Cawte idem kupit Rock Shox Rebu a mozem si dat zmenit od vyroby zdvih...jazdim SVK maratony a mam Ravo Racing ram....a newiem ci si ju mam dat nastavit na 100mm alebo 115mm? vôbec sa newiem rozhodnut...ze ci 115 vydrzi ram a ze ci to nebude vela na maratony....
Myslim , ze len token, alebo naliat olej do pozitivky (ale tam to moze pretiect), negativkou sa ti len znecitlivie vidlica a bude z nej vydla .. a aku vidlicu mas ?
Aha, to asi myslis to, ze pridas tlak do negativky, tym mozes pridat aj do pozitivky, pricom citlivost na zaciatku by mala zostat zachovana, ale trosku pritvrdi, ale to nie je progresivita. Inak do dual-air olej (ale tam aj 2ml ovplyvni myslim) mozes pridat, do solo-air nie. Alebo daky gumovy kruzok, ktory nezavadzia, pripadne vazelinu. Neviem ale, ci zmensenie pozitivky bude ok vzhladom na zdvih, ci je tam na to miesto.
Vyskusaj najprv tie tlaky a ked to nebude ono, tak 2-3ml oleja, ak stale nie, tak 5ml a uvidis. Myslim, ze tieto novsie dualairy su menej progresivne, ako boli na zaciatku, lebo mam obe verzie. Tie uplne prve boli celkom progresivne (ale stale menej ako v tom case Fox ) Tak mozno skoncis pri 10ml oleja. Ale to je lahko, doplnit, ci vyliat.
Dano5 Uz davnejsie som sa pytal na zmenu zdvihu na Rebe a ty si poslal link na 120 mm piest s vnutornostoami vidlice,ale kedze sa mi to zdalo dost vela penazi,tak som sa na to vykaslal.
Teraz som nasiel,ze staci vymenit iba samotny piest https://www.bike24.com/p2130915.html co je tretinova cena toho od teba doporuceneho celku.Vies mi povedat,ze to bude stacit vymenit?
Diky.
Viem že to sem nepatrí ale neviete mi poradiť čo mam robiť keď vkuse davam doraz vidlice?? mam takmer maximalny tlak a sag žiadny.. mam Fox 32 float
to je predsa typický príklad malej progresivity,treba zmenšiť objem vzduchovej komory,na FOX Float je to jedoduché,bud tám dáš 2-3 tokeny(zle sa zháňajú),alebo tam doplň 20-30ml hustého oleja(Fox Float fluid) prípadne ja som dával do FOX 34 5 ml oleja a hustú vazelínu (naplnil som tou vazelínou 20 ml injekciu a šup ju tam)
[quote="@1129206"]Dano5 Uz davnejsie som sa pytal na zmenu zdvihu na Rebe a ty si poslal link na 120 mm piest s vnutornostoami vidlice,ale kedze sa mi to zdalo dost vela penazi,tak som sa na to vykaslal.
Teraz som nasiel,ze staci vymenit iba samotny piest https://www.bike24.com/p2130915.html co je tretinova cena toho od teba doporuceneho celku.Vies mi povedat,ze to bude stacit vymenit?
Diky.[/quote
áno,ide hlavne o tú dĺžku piestu,gumičky sa prehodia z toho pôvodného
Ak ti nezalezi na farbe, tak tato REBA je lacnejsia. JA som si ju kupil , ked som si skladal bike......zatim funguje v pohode. Ale bacha, je bez remotu a zdvih 120mm. Remote si musis dokupit.. Strasne mi vrtalo v hlave, ze akoto ze je taky velky cenovy rozdiel oproti inym farbam...A stale to nechapem... Bike mam v galerke, mozes si pozriet, ako vyzera ta vidla na nom...
Ak je to este aktualne...
Tesnenia by mali by byt ok.
Olej do noh 15 w staci balenie 120 ml, do kazdej ide 5 ml, mas na dlho.
Olej do tlmenia (5w) kup radsej 1 l, ide tam 106 ml, ja som kupil motorex racing fork oil za 14 e v motorkarskej predajni.
olej v tlmeni netreba meniť je uzavretý a aj po 3r stale čistý... na mazanie si zober rovno litrovku a más na pravidelnu výmenu, ja dávam do každej nohy po 15-20 5 je málo, treba aj molitany poriadne namočiť, rozborka každých 2000km,a vidlica ti dlho vydrží. tesnenia meniť až ked niečo netesní, gufera vydržia dlho nie ako u foxa
Škoda, mne sa minule pri servise, keď som ich vypral, vysušil a namočil trocha akoby zdeformovali (nedržali tvar). Ale možno som len niečo neurobil dobre.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Diky.
to je predsa typický príklad malej progresivity,treba zmenšiť objem vzduchovej komory,na FOX Float je to jedoduché,bud tám dáš 2-3 tokeny(zle sa zháňajú),alebo tam doplň 20-30ml hustého oleja(Fox Float fluid) prípadne ja som dával do FOX 34 5 ml oleja a hustú vazelínu (naplnil som tou vazelínou 20 ml injekciu a šup ju tam)
Diky.[/quote
áno,ide hlavne o tú dĺžku piestu,gumičky sa prehodia z toho pôvodného
http://www.bike-discount.de/en/buy/rock-shox-reba-rl-29-solo-air-100-tapered-ml15-oneloc-black-493397
http://www.bike-discount.de/en/buy/rock-shox-reba-rl-29-solo-air-100-tapered-ml15-oneloc-black-493397
Ak ti nezalezi na farbe, tak tato REBA je lacnejsia. JA som si ju kupil , ked som si skladal bike......zatim funguje v pohode. Ale bacha, je bez remotu a zdvih 120mm. Remote si musis dokupit.. Strasne mi vrtalo v hlave, ze akoto ze je taky velky cenovy rozdiel oproti inym farbam...A stale to nechapem...
Tesnenia by mali by byt ok.
Olej do noh 15 w staci balenie 120 ml, do kazdej ide 5 ml, mas na dlho.
Olej do tlmenia (5w) kup radsej 1 l, ide tam 106 ml, ja som kupil motorex racing fork oil za 14 e v motorkarskej predajni.