AGGLU Open TURIECKAP

22.04.2017
1. kolo - Žilinská ŽupaTour
XC preteky
Turčianske Teplice (Slovensko)

Propozície, Výsledky
Trat je mokra. Boli prehanky.
22.04.2017 - 18:00:38
00
výsledky sobota AGGLU OPEN TURIECKAP sú tu http://kphc.sk/open
22.04.2017 - 18:50:38
00
pri takom "obrovskom" pocte pretekarov je mi jasne ze startovka musela byt uzatvorena min. 3 hodiny pred startom! :D :puke:
22.04.2017 - 20:30:41
00
Tak XC nie je maraton. Kazdy to neda
22.04.2017 - 22:44:05
02
to uz som zistil, ale aspon viem o com to je. Keby som to vedel dopredu, tak by som asi nesiel. Ale skusil som a nezabil sa tak pohoda.
23.04.2017 - 07:31:00
02
Ja by som sa rada trochu zastala usporiadateľa. Usporiadanie pretekov nie je iba o pridaní jedného riadku do excelu 2h pred pretekom.
Na jednej strane chápem tvoje "rozhorčenie". Ale uvedom si, že si sa chcel zúčastnil podujatia, ktoré poriada KPHC. Takže je pochopiteľné, že budeš rešpektovať ich pravidlá. Rozpis, predpisy a pravidlá účasti sú známe už veľmi dlho (a info tu na MTBiker). Navyše si mal možnosť sa prihlásiť e-mailom vopred a tým uľahčiť prácu usporiadateľom a ty si mohol jazdiť. Neviem kedy si sa rozhodol, že chceš pretekať. Ty to máš ľahké. Stačí sa ti rozhodnúť deň pred, alebo dokonca v ten deň. Ale usporiadateľ to má ťažšie. Musí sa rozhodnúť, že chce usporiadať mnoho mesiacov vopred. Potom vybaviť veľa povolení, zohnať sponzorov, oficiánych rozhodcov a kopec dobrovoľníkov, ktorí pomôžu s organizáciou. Ver mi, že aj ich mrzí, že ťa nepustili na štart. Ale na druhej strane musia vyžadovať dodržiavanie pravidiel inak sa táto situácia nabudúce bude opakovať. Inak nebudeme mať kvalitné preteky na úrovni.
Ty vlastne viníš usporiadateľov z toho, že neporušili pravidlá a neprihlásili na štart niekoho, kto sa pravidlá snažil porušiť (hoc aj z nevedomosti).
23.04.2017 - 09:35:04
04
Tak veľa ľudí sa rozhoduje na poslednú chvíľu aj vzhľadom na to aké je počasie. Pravidlá sú dané síce vopred, ale je blbosť aby sa uzatvorila štartovka 2 hodiny pred štartom kategórie to je podľa mňa rarita...
23.04.2017 - 10:13:18
00
Kristína, ako prvé by som ťa poopravil – keď si prečítaš môj príspevok, ak teda reaguješ na mňa, tak zistíš, že ja som štartovať nechcel. Bol som ako doprovod.

To, aké je organizovať preteky však viem, niekoľko rokov som sa spolupodielal na tvorbe maratónu. O to viac je pre mňa takéto konanie nepochopiteľné. Takže viem, aké je to tvoriť trať, čistiť ju, riešiť...preto mám pocit, že po absolvovaní takéhoto procesu je viac ako žiadúce, aby sa na akcii zúčastnilo čo najviac ľudí, čo najviac ľudí zaplatilo štartovné a tým pádom znížili straty / zvýšili zisky...
Tiež tým pádom nerozumiem vsuvke o povoleniach, sponzoroch...azda majú prejazd naplánovaný na XY ľudí a +1 (resp. plus viac ako tak zisťujem) by už bol porušením zákona?

Ešte mi prosím upresni, o čom presne to teda je, keď nie o doplnení riadku do excelu – keď nie je použitá čipová technológia a prejazdy pretekárov rozhodcovia značia čiarkami na papier ako v hospode..? :)

Skrátka - keď sa na pretek niekto rozhodne ísť stovky kilometrov v daždi, snehu, rozhodne sa podporiť svojou účasťou, zaplatením štartovného tak by som ja osobne hľadal všetky spôsoby ako mu vyhovieť. Obzvlášť, ak mám na štarte cca 20 ľudí v danej kategórii...

