Ahojte všetci. Minulý rok to bol 1. rok čo som jazdil na bicykli viac ako obvykle. Teraz v zime som si kúpil Meridu S- Presso 300 fitnees bicykele. Vôbec sa do toho nerozumiem, ale chcel by som si kôpiť nejaké tretry. Na internete som videl nejaké s podrážkou podobnou kopačkám, cestné s hladkou podrážkou-neviem ako to sedí v pedáloch. A ešte som videl nejaké návleky na tretry, čo je to zač? Jazdiť chcem len po asfaltke. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
Ahojte, ja mám skôr opačný problém, než bol riešený v pár predchádzajúcich príspevkoch. Som "znovuzačiatočník" a na moje kýpte potrebujem skôr širšie tretry (cestné; chodidlo ~ 288 mm so šírkou ~122). Existuje v BA a blízkom okolí bikeshop, kde by sa dali prípadne aj vyskúšať? Nerád kupujem mačku vo vreci.
Skúšal som si GIRO (myslím že to bol MTB model Cylinder - v shope čo mám "pod nosom" mal iba tento v 45 ke), a napriek tvrdeniu že sú to pomerne voľné strihy, mi boli úzke v mieste kĺbov (kde začína klenba/priehlavok, alebo vzniká halux), na dĺžku OK. Vopred dík za rady.
EDIT: tak som sa potúlal po blave, nakonies som si v ŠPORTSERVISE v podunajských po premeraní nôh ( chodidlo ~ 290 mm so šírkou ~116) kúpil http://www.wiggle.co.uk/giro-savix-road-shoe/, len biele - a dokonca ich nemajú ani na webshope. len aby som sa zmestil na šírku, tak museli byť o číslo väčšie. To som bol v cca 2/3 plánovanej trasy, a rozložených na skúšanie bolo asi 8 krabíc (ďakujem predávajúcemu za trpezlivosť). Kufre nahodené, a zajtra môžem dolaďovať.
Ahojte,
riesim problem rovnaky ako v nazve temy. Nie som ziaden pro jazdec, jazdim len par krat do mesiaca lesne cesty a pod. Zatial som ziadne tretry nemal ale po poslednej jazde s kamosom som sa rozhodol ze si ich zaobstaram. Kedze nemam ani patricne pedale potrebujem aj tie. Rozmyslam o kupe tychto aj s klietkou: Shimano SPD PD-M530
Do tretier chcem investovat max 150E ale neviem ktory system zapinania si mam zvolit. Tie Fizik ci uz nie su zbytocna pehanka pre mna... Chcem nieco v com sa dobre jazdi ale aby mi nerobilo problem zosadnut z biku a najst kde su nejaku kesku. Pripadne co ine by ste mi doporucili? Skusal som aj SCOTT (na model si nespomeniem) z BOA zapinanim a tiez sa mi celkom pozdavali. Dlzku chodidla mam 27 cm. Bezne nosim obuv 43 ale ked som si skusal scotty tak 43 ma trosku tlacili, 44 uz boli fajn ale tam som mal pocit ze su mi zase velke.
pozri aj z týchto Pearl Izumi http://www.suncycle.sk/sk/katalog/tretry/tretry-mtb/124?id_manufacturer=131&sort=0&limit=12 tie X-Alp Enduro IV sú fakt pohodlné, dostatočné pevné a pri chôdzi ako tenisky, tie vyššie modely všek budú mať tvrdšiu podrážku a lepší prenos energie na pedál, pri tejto značke sa mi páči, že používajú aj masívnejšie pracky ako napr. šimano, z veľkosťou je to podobné ako pri nich, mne sadli o číslo väčšie
no, ale pozeral som veľkosti, takže tebe by sadli pokiaľ nosíš 43 bežnú obuv asi len z oho top modelu, kde je 44, čo by malo sadnú, je to výpredaj, takže výber čísel je obmedzený
Chalani mam sh xc 50N......velkost 46. Potreboval by som nejake tretry co su trosku sirsie vpredu. Tie pearl co tu radite by mohli byt? Cena do cca 180-200 eurokorun. Dik za radu.
