ten moment keď si nevšimnete, že hadica na kompresore nie je pripojená cez výstup z regulátora tlaku, ale priamo zo vzduchojemu a pod dojmom, že fúkate na 2 bar tam natlačíte 10+ 500m od domu, taká rana že som až ohluchol skoro... inak som na to prišiel až doma, kde bol problém, jasné že už pocitovo sa mi tie gumy zdali tvrdé ako skala, ale veril som údaju čo som si nastavil na budíku... aj galusky fúkam už dva mesiace na plný tlak čo kompresor dá (ale tie znesú)... lebo tú hadicu som prehodil na neregulovaný výstup, keď som robil bezduše, aby mi tam šiel čo najväčší tlak a zabudol som to dať potom naspať... tmel po dvoch mesiacoch skoro celý vyschnutý, niečo málo sa vysemenilo po ráme.... spravím downgrade na duše a podľa početnosti defektov sa rozhodnem čo je pre mňa lepšie..
čo som si zatiaľ všimol tak som zničil len ten blatníček, ráf zbežne v pohode, som sa ešte na nom odviezol domov po tráve.. plášť má trochu zdeformovanú pätku na niektorom mieste, som zvedavý či bude na vyhodenie alebo ešte použiteľný, ale bola by to škoda keďže má tak 20 km najazdené...
skôr môžem byť rád, že mi to neprasklo pri tej mojej sprostej hlave, keď som to fúkal plášť vyzerá byť len vyskočený z pätiek, ale dôkladne som ho ešte neskúmal
no parada. mal si asi statie, ze ti to fakt neprdlo pri fukani. neviem si predstavit, ze by mi do xichtu hodilo kus plasta, duse alebo par ml tmelu. a to mam titanove bioptricke okuliare. predpokladam, ze nieco vydrzia, ale v tomto pripade by to ustali velmi tazko.
tú prilbu som zhodou okolností na hlave mal... lebo som došiel z výjazdu na koze a mal som ešte chvíľu čas, tak že idem psa vyvenčiť na MTB, nebol som na ňom dva mesiace a naposledy som mal tlaky na sneh, ktoré ešte padli, tak som to na rýchlo fúkal ... ono podľa toho ako to vyzeralo by som sa maximálne ľakol a mal osemenenú hlavu od mlieka
skôr môžem byť rád, že mi to neprasklo pri tej mojej sprostej hlave, keď som to fúkal
Máš traktor, daj si pozor... Lebo kedysi dávno, ešte keď som bol mlady, som počul v "Pozor zákruta" story. Na nejakom družstve opravovali na traktore defekt. Na zadnom kolese. Keď nahodili plášť, naštartovali druhý traktor a začali cez kompresor traktora fúkať. Keďže vedeli, že to bude chvíľu trvať, tak si odskočili. Z dvoch pív bolo viac, prišli trochu neskôr. Ako jeden z nich išiel zhodiť hadičku z ventilu, tak guma buchla. Pár častí z jeho tela našli vyšetrovatelia prilepené na prístrešku nad traktorom. Druhý pár dní nepočul a utrpel nervový šok.
prva foto.... architekt ..... nic mu nevadilo...... to muselo byt tak prehriate ze tiez mohla strelit guma.. nehovoriac o tom ze mohlo zhoriet auto (ta platnicka je ZATAVENA do brzdoveho valca!!)
druha foto.... svajciar zijuci kusok od nas..... ze zle sa mu radia rychlosti........ a to este nemam odfoteny zadny brzdovy strmen kde nemal jednu platnicku a strmen zodral o kotuc....
a toto je zozbierane za 2 dni v servise u kamosa kde sa obcas motam
Máš traktor, daj si pozor... Lebo kedysi dávno, ešte keď som bol mlady, som počul v "Pozor zákruta" story. Na nejakom družstve opravovali na traktore defekt. Na zadnom kolese. Keď nahodili plášť, naštartovali druhý traktor a začali cez kompresor traktora fúkať. Keďže vedeli, že to bude chvíľu trvať, tak si odskočili. Z dvoch pív bolo viac, prišli trochu neskôr. Ako jeden z nich išiel zhodiť hadičku z ventilu, tak guma buchla. Pár častí z jeho tela našli vyšetrovatelia prilepené na prístrešku nad traktorom. Druhý pár dní nepočul a utrpel nervový šok.
nebezpečnejšie sú kolesá na vlečke, to má takú konštrukciu že pätka z jednej strany je rozoberateľná, aby šlo gumu ľahšie nasadiť, pätka sa potom zaistí takou obručou, tušim je tam nejaký kónický systém zaistenia a to sa už neraz niekomu stalo, že to pri fúkaní vystrelilo a dostal do hlavy kusom železa a rovno KO. ono aj triviálna vec ako fúkanie pneu vie byť občas nebezpečné...
skončil som v robote, tak som bol omrknút k bicyklom škody, koleso má výrazné vajco, ale nič čo by sa nedalo vycentrovať, plášť bude asi KO.. v mieste kde ho asi zhodilo z ráfika ostala pätka a bočnica taká navlnená, predpokládám, že sa to natiahlo nad pružnosť daných materiálov... myslím že aj keby sa to podarilo nasadiť, tak to bude hádzať..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
si zabil
druha foto.... svajciar zijuci kusok od nas..... ze zle sa mu radia rychlosti........ a to este nemam odfoteny zadny brzdovy strmen kde nemal jednu platnicku a strmen zodral o kotuc....
a toto je zozbierane za 2 dni v servise u kamosa kde sa obcas motam
nebezpečnejšie sú kolesá na vlečke, to má takú konštrukciu že pätka z jednej strany je rozoberateľná, aby šlo gumu ľahšie nasadiť, pätka sa potom zaistí takou obručou, tušim je tam nejaký kónický systém zaistenia a to sa už neraz niekomu stalo, že to pri fúkaní vystrelilo a dostal do hlavy kusom železa a rovno KO. ono aj triviálna vec ako fúkanie pneu vie byť občas nebezpečné...