Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
Ten vlak nie je povinne miestenkový(bike) ale je tam možnosť si to priplatiť.Osobne si myslím, že cez týždeň nebude problém žiadny, tak skoro ráno nepôjde veľa cyklistov...
KinDolto je priekopnik novych poloh Bolo to celkom prakticke, bike nebehal na vyhybkach. Servisovali len zelezniciari - lokomotivu, ked sa jej pokazil zberac v BB a vlak mal hodinu meskanie. Skoda, ze sme to nevedeli predom, mohli sme sa v lese dlhsie pomotat.
Minule som posadil syna na Regiojet z BA do Prahy a všimol som si, že na tejto trase majú vozne aj pre bicykle. Myslel som, ze RJ bicykle zásadne nevozi.
To je sice pekne, ale v prepravnom poriadku maju napisane, ze bicykle je mozne prepravovat len vo vlakoch, ktore maju v platnom CP v hlavicke vlaku symbol bicykla. A ako pozeram, piktogram bicykla som v CP pri ich vlakoch nenasiel a ani tarifu na to nemaju spravenu. Som celkom zvedavy, aké budu pripadne ceny, lebo viezt bajk v statnom ececku je celkom drahe.
Nakúpili nové vagóny... V niektorej TV sa začiatkom týždňa chválili, že sú na nich aj vešiaky na bicykle. Ale ani slovo o tom, či sa v nich aj môžu voziť.
Tarifu na to maju. 1,5€ za jazdu rovnako ako ZSSK. Na trase komarno-BA sa urcite bajky daju prepravovat. Mam oskusane.
Bicykle sa zo zakona a dajakej eu smernice musia dat prepravovat v urcitom % vlakov vo verejnom zaujme. T.j. To co dotuje stat. Cize tento vozen bude zrejme na trasu BA-Brno-Praha
Jasne ze na tej trati bicykle vozia, vyplyva im to zo zmluvy o dopravnych vykonoch poskytovanych vo verejnom zaujme, ktoru maju uzatvorenu s ministerstvom. Astro spominal ich komercnu linku BA - Praha, ku ktorej som pisal prispevok.
Bude celkom zaujímavé sledovať ako dopadne novo zavedený cyklo vlak zo Zohoru do Plaveckého Podhradia, keďže traťový úsek Plavecký Mikuláš - Rohožník je na zozname tratí, ktoré chce MDV zrušiť. Rohožník - Zohor bude zachovaná kvôli obsluhe cementárky. double bude zaujímať, že trať Piešťany - Vrbové je tiež na zozname. http://www.zeleznicne.info/view.php?cisloclanku=2017050001
Najväčšia sranda na tom je, že ŽSR z prípadného zrušenia nebude mať žiadny osoh, keďže úspora nákladov bude premietnutá do údržby a opravy ciest a nie do železničnej infraštruktúry, ktorá by to naozaj potrebovala.
Minule som posadil syna na Regiojet z BA do Prahy a všimol som si, že na tejto trase majú vozne aj pre bicykle. Myslel som, ze RJ bicykle zásadne nevozi.
Inak čo sa týka personálu železníc, je to asi ako sa kto vyspí.
Z vlastnej skúsenosti...
Jedna sobota, vlak express cca 40km do destinácie, sprievodkyňa bez problémov zobrala do vozňa na to určeného 8 bicyklov. Niektoré viseli, niektoré stáli.
Druhá sobota o týždeň neskôr, ten istý vlak v tom istom čase, tá istá destinácia.Iná sprievodkyňa mala strašný problém vziať viac ako 5 bicyklov lebo čo ak pristúpi niekto s kočíkom? A vraj musia byť všetky zavesené. Keď som jej názorne ukázal ako sa môj 27,5 bike s gumami 2.35 zavesiť nedá rovnako ako aj manželkin e-bike lebo sa do tých hákov nezmestia, odišla volať výpravcovi, že čo s tým. Po chvíli sa vrátila s trpiteľským výrazom, prečo musíme ísť práve s jej vlakom...
Tretia sobota o ďalší týždeň, vláčik dvoj vagóniková motorka na cca 50 km trase. Z východzej stanice šli biky dva, môj a manželkin. V cieľovej destinácii vystupovalo keď som to spočítal, 17 bicyklov. Strašne milá sprievodčíčka, nemala problém, nakázala iba "uložiť aby sa dalo vystúpiť" a šlo sa.
