Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
JJ železnice nejako nestíhajú s dobou. Za posledné roky sa exponenciálne zvýšil záujem o prepravu bikov vo vlakoch. Chcelo by to na najvyťaženejšie spoje radiť jeden špeciálny vozeň, kde sa zmestí veľa bikov. A to nehovorím, že tie smiešne háky kde by to malo visieť sú v drvivej väčšine asi konštrukčne riešené ešte na 26 palcové kolesá. 27,5 alebo 29 tam už narvať nejde.
V CZ kde chodíme na dovolenky bikovať je vo vlaku vždy jeden vozeň iba na biky a vlezie ich tam snáď 50.
Mam 29x2,1 a nikdy som nemal problemy. Ani so ziletkou. Jedine co bola sranda je spodny hak na poschodovom vlaku. Vtedy som mal zadne koleso oprete o zem a nie na stene. Bajk mi pobehoval po vozni
ja som svoj pri rovnakom rozmere kolies (27,5 a 2,35" plášť) do stojana v PÚB horko-ťažko narval a to bol ovešaný ešte cez 5kg batožiny, takže mal dokopy tesne pod 20kg 29" by sa už pri týchto plášťoch asi nevošla
asi bude zalezat na vagone / haku / na tom, kto to montoval ci vyrabal
isiel som na stretavku do hradku so 110mat110 a bajk visel tam aj spat - 29'' + plast 2.5''
pamatam sa, ze nejaky problem pri vesani bol, ale nejak som ho tam dal ...
Taká aktuálna info: ZSSK chce od nového GVD voziť 600-vkové rýchliky 160tkou. Pre nás to znamená, že bicykle sa v týchto vlakoch budú dať prepravovať len v batožinovom vozni, alebo na predstavku, keďže firma iné vhodné vozne nemá, jedine, že by si ich prenajala.
erikmir jupiii bolo na case! Super. O pocet bajkov sa neboj. R ma predpis. Jeden bajk na 80 cestujucich. Pri 13 voznoch/66-80 ludi na vozen to je cca 10-12 bajkov. To znamena, ze musi byt dajaky novy vozen. Nech si to ZSSK zariadi ako chce. Okrem toho, su vozne Bdmpeer. Z EU fondov ich nakupili ns Os vlaky a jazdia do Humenneho...
Bdmpeer su viazane na 10 rokov na regionalku, tak ako aj ostatne vozidla financovane z fondov na podporu regionalneho rozvoja. Fakt som teda zvedavy co tam daju, teraz idu modernizovat Bmeer ale o bicykloch nebola ani zmienka. Na masiny uz maju verejne obstaravanie na prenajom.
A k tej 160, nechce sa mi to teraz hladat, ale uspora casu je tusim 15 min, z coho je 7 minut vata medzi Povazskou a Zilinou, takze realna uspora tak 8 minut, co nie je bohvieco.
Pri 160 nejde az tak o zrychlenie. Jazdnu dobu by mohli nechat. Radsej nech sa 160 pouziva na kratenie meskani. Nezabudnem ako nas na medzi TT a BA obiehal regiojet po protismere a R s tym nic nemohol spravit.
Mal by som otázku: zajtra (v sobotu) by som chcel ísť z TT do TN rýchlikom Horalka (ide 5.55 z BA), treba mi aj miestenku na bike, či stačí len klasický lístok na bike?
Nepotrebujes ho. Ale ver mi, za to ecko to cez vikend stoji. Okrem toho, mozes si vybrat kam chces bajk, ci do uzavretej PUB alebo zjednodusenej prepravy, kde si strazis bajk sam.
Nepotrebujes ho. Ale ver mi, za to ecko to cez vikend stoji. Okrem toho, mozes si vybrat kam chces bajk, ci do uzavretej PUB alebo zjednodusenej prepravy, kde si strazis bajk sam.
Rezervacia ti aspon teoreticky zaruci miesto pre bike, ked predpokladas preplneni vlak. Zazil som situaciu, ked na stanici predali rezervaciu, ale PUB bol plny a ine vagony na biky ani neboli. Stali potom s bikami v ulicke.