Izumi sú pohodlné, zatiaľ najkomfortnejšie tretry aké som mal, mám tie enduro 4, dajú sa teraz kúpiť za skvelú cenu, ak teda sadne číslo podrážka je dobre prilnavá pri chôdzi a je aj relatívne tuhá, no samozrejme XC tretry to nie sú a s tým je treba počítať, predtým som mal Bontrangery RL a tam bolo cítiť, že sú o dosť tvrdšie, no to sú čistokrvné XC tretry, takže je to normálne, ale tie vyššie modely budú určite super a pokiaľ máš takto vysoký rozpočet, tak aj ten najvyšší model, teraz v akcii sú za dobrú cenu a tam je karbónová podrážka, takže tie budú určite perfektné pri šlapaní, no zároveň by mali byť aj dobré pri chôdzi a vyzerajú aj dosť komfortne, no uvidíš keď vyskúšaš Veľkosť mi sadla taká ako pri Shimane, takže 46 by ti mali sadnúť
Potrebujem nieco pohodlne...sirsie vpredu....z foto sa tie pearl zdaju byt sirsie.....tie baletkovske vseliake by som nedal...)))) Rozpocet mam len o nom nevie ta teta co so mnou zije...-)))) Dik za info, najlepsie by to bolo zrejme obut....vyskusat...)
Ja mam tieto http://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-tretry/shimano-sh-mt34l-mtb-panske-tretry-cierne.html ,co je v podstate to iste.len maju iny vzhlad.Neviem ako myslis tu bolest noh.Asi ci netlacia kufre.Nikdy som nic take nepocitil.A v pohode sa da prejst aj po asfalte.Kufre su hlbsie zapustene,takze neklopkajju,ani sa nezoderu.Taktiez na dlazbe sa nesmykaju,takze su vhodne aj na pripadne nakupovanie.A v terene sa v nich tiez dobre ide,ked treba zosadnut a potlacit.Boli to moje prve tretry a som spokojny,Hoci teraz uz ich mam len do roboty.
A myslim,ze turisticke sa s nejak moc tvrdou podrazkou ani nerobia.
Chalani mam sh xc 50N......velkost 46. Potreboval by som nejake tretry co su trosku sirsie vpredu. Tie pearl co tu radite by mohli byt? Cena do cca 180-200 eurokorun. Dik za radu.
Ja som tiež zháňal niečo širšie vpredu a zaujali ma Northwave Blaze Plus. Som s nimi veľmi spokojný. Nič netlačí. Zobral som od nich aj zimné Celsius Arctic 2 Gore-tex a tiež maximálna spokojnosť.
Ja mam tieto http://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-tretry/shimano-sh-mt34l-mtb-panske-tretry-cierne.html ,co je v podstate to iste.len maju iny vzhlad.Neviem ako myslis tu bolest noh.Asi ci netlacia kufre.Nikdy som nic take nepocitil.A v pohode sa da prejst aj po asfalte.Kufre su hlbsie zapustene,takze neklopkajju,ani sa nezoderu.Taktiez na dlazbe sa nesmykaju,takze su vhodne aj na pripadne nakupovanie.A v terene sa v nich tiez dobre ide,ked treba zosadnut a potlacit.Boli to moje prve tretry a som spokojny,Hoci teraz uz ich mam len do roboty.
pozri aj z týchto Pearl Izumi http://www.suncycle.sk/sk/katalog/tretry/tretry-mtb/124?id_manufacturer=131&sort=0&limit=12 tie X-Alp Enduro IV sú fakt pohodlné, dostatočné pevné a pri chôdzi ako tenisky, tie vyššie modely všek budú mať tvrdšiu podrážku a lepší prenos energie na pedál, pri tejto značke sa mi páči, že používajú aj masívnejšie pracky ako napr. šimano, z veľkosťou je to podobné ako pri nich, mne sadli o číslo väčšie
Skoda tych Pearl Izumi, nemaju pre mna moju velkost a ten najdrahsi model sa mi nepaci. Viem, ze tu nejde o krasu ale nepacia sa mi. Prezeral som si rozne typy ale pozdavaju sa mi teraz tieto:
Snad to s tymi tretrami nebude zle, stupen tvrdosti maju 6/12 cize zosadnutie a presun za keskou by mohol byt znesitelny. Rozhodne s nimi na tury neplanujem chodit. Niekde ich oznacuju ako SH-ME5 a niekde ako SH-ME500 tak dufam ze ide o ten isty model. Mate niekto s nimi nejake skusenosti?