Ja nikoho neviním, je to rozhodnutie a postoj organizátora. Len si myslím, že takéto radikálne postoje a rozhodnutia nie sú v týchto podmienkach vhodné.

A na úplný záver, myslím že sama chodíš dosť po pretekoch – ako by rovnaká situácia prebiehala za hranicami? Myslíš že by niekde v ČR pretekára arogantne jednou vetou s bagetou v ruke odbili, že sa nedá / nemôže. Alebo by mu povedali „Posliš hochu, jo jasné...“
23.04.2017 - 10:21:10
02
ak by som mal z niecoho vinit usporadatelov tak jedine z toho ze si na svoju ako pises dlho a pracne organizovanu akciu pozvu ako casomieru arogantnych zakomplexovancov ktory sa v dany moment chovali absolutne neadekvatne. Keby si pocas mojho snazenia sa snimi dohodnut na dakom rieseni stala vedla mna tak ti garantujem ze by si sa teraz hanbila za to co pises a to aj napriek tomu ze mas cisto fakticky pravdu. Ano prehliadol som ten casovy udaj v propoziciach ale ked sa chce vsetko sa da riesit. Alebo vlasne naco ze. Mame pravidla a aj napriek to ze su nech si vravi kto chce co chce naprt , nic nemenme. Neriesme to a ak sa niekto ozve tak mu ukazeme kto je tu pan. Tak vela stastia prajem.
23.04.2017 - 10:23:21
01
Zatiaľ všetci "XC rozhodcovia" s ktorými som prišiel do kontaktu sa správali rovnakým spôsobom, takže situácia ktorú popisujete, aj keď rozhodne "smutná," ma vôbec neprekvapuje :-/
23.04.2017 - 10:38:54
02
Áno mám skúsenosti nie len z ČR ale aj iných krajín. A práve preto sa čudujem, že sa divíš, že kvôli vám neporušili vlastné pravidlá.
Môžme počkať na vyjadrenie organizátora.
Myslím, že by bolo fajn pre všetkých keď ťa prejde rozhorčenie a na budúci rok podporíte a skvalitníte tieto známe preteky z dlhou tradíciou svojou účasťou. Peace.
23.04.2017 - 10:43:43
00
Ako povieš :) Nepripadám si rozhorčene – bez vulgarizmov a agresie som prejavil svoj názor a opísal situáciu, ktorá očividne nepostretla len nás. Ako si to kto vezme a ako sa kto zachová už nie je až tak moja vec. Vyjadrenie organizátora padlo na mieste – tým pádom sa pre mňa téma uzatvorila a týmto príspevkom sa za mňa uzatvára aj táto debata :) Škoda že si neodpovedala na otázky, ktoré som položil. Nevadí.
23.04.2017 - 10:55:02
00
Chápem, ale ešte raz napíšem. Neviem prečo si prekvapený, že vás už nezaregistrovali. Pokiaľ si organizoval preteky tak by si sa nemal čudovať. Prišiel si neskoro. Nie je to iba o jednom riadku v exceli. Neskoro prišli viacerí. Takto by mohli pridávať pretekárov do nekonečna. Veď sa to dá stihnúť aj 30min pred štartom. V ČR by ťa tiež poslali domov. V ČR majú aj preteky kde ťa v deň štartu vôbec nezaregistrujú.
Tvoja otázka na čiarky ako v hospode mi pripadá, že sa vysmievaš práci organizátorov. Fakt si čakal odo mňa reálnu odpoveď? Ani ty a ani ja predsa nevieme ako robia prezentáciu konkrétne v KPHC.
A ak ti vadí, že sa s tebou bavil niekto z usporiadateľov s bagetou v ruke, skús sa nad tým zamyslieť. Ten človek dovtedy makal a robil prezentáciu tých čo prišli včas. Tá bageta bolo pre neho možno prvé jedlo dňa.
23.04.2017 - 13:21:13
03
Ďakujeme Kristina 😊
23.04.2017 - 14:01:47
00
Preteky riadili rozhodcovia SZC. Pravidla su jasne a hotovo. Skvele to bolo. Ozaj nejake fotky by potesili. Su aj ine zdroje ako KPHC? D
23.04.2017 - 14:38:13
00
keyboard_arrow_up