Naozaj vedia spravit rezervaciu aj inde ako do PUB? To je divne.
Ano, haky maju cisla ako kazde bezne miesto. Myslim, ze na SK je mozne si kupit miestenky do kazdeho rychliku (ci uz normalne miesta alebo bajky). Vyfasujes miestenku ale nerob si iluzie, ze tam bude nejaky listocek ze "toto miesto je rezervovane" v praxi musis zvycajne poprosit aby ti nic netusiaci ludia uvolnili flek.
Osobaky su nemiestenkovatelne. Tam sa ide nadivoko. Neviem ako to je s RR a Rex.
Tak ako píše Palo TT, žiadne čísla hákov tam nie sú. Aj keď som mal miestenku i na bike,tak som mal bike zaparkovaný "na predstavku". Nastúpil som do vozňa č. 6 (podľa miestenky), 4 háky obsadené, bol tam ešte jeden voľný hák, najbližšie k dverám cestujúcich, ale nechcel som tam dávať ešte môj bike, lebo som mal obavy, že sa niekto, po otvorení dverí, zraní o riadidlá.
Inak si neviem predstaviť, ako by som uplatňoval miestenku na bike, ak by boli všetky háky obsadené. Vošiel do vagóna a hľadal majiteľov už "obesených" bikov, aby mi jeden uvoľnili ?
PS: Otázka - na tej miestenke, znamená "sedadlo 12 okno", že som mal miestenku i pre seba? Aj keď som pri pokladni žiadal miestenku len pre bike ?
Uf, netusim. Miestenku pre bajk som mal len raz asi rok dozadu. Ziadal som do PUB a dostal som miestenky s cislami 100 a 101. A ano, presne takto to funguje ako to ty popisujes. Nastupis najdes obsadene miesto bez listocka alebo s listockom "expresna rezervacia" a na nom sedia ludia ktori nemaju ani tusenie, ze ty si si za to miesto zaplatil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V CZ kde chodíme na dovolenky bikovať je vo vlaku vždy jeden vozeň iba na biky a vlezie ich tam snáď 50.
isiel som na stretavku do hradku so 110mat110 a bajk visel tam aj spat - 29'' + plast 2.5''
pamatam sa, ze nejaky problem pri vesani bol, ale nejak som ho tam dal ...
A k tej 160, nechce sa mi to teraz hladat, ale uspora casu je tusim 15 min, z coho je 7 minut vata medzi Povazskou a Zilinou, takze realna uspora tak 8 minut, co nie je bohvieco.
http://www.mtbiker.sk/foto/topic/28172/271099.html
Rezervacia ti aspon teoreticky zaruci miesto pre bike, ked predpokladas preplneni vlak. Zazil som situaciu, ked na stanici predali rezervaciu, ale PUB bol plny a ine vagony na biky ani neboli. Stali potom s bikami v ulicke.
Naozaj vedia spravit rezervaciu aj inde ako do PUB? To je divne.
Osobaky su nemiestenkovatelne. Tam sa ide nadivoko. Neviem ako to je s RR a Rex.
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/SK/ZSSK_Bdteer.php
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/SK/ZSSK_Bdteer-2100.php
Pri miestenkach na biky vidim problem aj v tom, ze sa nedaju kupit cez internet. (problem najma na IC vlaky, kde je to povinne).
Inak si neviem predstaviť, ako by som uplatňoval miestenku na bike, ak by boli všetky háky obsadené. Vošiel do vagóna a hľadal majiteľov už "obesených" bikov, aby mi jeden uvoľnili ?
PS: Otázka - na tej miestenke, znamená "sedadlo 12 okno", že som mal miestenku i pre seba? Aj keď som pri pokladni žiadal miestenku len pre bike ?
Ale budem mať jeden 26" a jeden 20" bicykel. Ten synov bike tiež zavesiť do hákov? Nebude tam lietať? A vagón asi podľa miestenky pre nás.