ano, ano, je to dobre aj takto klasicky - hovado so zelenym korenim. ale uz si nepamatam, kedy som to naposledy jedol, pretoze to vzdycky riesim radsej na sedlaka (zase). bravcova krkovicka, chilli olivac, sol, korenie, cesnak (cim viac, tym lepsie), petrzlenova vnat (detto). robil som uz vsakovake steakove pokusy, daval som si aj tazke ciele, nevysusil som ani stehno z klokana. robil som ho tak-onak, aj s grand marnier a pomarancom, nechaval masa v paci 2 dni (dlhsie som nevydrzal), a krkovicka? ta to proste vsetko valcuje.
mnavak sol nevytiahla nist, je to fama
inac kedysi som to robil aj tak, ze som steak potrel oliv. olejom, nasolil a nakorenil a tak nechal odlezat a ohriat na izbovu teplotu... vysledok bol potom tiez celkom dobry
Na rozpuštěném másle usmažte libru (454 g) chroustů (bez křídel a nožiček), poté je zavařte do kuřecího vývaru, přidejte telecí jatýrka a podávejte k topince s pažitkou.
Česká chroustová polévka
1/4 kg chroustů (pro 6 osob) ve studené vodě omytých vhoď do horké vody, přidej všechnu kořínkovou zeleninu, kmínu, trochu soli a nechej v ní zapěniti jemně sekanou zelenou petržel. Vodu z chroustů sceď, zalij jí připravenou zásmažku a nechej chvíli povařiti. Pak zakvedluj do polévky 2 žloutky se 6 lžícemi husté smetany.
Další možností je podávat 10 minut vařené chrousty s citronovou šťávou na čerstvě usmažených palačinkách.
je to detska porcia carbonara. moja oblubena kvetinka nemoze zato, ze bola v milulosti kde-kym zneuzita. ako hadanku som to dal preto, ze som s hrozou zistil, ze existuje akasi slovenska verzia tohto jedla so smotanou a kuracim masom, tak som chcel vediet, ci sa tu nenajde niekto, kto je zastancom kikiriki verzie. nastastie nie.
je to detska porcia carbonara. moja oblubena kvetinka nemoze zato, ze bola v milulosti kde-kym zneuzita. ako hadanku som to dal preto, ze som s hrozou zistil, ze existuje akasi slovenska verzia tohto jedla so smotanou a kuracim masom, tak som chcel vediet, ci sa tu nenajde niekto, kto je zastancom kikiriki verzie. nastastie nie.
Ja mám tú smotanovú verziu rád. Hlavne asi preto, že som ešte nejedol ozajstné špagety carbonara. Mne z toho vždy vyjdú proste cestoviny s vajcom, tak isto ako v reštauračných zariadeniach kde sa pokúšali o origo receptúru. Ten tvoj výsledok ale vyzerá dobre. Ako od talianskej mamma.
som to mal nahodou na monitore, ked moja mala (1r) sla okolo a ze: hav hav . niekde tam vidi psa a z dialky sa to velmi vzdialene aj podoba kus na psa . alebo zeby myslela na tie kusky masa co su tam?
andreee: ten struhany syr ma byt vidlickou vmiesany do toho zltka a navrch ma ist iba pomlete cierne korenie. ale nech si kazdy robi jak chce, takato odchylka je este vnorme. ja som dal navrch aj zeruchu dcere, pretoze to tak chcela a petrzlenovu vnatku sebe. nieco zelene sa tam pyta strasne. inac strava pre drevorubacov, horsie jak halusky, cloveka to uplne odrovna. ked sa vypekaju oskvarky, vypek treba cely, alebo vacsinu zliat prec, inak je to uplna morda, zlcnik dostava na hubu riadne.
pridam nieco z vikendu..
spiz v zlozeni: kuracie masko, sampinony, cibulka, slaninka, maslova dyna, farebna paprika, priloha ryza a opekane zemiacky
dalej pecene hnede sampinony plnene nivou a obalene slaninkou (chutili lepsie ako vyzeraju )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://fitcult.refresher.sk/381/Ortorexia-alebo-ked-ta-zdravy-zivotny-styl-pomaly-nici-a-zabija
tento krat som maso solil cca 30min pred.
a? vytiahla sol vodu ako sa vsade spomina alebo si nepocitil rozdiel?:)
vyzera to dobre!
inac kedysi som to robil aj tak, ze som steak potrel oliv. olejom, nasolil a nakorenil a tak nechal odlezat a ohriat na izbovu teplotu... vysledok bol potom tiez celkom dobry
Na rozpuštěném másle usmažte libru (454 g) chroustů (bez křídel a nožiček), poté je zavařte do kuřecího vývaru, přidejte telecí jatýrka a podávejte k topince s pažitkou.
Česká chroustová polévka
1/4 kg chroustů (pro 6 osob) ve studené vodě omytých vhoď do horké vody, přidej všechnu kořínkovou zeleninu, kmínu, trochu soli a nechej v ní zapěniti jemně sekanou zelenou petržel. Vodu z chroustů sceď, zalij jí připravenou zásmažku a nechej chvíli povařiti. Pak zakvedluj do polévky 2 žloutky se 6 lžícemi husté smetany.
Další možností je podávat 10 minut vařené chrousty s citronovou šťávou na čerstvě usmažených palačinkách.
Dobrú chuť!
Ja mám tú smotanovú verziu rád. Hlavne asi preto, že som ešte nejedol ozajstné špagety carbonara. Mne z toho vždy vyjdú proste cestoviny s vajcom, tak isto ako v reštauračných zariadeniach kde sa pokúšali o origo receptúru. Ten tvoj výsledok ale vyzerá dobre. Ako od talianskej mamma.
som to mal nahodou na monitore, ked moja mala (1r) sla okolo a ze: hav hav
spiz v zlozeni: kuracie masko, sampinony, cibulka, slaninka, maslova dyna, farebna paprika, priloha ryza a opekane zemiacky
dalej pecene hnede sampinony plnene nivou a obalene slaninkou (chutili lepsie ako vyzeraju