Ondres nehovorí pravdu, nepravdivé výroky... Kde vlastne? pre menšiu ilustráciu zo stránky výrobcu. Čiže zdvih som len zopakoval ako je uvedený na stránke výrobcu, hmotnosť - sám si uznal ako to je. Tlmenie je na NRX lepšie nakoľko nastavením odskoku sa prejav vilice veľmi zmení. Cena vravel si 200 EUR, ale sám vidíš že NRX kúpiš za 160 EUR. Takže kde prosím? Vlastné názory ako je príliš drahá, neoplatí sa apod. prosím neprezentovať, len fakty.

Prílohy:

suntour forks.png
suntour forks.png 144.87 KiB thumb_up0thumb_down

27.06.2017 - 14:29:04
00
Nemozem prezentovat vlastne nazory??? To uz kde sme??
Neviem preco z tohto robis nejaku hadku alebo konflikt. Nieco si napisal co nebola pravda a ja som ta opravil. A dovolil som si napisat svoj nazor, ze sa podla mna neoplati dat 170 eur (s postovnym) za NRX ked mozes mat za 80e NCX. To je vsetko.


Naposledy upravil imajoros dňa 27.06.2017 - 22:21:51, celkovo upravené 1 krát.

27.06.2017 - 14:41:00
00
Musíš troška čítať, netvrdím, že sa oplatí, ale že si to musí každý zvážiť sám. Ty tvrdíš, že sa neoplatí, ja si myslím, že ako komu. V podstate Tebe sa príplatok neoplatí a hneď máš predstavu, že to tak musí byť u každého... A krosový bicykel, prečo má každý potrebu brať kros ako niečo podradné? Ak si niekto urobí radosť a priplatí za kvalitný cesťák (úplne iné cifry), alebo MTB, prečo by niekto nemohol chcieť kvalitný kros? Lebo jazdí rekreačne? Koľko ľudí jazdí rekreačne MTB za dvojnásobok? Alebo rekreanti na cesťákoch? Krosový bicykel má nejakú primárne určenú skupinu užívateľov, ale na strane druhej, dokáže oveľa viac, ako na čo ho priemerne ľudia používajú. Jasné, na traily a rôzny lesný terén určite nie je, ale pojazdil som s ním teda celkom slušné povrchy a MTB mi zatiaľ nechýba (a to by som limity ešte výrazne posunul iba zmenou plášťov). Na druhej strane, áno, má aj svoje limity (a tiež výrazné), no určite by som túto kategóriu neodpisoval (odpisujú ju akurát výrobcovia, pretože tie hotovky zvyčajne naozaj stoja za...) :)

Myslím, že to tu už je zaspamované až až, ale teda ešte raz, NRX ponúkne viac, ako NCX, či to ale stojí za príplatok, si musí každý zvážiť sám.
27.06.2017 - 14:42:02
00
Mne je uplne jedno odkial cerpas informacie a kto je za to zodpovedny. Napisal si veci ktore proste nie su pravda a ja som ta opravil. Nenazaval som ta klamarom ani podvodnikom. Tak neviem co tu teraz riesime.
27.06.2017 - 14:45:38
00
Mirec_K "V podstate Tebe sa príplatok neoplatí a hneď máš predstavu, že to tak musí byť u každého..."
Ja tvrdim ze to tak musi byt u kazdeho? Potom zle citas alebo si automaticky robis usudky v hlave. Ja vyjadrujem svoj nazor, debatujem. Mozem? Je mi to dovolene?
Ja jazdim na krosovom biku! Mna nemusis presviedcat o vyhodach krosovych bikov a ich zamerania. Ja MTB ani cestak nechcem. Kros mi max vyhovuje a tiez mam rad kvalitu. Ale za rozumnu cenu! Ked vidim co ponuka NCX a co NRX a aky je cenovy rozdiel tak MOJ NAZOR je ze sa to neoplati. Mozem mat takyto nazor? Prosim potvrd ci mozem.
27.06.2017 - 14:52:37
00
Cela tato debata vznikla ako reakcia na Jozi78 ktory kupil kros za nejakych 600 eur a vyjadril sa ze investovat do krosu pomaly 1000 eur je blbost. Ja som mu bike pochvalil a len som vyzdvihol ze skoda ze na taketo 600 eurovy biky sa nedavaju lepsie vidlice (ma NEX). On sa ma na to spytal co mu mozem odporucit. Ja som si dovolil opat usudit ze kedze predtym napisal co napisal o 1000 eurovych krosoch, tak asi nechce investovat 200eur do NRX plus dalsich XY eur za vymenu v servise a tak som mu poradil to co mam ja a teda NCX ktora sa da kupit za velmi slusny peniaz na www.bike-discount.de. A tak sa zacala debata do ktorej vstupil aj Ondres ktory napisal o NCX veci ktore proste nie su pravdive. Cize ty "Musíš troška čítať" celu debatu a az potom pridat svoj nazor. ;)
27.06.2017 - 14:58:19
00
Na 600 eurových MTB-čkach sú vzduchové vidlice? Pokiaľ nie, je plakanie nad tým, prečo to u krosov tak nie je, zbytočné. Ku krosom, OK, citujem: "Podla mna zla investicia ked si vezmem na ake jazdenie je krosovy bike urceny. Ak by sme sa bavili o MTB - neni o com." Citát je celý, aby som nebol obvinený z vytrhávania z kontextu. Preto som sa rozpísal, že to nie je vecou krosu, pretože pokiaľ kvalitná vidla na MTB môže stáť 500 eur (a že sú aj drahšie), prečo by za vrcholnú vidlicu pre kros malo byť 200 "úletom"? Pokiaľ ale prezentuješ názor tak, že sa Tebe niečo neoplatí, tak to neprezentuj ako realitu. Jozi má vlastnú hlavu, poradiš mu, keď mu napíšeš, čo ktorá vidlica má a ktorá čo nemá. Ty tu prezentuješ v nie jednom príspevku "NRX sa neoplatí". Ja tvrdím, že sa oplatí. Tým dupľom, pokiaľ si tu NRX nejazdil a nevieš, čo odskok so správaním vidlice urobí. Pokiaľ má ale Jozi obmedzený rozpočet, NCX mu poslúži dobre, to áno. No tvrdiť, že NRX "sa neoplatí" by som si fakt nedovolil.

