prosim nazory...
ak by vas niekto volal na svoj prvy triatlon (klasicky), podla coho by ste si vybrali trat z troch moznosti
750, 20, 5 - olympijsky - ironman (nepripada do uvahy)?
Feldo Daj si. Kludne este jedny jammery, nech sa poriadne uvaris Ani v 13 stupnovej vode (ci kolko to mala na Goralmanovi) nic viac nebolo treba. Teda okrem dalsej plaveckej ciapky.
V tomto teple ti neopren nik nepovoli, takze len vylezies z vody, zhodis ca***** s okuliarmi, pribehnes k biku. Das si prilbu, zapnes ju , zapnes cislo, obujes sa (ak nemas Tri tretry na biku a nevies naskakovat), zoberies bike a bezis z depa. Za ciarou nasadnes a ide sa. Potom zlezies z biku pred ciarou, bezis v tretrach (opat ak nevies ich za jazdy rozopnut a vyzut...), odlozis bike, odlozis prilbu, prezujes sa, prehodis cislo dopredu a bezis z depa do ciela Easy. Ziadne prezliekacky, ktorymi by si zabijal cas (ten mozes len na dlhsich triatlonoch) a minimum veci na sebe (len v plavkach nemozes byt na biku a behu, vzdy musi byt zahalena aj horna cast tela).
randy nezalezi to ci mozes plavat v neoprene od teploty vody a nie vzduchu? Pokial viem tak limit pre teplotu vody aspon na Challenge a Ironman pretekoch je 24,5°C.
dlzka pobytu vo vode? a koho cas sa berie? prveho profika alebo posledneho hobika? Rozdiel moze byt priepastny. Napr profici plavaju na half Ironmane okolo 24-25 min a prsiami plavajuci hobbici az hodinu.
Jop, to ci su neopreny povolene, zakazane alebo naopak povinne zavisi od teploty vody a dlzky plavania, a zaroven (aspon podla pravidiel ITU, preteky ironman patria pod WTC, ale napr dlhe triatlony u nas "tvrdia", ze sa riadia pravidlami STU) je aj definovany maximalny cas straveny vo vode pre dane teplotne intervaly. Kdesi v pravidlach je napisane, ze ak pretekar nestihne v danom casovom limite odplavat a je viac ako 100m od brehu, ma byt z vody vytiahnuty:))
Btw Feldo, polovicny triatlon je 1,9 - 90 - 21, olympijskemu sa hovori kratky, nie cely:))
Rachela - dakujem za upresnenie bol som doteraz v tom, ze to je polovicny IRONMAN Lebo viem, ze je 3,8 - 180 - 42 a ten half je prave vzdialenosti co si ty napisala tak som bol v tom, ze o polovicu menej je olympijsky BUdem vediet do buducna.
Feldo potom daj vediet ako si dopadol. Mna to caka az o tri tyzdne v Zell am See, premierovo startujem na half Ironmane, na ktory ma nahovoril brat. On si da polovicneho IM ako trenning pred dlhym v Barcelone. A to pred mesiacom dokoncil full Challenge Roth za 9:53 hod ako najlepsi slovak aj ked startuje s UK licenciou.
