Obdivujem nervy ludi, ktori na bicykli nemaju problem vojst kamionu pod kolesa .. ja s tym mam problem ked som autom, nieto bajkom, taky Pristavny most je niekedy vtipny, ked kamion na cloveka /v aute/ schvalne nabieha. A len by som este podotkol, ze jednostope vozidlo moze vzdy necakane, alebo aj ocakavane zmenit polohu z vertikalnej na horizontalnu a tam potom pravidlo o zabrani stredu vozovky zvykne posobit kontraproduktivne
U nás teraz jazdia kamiony na stavbu Roveru v NR. Je ich neskutočne vela.
Dnes jeden na mňa začal vytrubovať v takom 100m úseku kde sú diery a niekde aj také prenosné značky na ich označenie. je to v obci . Musí sa ísť skoro stredom vozovky, tak som sa otočil nech sa nepchá a počká až to prejdeme. Kupodivu ma poslúchol a ako som mu ukázal tak ma v pohode obehol s odstupom. Značku mal ZV.
zas to s tými kamiónmi nepreháňajte.. v kruháči kamión nejde 120, lebo už by kruháč nebol kruháč, takže určite vás nepotlačí.. (ak to tam teda nevpálite tesne predneho štýlom "to stihnem")
súhlasím s tým že kruháčom zásadne stredom pruhu!
"Two brothers, aged 37 and 42, riding separate motorcycles at excessive speed lost control and crashed into oncoming traffic. Both motorcyclists were killed. The driver of one of the other vehicles was killed and three others were injured. The funeral for the first motorcyclist will be closed-casket as his body was reportedly torn apart in the crash."
Nikdy by som nemyslel že sa mi to stane ale včera cestou z práce ma v BA na Hradskej zrovnal chlapík na Felicii čo išiel z vedlajšej. Naštastie sa mi nič nestalo ale na bajku ostal možno použitelný len predok. Skladal som si ho sám cez zimu a najazdil som ani nie 200km. Policajti vraj "škodová udalosť" tak uvidím čo na to jeho poisťovna.
Dnes ma opäť jeden kretén takmer lízol spätným zrkadlom (na prázdnej rovnej ceste) - tak som mu poslal "prostredníkový" pozdrav. Na to asi presne čakal, dupol na brzdu, zaradil spiatočku, no zdochlo mu to. Ja som si nastúpil, že ho obehnem, kým to nakopne, on vybehol z auta jak zmyslov zbavený, a sotil ma v 30 km/h rýchlosti do trávy. Našťastie len zľahka, poriadnym oblúkom som ho obiehal. Ja takmer v priekope, sa čudujem, že som to ustál a neľahol. To bolo tesne pred obcou, v nej ma potom dobehol, začal ešte pi_ovať z auta - našťastie naokolo veľa ľudí, tak sa krotil. Vytiahol som telefón, akože ho fotím - v momente stiahol chvost a ťahal preč. Doslova psychopat.
Mňa dnes na Prístavnej v smere k mostu Apollo obehol úplne schválne čo najtesnejšie, vodič autobusu L87. Pritom ľavý jazdný pruh mal celý volný pre seba, takže mal dosť priestoru aby nechal odstup odo mňa. Viem, že takéto kixi čo sa dá už pokladať priam za ohrozenie účastníka cestnej premávky, robia psychicky nevyrovnaný pakovia v plechoviciach o akých tu veľakrát píšete, ale toto je vodič z povolania, ktorý má pravidelné preskúšania a snáď aj psychotesty. Na križovatke som ho dobehol a cez jeho otvorené okienko som sa ho opýtal, že to malo byť na obiehanie a či tesnejšie to ešte nejde. Jeho jediná reakcia bola, že mám jazdiť po cykloceste. Áno jedna tam je. Pre mňa v tomto úseku nepoužiteľná, keďže nejdem od Prístavného mostu, ale z Plynárenskej a za križovatkou s Košickou nepokračujem k mostu Apollo ale po Landererovej rovno. Týchto samozvaných vychovávateľov za volantom by som dal kurz jazdenia 2 týždne na bicykli za plnej premávky. Hlavne ak vychovávajú takýmto štýlom čo predviedol tento magor z autobusu. Na dispečing som ho nahlásil telefonicky, nech mu rovno dajú aj avízo, že môže očakávať na svoju osobu sťažnosť na bezohľadnú jazdu z mojej strany, ktorú im posielam na DPB aj písomne.
Mňa dnes vytlačil "vodič" hasičského auta (predpokladám dobrovoľný hasičský zbor) ... oproti mne išiel cyklista a za ním hasičská avia. Na úseku cesty, kde ma musel vidieť začal predbiehať cyklistu, už keď mi bolo jasné, že to nestihne, stočil som to do priekopy ... aj to videl ... samozrejme auto plné hasičov a nezastavili!!!
Samozrejme som zavolal 158.