Btw.: nabudúce ak píšeš príspevok po svojom príspevku, edituj svoj posledný, lebo tu je od Teba zbytočne za sebou XY príspevkov a zneprehľadňuje to tému ;)
27.06.2017 - 15:25:14
00
Tu sa riešia iba samé ....... jedna baba povedala. Ja na svojom trekovom Cannondale Quick CX 2 prešiel všetko a tomu čo by mi tvrdil že taký bike nie je vhodný do terénu alebo na cestu by som sa iba vysmial a rád by som ho zaviedol do okolia Popradu kde by som mu vytrel zrak v akom tempe sa dá jazdiť na trekoch :) Riešite vidlice na trekový bike aký ma odskok a iné koniny ako by ste chceli na ňom jazdiť nejaké skoky dropy salta :D kúpte si kvalité gripy rukavice širšie plášte a ani nebudete vedieť že máte vidlicu za 80 či 200e :) pokiaľ to nemá aspoň 100mm zdvih nemá to cenu riešiť to.
27.06.2017 - 15:52:30
00
"Podla mna zla investicia ked si vezmem na ake jazdenie je krosovy bike urceny. Ak by sme sa bavili o MTB - neni o com."
Klucove slova: "Podla mna"
Krosovy bike je urceny na asfalt a jemny teren => clovek ktory ma obmedzeny rozpocet a jazdi asfalt a sem tam nejaku polnu cestu asi nebude mat zaujem vysolit 200+ eur za top vidlicu ked moze mat velmi dobru vidlicu za 80 eur
MTB je MTB => tam je kvalitna vidla alfou a omegou

Citaj celu debatu a az potom sa zapoj. Ja nedegradujem NRX ani netvrdim ze NCX je lepsia. Ja som poukazal na nespravne informacie ktore sem dal Ondres a vyjadril svoj nazor ze pri danych cenach za ake sa daju obe vidlice kupit sa NRX proste neoplati. Ked si ty vazis nastavenie odskoku a 100g mensej vahy na 100+ eur tak si ju maj.

Btw: ze si needitujem prispevky ale davam nove je opat raz a znovu len a len moja vec a ty s tym zas raz nic neurobis ;)
27.06.2017 - 15:54:28
00
Majitelia NRX sa citia dotknuti len preto ze som si dovolil spochybnovat ich investiciu :) Zrazu zistili ze zbytocne preplatili :) a nevedia to prekusnut! :) :) :)
27.06.2017 - 15:59:25
00
Trafil si imajoros :) Neviem prekusnúť, ako som zle kúpil :) Ináč, na aké jazdenie je kros určený teda? Na také 200 eurové, alebo 560 eurové? ;) Lebo pokiaľ je šialené dať za kros 1000 eur, a za MTB či žiletku to šialené nie je, potom je to presne o tom, čo som spomínal, vnímaš kros ako niečo menejcenné... Totiž, aj kros sa dá využívať nie čisto na rekreačnú jazdu ;)

Našťastie som mal tú vidlicu už na bicykli a nemusel som riešiť žiadny upgrade (lebo to je vždy tá najlacnejša cesta, teda tá najvýhodnejšia).

Každopádne prajem Jozimu, aby mu upgrade vyhovoval a veľa šťastných km.

Btw.: že si needituješ príspevky, ja s tým nič neurobím, a ani nemienim. V iných témach to riešli moderátori, tak potom, ak Ťa na to náhodou upozornia, to nerieš ;) Koniec koncov, vypovedá to niečo o Tebe, nie o mne :)
27.06.2017 - 16:17:59
01
Kros sa da vyuzit na akukolvek jazdu kedze je to univerzal/hybrid. Typ bicykla ktory ma vyplnit medzeru medzi MTB a cestakmi. Nikdy na nom ale nedosiahnes uroven plnohodnotneho MTB alebo cestaku. V terene ako tak prejdes ale ktorykolvek priemerny horak ta 'da dole' a na asfalte ta da dole aj podpriemerna ziletka. Investovat 200 eur do vidlice so zdvihom len 75mm aby si suvereeeenne prechadzal nerovnosti na nasich asfaltovych cestach a lahky teren - je prehnane a oproti NCX v akcii za 80eur s rovnakym zdvihom NRX uprednostni len . . . teda ty :) Ale aspon machrujes pred kamaratmi ze mas top vidlu, aj to je pre niekoho dolezite :)


Naposledy upravil imajoros dňa 28.06.2017 - 10:30:59, celkovo upravené 6 krát.

27.06.2017 - 17:41:58
00
Ziaden admin ti na ziadnom fore nebude zakazovat prispevky. Na to fora su aby ludia mohli pisat. Moze ta akurat zablokovat ak si vulgarny alebo porusis nejake pravidla fora. No a co to akoze ma vypovedat o mne ze needitujem ale davam stale nove prispevky??? Este to mi prezrad :)
27.06.2017 - 19:33:43
00
keyboard_arrow_up