lakko - Tak to je raz moj sen skúsiť momentálne idem len šprint ale na cesťáku mam odjazdený jeden týždeň čiže som v tom úplny amatér tak uvidíme ale teším sa tak snaď to dobre dopadne Napíšem "sloh" po preteku ak dobre dopadne
Minuly rok som startoval na rovnakom sprinte v Kosiciach bez akejkolvek pripravy. Dva dni pred startom som bol v bazene vyskusat ci vobec 750 m preplavam a behat som predtym nebehal cca 25 rokov. Akurtat "trochu" na biku som jazdil. Dopadlo to celkom dobre zavladol som to za cca 1:20hod
Wau...tak ja si davam ciel do 1:25 ak sa nic zle nestane. Plaval som ako decko ale celkom nemusim jazera som bazenovi typ nabehane nemam vela je to tych 600km v tomto roku ale posledny mesiac som pre problemy s kolenom vobec nebehal len obcasne bajkoval...uvidime kazdopadne dufam, ze vsetko dobre dopadne a nebudu ziadne zdravotne alebo technicke problemy a dokoncim to v hocijakom case
ze len 600km nabehane
mna caka o 2 tyzdne tiez nieco podobne, 600m plavanie, 25km bajk, 7km beh +-
600m som vzivote neplaval vkuse takze neviem , ale dnes som bol skusit 2x 300 a prsiami cca 19 minut, tak to hadam pojde ), bike neriesim to dam no a beh... akoze treningovo som nabehal tento rok mozno tak 30-40km dokopy . zo srandy som bol halfmaraton ale bieda , proste ziadny trening. mozno si pojdem standardne zabehnut aspon tych 7km na 2-3x nech sa kus ponatahujem ) ale neocakavam nejak lepsi cas nez 7min/km
lakko jasne, ze teplota vody. No povacsine vsade je voda tepla, teda aspon v jazerach A na 750 m sa ani neoplati brat neopren.
capulo Teraz skoro na konci sezony? To bude tazky oriesok. Chcel som ti ponuknut moju parkrat nosenu (musim nosit klubovu) Castelli Free TRI ITU Suit, no velkost je M a to s pupkom nejde dokopy
V Zeel am See ma momentalne voda v jazere 21°C a pochybujem ze by sa zohriala nad limit a poplavem 1,9 km tak dufam ze to bude v neoprene, lebo v nom plavem podstatne rychlejsie ako bez neho. Ja som si kupil na triatlon tento 2XU trisuit https://mytriathlon.co.uk/2xu-x-vent-full-zip-trisuit-mens-2017/?setCurrencyId=3 kupoval som ho v akcii o cca 25€ lacnejsie
Planujes plavat v suite natiahnutom na sebe (a ak teda, ako sa ti v nom plava? Rukavy ta neobmedzuju?) alebo ho budes mat po pas zrolovany pod neoprenom a natiahnes ho na seba pri behu do depa?
Planujes plavat v suite natiahnutom na sebe (a ak teda, ako sa ti v nom plava? Rukavy ta neobmedzuju?) alebo ho budes mat po pas zrolovany pod neoprenom a natiahnes ho na seba pri behu do depa?
Ked mam pravdu povedat, tak som este neplaval v neoprene pod ktorym som mal trisuit. Zatial trisuit testujem iba na biku z naslednym prechodom na beh. Asi to budem musiet najblizsie vyskusat. Vyslovene som hladal trisiut s rukavmi, neznasam hole ramena.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V tomto teple ti neopren nik nepovoli, takze len vylezies z vody, zhodis ca***** s okuliarmi, pribehnes k biku. Das si prilbu, zapnes ju
ja uz si to nepamatam,treba pozriet stanovy
Btw Feldo, polovicny triatlon je 1,9 - 90 - 21, olympijskemu sa hovori kratky, nie cely:))
mna caka o 2 tyzdne tiez nieco podobne, 600m plavanie, 25km bajk, 7km beh +-
600m som vzivote neplaval vkuse takze neviem
na nete som nasiel taketo nieco http://eshop.atexsport.sk/eshop-atexsport-sk/eshop/3-1-Triatlon/0/5/116-Triatlonova-kombineza-PROFI-CUSTOM podla mna mi to bude bohate stacit. uz sa len trafit do velkostnej tabulky, kedze pupkate modely tam nemaju
capulo Teraz skoro na konci sezony? To bude tazky oriesok. Chcel som ti ponuknut moju parkrat nosenu (musim nosit klubovu) Castelli Free TRI ITU Suit, no velkost je M a to s pupkom nejde dokopy
V depe na mokre telo by to asi nenatiahol. Do oboch dresov sa dobre ze nie obuvakom obliekam
Ked mam pravdu povedat, tak som este neplaval v neoprene pod ktorym som mal trisuit. Zatial trisuit testujem iba na biku z naslednym prechodom na beh. Asi to budem musiet najblizsie vyskusat. Vyslovene som hladal trisiut s rukavmi, neznasam hole ramena.