Policajti potvrdili, že nebol hlásený žiadny výjazd hasičov ... takže nemohol ani ísť s majákmi a nemôže sa vyhovárať na právo prednosti jazdy. V dedine odkiaľ smeroval bola súťaž dobrovoľných hasičov, takže nemal by byť problém zistiť, ktorý hasiči to boli.
Výsledok pádu ... narazená pravá ruka a ľavý stehenný sval, mierne vykrivený ľavý pedál, ošúchaná predná vidla, mierne stočené rajdy (opravil som hneď na mieste) a drobné kozmetické škrabance.
toto je asi najčastejší priestupok s akým sa u nás stretávam, absolútna ignorancia drvivej väčšiny vodičov cyklistu v protismere... v protismernom pruhu prekážka, či už odstavená auto, alebo nejaký výkop, no hádam by nezastavoval, šak mu oproti ide len šašo na bicykli...
ja nosim v predu a v zadu blikacku, relativne silne na to ake su male a stane sa mi len obcas ze by mi z protismeru vyletelo obiehajuce auto..ale stane. ked som ich nevozil bolo to horsie, to som uz ale spominal. no a Session kameru nosim na kazdy vyjazd hlavne kvoli bezpecnosti. zaznamy si ani nepozeram pokial som nezazrel nejaku zver, alebo Saganovcov oproti na zaznam z cestaku je tak ci tak nuda pozerat zatial som nemal potrebu niekoho nahlasovat na policii, ale ak bude treba tiez to urobim.
Ja tiež chodím so zapnutou blikačkou vpredu a vzadu - a špeciálne moja trasa ide okolo 1. brány do VW. Chcem aby ma videli nielen tí za mnou, ale hlavne tí v predo mnou.
Dnes som oproti stretol cyklistov a kričali na mňa nech si vypnem blikačku - asi som ju mal dosť vysoko nastavenú (tiež je to stroboskop), ale kvôli svojej bezpečnosti som to nespravil, len sklopil.
A co bezpecnost protiiduceho cyklistu, ked ho oslepis ? Uz som zopar takych stretol, uplne najlepsi bol jeden s asi 700 a viac lumenmi podvecer, par sekund som nic nevidel, som sa mohol spolahnut akurat, ze idem rovno. V autach sa svetlo reguluje a ked mas svetlo zle nastavene neprejdes STK. Na bicykloch sa to neriesilo, pretoze svetla boli slabucke, dnes su silne ako tie automobilove a neriesi sa to, ale ta podstata problemy zostava. Ty na svoju viditelnost potrebujes urcitu intenzitu, pravdepodobne postaci aj 100 lumenov, ale ked tam pustis 500, ohrozujes inych. Ked ma stretavacka auta neoslepi, ale blikacka cyklistu ano a to za jasneho dna (parkrat sa mi stalo), tak niekde je vazny problem. A blikacka je napr. v Rakusku tusim zakazana, musi svietit permanentne. Malo by sa zakazat aj u nas.
mne sa uz raz stalo, ze oprotiiduci svietil v lese tak silno, ze som nevedel odhadnut kade presne ide a skoro sme sa zrazili.
inak na takých blbov pomaha par metrov pred stretom zapnut co najsilnejsi rezim - jednak vidi ze predtym si svietil normalne a ze toto si spravil iba kvoli nemu, a jednak mas z toho lepsi pocit, nez keby si nespravil nic.
inak toto robim aj soferom, ked nestlmia dialkove.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dnes jeden na mňa začal vytrubovať v takom 100m úseku kde sú diery a niekde aj také prenosné značky na ich označenie. je to v obci . Musí sa ísť skoro stredom vozovky, tak som sa otočil nech sa nepchá a počká až to prejdeme. Kupodivu ma poslúchol a ako som mu ukázal tak ma v pohode obehol s odstupom. Značku mal ZV.
súhlasím s tým že kruháčom zásadne stredom pruhu!
Samozrejme som zavolal 158.
Policajti potvrdili, že nebol hlásený žiadny výjazd hasičov ... takže nemohol ani ísť s majákmi a nemôže sa vyhovárať na právo prednosti jazdy. V dedine odkiaľ smeroval bola súťaž dobrovoľných hasičov, takže nemal by byť problém zistiť, ktorý hasiči to boli.
Výsledok pádu ... narazená pravá ruka a ľavý stehenný sval, mierne vykrivený ľavý pedál, ošúchaná predná vidla, mierne stočené rajdy (opravil som hneď na mieste) a drobné kozmetické škrabance.
Som zvedavý, čo Polícia zistí.
Dnes som oproti stretol cyklistov a kričali na mňa nech si vypnem blikačku - asi som ju mal dosť vysoko nastavenú (tiež je to stroboskop), ale kvôli svojej bezpečnosti som to nespravil, len sklopil.
inak na takých blbov pomaha par metrov pred stretom zapnut co najsilnejsi rezim - jednak vidi ze predtym si svietil normalne a ze toto si spravil iba kvoli nemu, a jednak mas z toho lepsi pocit, nez keby si nespravil nic.
inak toto robim aj soferom, ked nestlmia dialkove.