-5 sezon je standart.
Minule jeden biker menil shimano kotuc ktory bol brutalne zjadeny, nechapal som, ale asi to je bezna vec sezony. Skoda ze ma nenapadlo sa spytat, kolko ma najazdene.
Edit: kukol som doma záznam z tacháču tak km som skoro trafil, necelých 7t km mám a výškový sumár je 120 km dokopy.
Čaute, robím si servis tak dám info.
Brzdy vyhrali Sainty a neľutujem a zadný kotúč ešte prežil celú sezónu v pohode.
Hore uvedené kotúče majú po 4 sezónach a odjazdení 8700km a výškových 165km nasledovnú hrúbku predný 200 1,65mm a zadný 180 1,5 mm. Hrúbka nového je 2mm. Zadný preventívne vymenený, kedže v lete chystám Alpy a dostane nažrať. Na SK by ešte sezónu pojazdil.
Jazdné 3 sezóny iba metalické dosky Avid a poslednú sezónu organické Sainty. Moja čistá živá váha je 95-104 kg podľa sezóny. Brzdám nakladám čo mi pud sebazáchovy dovolí.
Záver o životnosti si spravte sami.
Proste si ďalej kupujte ICE-techy
https://www.soof.sk/shimano-h01a-resin-chladic
https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-disc-brake-pads-d01s-resin-61017
Keď na BD poroluješ stránku je tak krásna tabulečka s porovnaním doštičiek.
Edit: Marinada dík za upozornenie dal už som správny link