zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
blbý crest som zlomil 2 montpáky, prederavil pásku, strelil pri fukaní, aby zapadli patky a strelil aj pri fukani z dušou pri 4bar ,ked som potrebolal aby skočili patky....tretí pokus zaskočili patky pri 60psi s množstov jari.
plytký profil, plytký žliabok, maký materiál, jedíné plus je hmotnosť..
plašť maxxis IKON29/2,2... na XT-UST rafik nahodený v pohodičke, na WTB rafik pohoda, AC wide rafik pohoda, všetko nafukane obyč pumpou na šupu s montpakou lahko obute.
PS: jediné čo ide na ten blbý rafik lahko nahodiť sú papierove sajzle s tenučkou patkou
2 mm nie je vela. To podla mna zvladne aj mlieko. Ak mas obavy, ci Ti to bude drzat len s mliekom, mne sa v minulosti osvedcilo podlepit plast z vnutornej strany naplastou na lepenie dusi. Ocisti, osmirgluj a zalep tak ako kedy si osetroval dusu s defektom. Zalezi ale, kde je ta diera, ak pri rafe, alebo dakom debilnom mieste, mozno to bude trochu problem. Niekde na forach som kedysi cital, ze t borci lepia aj obycajnym lepidlom. Moznost A ale u mna fungovala...
.... robím si prdel ale...... pred 30-40 rokmi boli prvé bezdusaky na Tatre 813.... tatko na takej jazdil.... nové gumy neboli, podlepenie nebolo..... chytil srob? ... chytil osmičku... pokial držala, jazdil, povolila, dali 10 na chemopren, povolila dali 12..... končili na 16.... potom uz naháňali novú gumu
https://www.kellysbike.com/sk/pumpy-c0000000000180/airtank-tubeless-p0000000050754
Mám podobnú od Topeak. Väčšinou nafúkam bezdušák veľkou pumpou. Ale problém môže nastať pri opätovnej montáži staršieho už používaného plášťa, ktorý má už voľnejšiu patku.