Zámerne nenapíšem kde to bolo aby nemala problém. Ale takých ľudí treba aspoň spomenúť.
Ked uz sme pri skusenostiach. R BA-Ke severom. Dvere na PUB zaseknute, vo vozni kde ide na plosinku 5 bajkov nas bolo 13. Sprievodkyna mavla rukou. Co ine jej ostavalo...
Minuly tyzden EN Pha-> KE Doletel som na vlak tak, ze uz prichadzal do stanice ked som vosiel na rad. Kupil som si listok pre seba a pre bajk a bezim na vlak. Vozen pre bajky vymiestenkovany, pan ma posiela do ineho batozinoveho vozna, ze snad tam bude flek. CD pridali komplet vozen len pre bajky, sprivodca vravel, ze je dnu 50 bajkov, a moj sa aj tak nevojde. Nastastie mi dovolil byt aspon na predstavku. Stal som celu cestu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
... ja ho mám v pláne, ale v sobotu a z TT ...
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/SK/ZSSK_Bdghmeer.php#001
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/SK/ZSSK_Bdghmeer.php#001
to ste robili servis na tom jednom bajku ?
Podla CP ano, iny vagon na biky som si nevsimol. Sprievodca povedal nech si ich zamknene a ideme si sadnut. 2 sklapacie sedacky boli pod hakmi, ostali sme tam. Staff mal komorku hned vedla http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/foto/201001/P3070091.jpg
Velke dvere boli automaticke na tlacitko.
Inak mam rad stanicu v Kozarovciach - autom parkujes rovno na perone
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x18.53621y48.31118z19m2v36
KinDo lto je priekopnik novych poloh
Bicykle sa zo zakona a dajakej eu smernice musia dat prepravovat v urcitom % vlakov vo verejnom zaujme. T.j. To co dotuje stat. Cize tento vozen bude zrejme na trasu BA-Brno-Praha
http://www.zeleznicne.info/view.php?cisloclanku=2017050001
Najväčšia sranda na tom je, že ŽSR z prípadného zrušenia nebude mať žiadny osoh, keďže úspora nákladov bude premietnutá do údržby a opravy ciest a nie do železničnej infraštruktúry, ktorá by to naozaj potrebovala.
Z vlastnej skúsenosti...
Jedna sobota, vlak express cca 40km do destinácie, sprievodkyňa bez problémov zobrala do vozňa na to určeného 8 bicyklov. Niektoré viseli, niektoré stáli.
Druhá sobota o týždeň neskôr, ten istý vlak v tom istom čase, tá istá destinácia.Iná sprievodkyňa mala strašný problém vziať viac ako 5 bicyklov lebo čo ak pristúpi niekto s kočíkom? A vraj musia byť všetky zavesené. Keď som jej názorne ukázal ako sa môj 27,5 bike s gumami 2.35 zavesiť nedá rovnako ako aj manželkin e-bike lebo sa do tých hákov nezmestia, odišla volať výpravcovi, že čo s tým. Po chvíli sa vrátila s trpiteľským výrazom, prečo musíme ísť práve s jej vlakom...
Tretia sobota o ďalší týždeň, vláčik dvoj vagóniková motorka na cca 50 km trase. Z východzej stanice šli biky dva, môj a manželkin. V cieľovej destinácii vystupovalo keď som to spočítal, 17 bicyklov. Strašne milá sprievodčíčka, nemala problém, nakázala iba "uložiť aby sa dalo vystúpiť" a šlo sa.
Zámerne nenapíšem kde to bolo aby nemala problém. Ale takých ľudí treba aspoň spomenúť.
Minuly tyzden EN Pha-> KE Doletel som na vlak tak, ze uz prichadzal do stanice ked som vosiel na rad. Kupil som si listok pre seba a pre bajk a bezim na vlak. Vozen pre bajky vymiestenkovany, pan ma posiela do ineho batozinoveho vozna, ze snad tam bude flek. CD pridali komplet vozen len pre bajky, sprivodca vravel, ze je dnu 50 bajkov, a moj sa aj tak nevojde. Nastastie mi dovolil byt aspon na predstavku. Stal som celu cestu.
ZSSK nejako nestiha reagovat na dopyt cyklistov.