Zdravim,
chcel by som sa opytat, ci ma niekto podobnu skusenost. Vlastnim vidlu RS Reba SL (2010 model), boli v nej menene puzdra a pravdepodobne aj O-kruzky. v servise u dodavatela a po tejto vymene ma vidla taky menej citlivy chod a ked dlhsie stoji,tak to prvotne popruzenie treba kusok pretlacit. Mate skusenost niekto, ci sa to rozbeha/zabeha po nejakom case (cca. akom?) alebo je to nejak nekvalitne vymenene? Ake mate skusenosti po vymene klznych puzdier za nove?
Úprimne povedané takúto "operáciu" som ešte nerobil a tak neviem v akej hĺbke presne osadiť púzdra ale delené sú obe. Aj horné aj dolné a myslím si že na vakel má väčší vplyv hlavne to horné púzdro.
Typ na pomôcku: určite by to nemalo byť nič kovové ... asi by som volil nejakú tyčku s pevnou a zrezanou hranou z ... mäkkého materiálu. Drevo, mäkšia umelá hmota ... Nemal som v rukách originálne klzné púzdro z vidlice no iné, bežne používané a kvalitné klzné púzdra sú robené z hliníkového vonkajšieho obalu a z vnútornej strany sú potiahnuté nejakým plastom. Nejdem tvrdiť že je to teflon alebo niečo také, ľudovo povedané je to nejaká umelá hmota. Takže by to malo byť niečo mäkšie, aby tam nevznikli škrabance, no vzhľadom k tomu že to púzdro má tenkú stenu, je potrebné aby hrana bola tak povediac - ostrá.
Myslím že RockShox mal niekde obrázky kde boli vyobrazené aj nástroje aj postup ako vymeniť púzdra... pohľadám
Pár bez dilatačnej medzery, so 4(?) ( viac jak adidas?) prúžkami patrí zrejme hore. A pár s diletantskými medzierkami patrí na spodok nôh, pretože nohy sa zužujú len pri spodku, nie? Či naopak?
nie som si istý ... možno by som skôr povedal tak že tie s vnútornými drážkami by som dal dole aby sa cez ne ľahšie dostal mazací olej vyššie a tie s drážkou by som dal hore a nimi vymedzil tú vôľu. Ale skutočne som to nemal rozobraté a tak sú to len dohady ...
Tento víkend budem mať otvoreného jedného Recona tak pozriem dnu ktoré je kde
Zdarec.kupil som od mladého týka vidlu rock shox lyrik ultimate tvrdil ze bol na nej robený servis ale ako jazdím na bajku ta vidlica mi neskutočne vibruje v teréne a ma vôľu vo vonkajších nohách ,tie puzdra si sám asi nedokážem vymeniť, ze ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Typ na pomôcku: určite by to nemalo byť nič kovové ... asi by som volil nejakú tyčku s pevnou a zrezanou hranou z ... mäkkého materiálu. Drevo, mäkšia umelá hmota ... Nemal som v rukách originálne klzné púzdro z vidlice no iné, bežne používané a kvalitné klzné púzdra sú robené z hliníkového vonkajšieho obalu a z vnútornej strany sú potiahnuté nejakým plastom. Nejdem tvrdiť že je to teflon alebo niečo také, ľudovo povedané je to nejaká umelá hmota. Takže by to malo byť niečo mäkšie, aby tam nevznikli škrabance, no vzhľadom k tomu že to púzdro má tenkú stenu, je potrebné aby hrana bola tak povediac - ostrá.
Myslím že RockShox mal niekde obrázky kde boli vyobrazené aj nástroje aj postup ako vymeniť púzdra... pohľadám
Pár bez dilatačnej medzery, so 4(?) (
Tento víkend budem mať otvoreného jedného Recona tak pozriem dnu ktoré je kde
... o čom bola vlastne táto téma???
po tom vrchnom kusok tukni a mas to bez vakla