No aby boli predsa tvrde...na prazdnych sa asi vela nepovozis....takto sa to robi na vojne....kopne sa do kolesa tatry815 a povies, este ju treba dofukat
Ale na kazdej pneu by malo byt napisany max. tlak v baroch, ci psi.
Do 4-5 barov pumpou značky Silca, ktorú vozím v ráme, viac natlačím veľkou pumpou s manometrom.
Najlacnejšie galusky TUFO pýtajú 6-7 barov, drahšie TUFO Elite je môžné natlakovať na 12-14 barov. Je to na nich napísané...
pozri si aky maju napisany maximalny tlak, to zaprve.
ja galusky nejazdim. nikdy som ich nechcel. kvoli narocnej oprave ci vymene. a ked niektori kamos pichol a menil ju, tak sa dost nadrel, ked ta stara bola dobre nalepena na rafku. a s vymenenou musel ist opatrne aby ju nevyzul v zakrute!
kamosi galusky fukali zhruba na 900 kPa, ale zavisi to od maximalneho tlaku, ktory nesmies prekrocit. moze to byt aj 1200 kPa......
JoKo ma pravdu s tymi 14 barom (galusky idu vacsinou na viac ako normalne plaste).
Co sa fukania tyka, tak tak ja mam velku s tlakomerom a druhu co voziim, tak ma tuzim takych 15 cm a priemer ani nejdem hadat (malicka ako svina). A v pohode s nou natlacim 11 barov (na tolko jazdim ja). Cize ak dostatnem defekt na ceste, tak no problem, akurat to fukanie trva nepomer dlhsie ako s tou velkou...
Aby som nezabudol ta malicka pumpa je Topeak Micro Rocket (ja mam hlinikovu, ale pre gramarov je aj carbon verzia). http://www.topeak.com/t8/products/minip ... nimain.php
Akurat som to musel kupit niekde v cesku, lebo na Sk ani za svet...
Ostatni vyrobcovia co som pozeral robia tie male pumpy tak do 7 barov (a to su este o dost vacsie ako ta micro rocket)...
Na maximálny tlak sa galusky fúkajú len na preteky, inak strácaš pohodlie. Taká galuska natlačená na 14 atm zaťažená 70 kilovým jazdcom v pohode drví menšie kamene, prípadne ich vysokou rýchlosťou odstreľuje do áut.
Na tréningu mi stačí vykonať istú prácu, na rýchlosti mi nezáleží. Aspoň je lepšia motivácia na preteky (toto si povieš na tréningu - keď tie gumy nakŕmim na 14, to bude jazda).
Na preteky nechodím... Občas nejaký cestný maratón v Rakúsku a tam sú lepšie cesty. Nechodím vyhrávať, ale zajazdiť si v balíku. A keď chcem pohodlie, tak si sadnem doma do kresla pred televízor.
No počkať chalani, snáď mi nechcete povedať, že objazdíte x tisíc km za rok na nepohodlnom biku? Tuhý hliníkový rám + také ksyria + 12 atm + pár tisíc km = problémy s chrbticou. To zas nie, takú kombináciu nezvládne ani sebalepšia sedlovka a sedlo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale na kazdej pneu by malo byt napisany max. tlak v baroch, ci psi.
Najlacnejšie galusky TUFO pýtajú 6-7 barov, drahšie TUFO Elite je môžné natlakovať na 12-14 barov. Je to na nich napísané...
ja galusky nejazdim. nikdy som ich nechcel. kvoli narocnej oprave ci vymene. a ked niektori kamos pichol a menil ju, tak sa dost nadrel, ked ta stara bola dobre nalepena na rafku. a s vymenenou musel ist opatrne aby ju nevyzul v zakrute!
kamosi galusky fukali zhruba na 900 kPa, ale zavisi to od maximalneho tlaku, ktory nesmies prekrocit. moze to byt aj 1200 kPa......
Co sa fukania tyka, tak tak ja mam velku s tlakomerom a druhu co voziim, tak ma tuzim takych 15 cm a priemer ani nejdem hadat (malicka ako svina). A v pohode s nou natlacim 11 barov (na tolko jazdim ja). Cize ak dostatnem defekt na ceste, tak no problem, akurat to fukanie trva nepomer dlhsie ako s tou velkou...
Aby som nezabudol ta malicka pumpa je Topeak Micro Rocket (ja mam hlinikovu, ale pre gramarov je aj carbon verzia).
http://www.topeak.com/t8/products/minip ... nimain.php
Akurat som to musel kupit niekde v cesku, lebo na Sk ani za svet...
Ostatni vyrobcovia co som pozeral robia tie male pumpy tak do 7 barov (a to su este o dost vacsie ako ta micro rocket)...