Seruste, mam otázku, idem si kúpiť prvé tretry na cestný bicykel a neviem aký kufor mám pre začiatok zvoliť sú v nich veľké rozdiely že či zoberiem červený, žltý alebo modrý?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skúšal som si GIRO (myslím že to bol MTB model Cylinder - v shope čo mám "pod nosom" mal iba tento v 45 ke), a napriek tvrdeniu že sú to pomerne voľné strihy, mi boli úzke v mieste kĺbov (kde začína klenba/priehlavok, alebo vzniká halux), na dĺžku OK. Vopred dík za rady.
EDIT: tak som sa potúlal po blave, nakonies som si v ŠPORTSERVISE v podunajských po premeraní nôh ( chodidlo ~ 290 mm so šírkou ~116) kúpil http://www.wiggle.co.uk/giro-savix-road-shoe/, len biele - a dokonca ich nemajú ani na webshope. len aby som sa zmestil na šírku, tak museli byť o číslo väčšie. To som bol v cca 2/3 plánovanej trasy, a rozložených na skúšanie bolo asi 8 krabíc (ďakujem predávajúcemu za trpezlivosť). Kufre nahodené, a zajtra môžem dolaďovať.
riesim problem rovnaky ako v nazve temy. Nie som ziaden pro jazdec, jazdim len par krat do mesiaca lesne cesty a pod. Zatial som ziadne tretry nemal ale po poslednej jazde s kamosom som sa rozhodol ze si ich zaobstaram. Kedze nemam ani patricne pedale potrebujem aj tie. Rozmyslam o kupe tychto aj s klietkou:
Shimano SPD PD-M530
Co sa tretier tyka tak pokukujem po tychto:
Shimano SH-M089L MTB
Northwave Mission Plus 2016
Fizik tretry M6 B
Do tretier chcem investovat max 150E ale neviem ktory system zapinania si mam zvolit. Tie Fizik ci uz nie su zbytocna pehanka pre mna... Chcem nieco v com sa dobre jazdi ale aby mi nerobilo problem zosadnut z biku a najst kde su nejaku kesku. Pripadne co ine by ste mi doporucili? Skusal som aj SCOTT (na model si nespomeniem) z BOA zapinanim a tiez sa mi celkom pozdavali. Dlzku chodidla mam 27 cm. Bezne nosim obuv 43 ale ked som si skusal scotty tak 43 ma trosku tlacili, 44 uz boli fajn ale tam som mal pocit ze su mi zase velke.
Ja som tiež zháňal niečo širšie vpredu a zaujali ma Northwave Blaze Plus. Som s nimi veľmi spokojný. Nič netlačí. Zobral som od nich aj zimné Celsius Arctic 2 Gore-tex a tiež maximálna spokojnosť.
to som potreboval vedieť diki za info
Skoda tych Pearl Izumi, nemaju pre mna moju velkost a ten najdrahsi model sa mi nepaci. Viem, ze tu nejde o krasu ale nepacia sa mi. Prezeral som si rozne typy ale pozdavaju sa mi teraz tieto:
Shimano tretry SHME500 v kombinacii s Shimano XT PD-M8020 Trail
Snad to s tymi tretrami nebude zle, stupen tvrdosti maju 6/12 cize zosadnutie a presun za keskou by mohol byt znesitelny. Rozhodne s nimi na tury neplanujem chodit. Niekde ich oznacuju ako SH-ME5 a niekde ako SH-ME500 tak dufam ze ide o ten isty model. Mate niekto s nimi nejake skusenosti?