Zdravim takze dnes ma cakalo v dielni velmi "mile" prekvapenie (sposobene fotrom alebo inym ohladuplnym clenom nasej domacnosti) - dojdem kuknut bike oprety uplne inde kedze je tam malo miesta a kvalitne poskrabana korunka vidlice co ma az tak nestve ale su poskrabane aj vnutorne nohy (presnejsie len jedna) - male skrabance roznych smerov na ploche cca 1x1,5 cm. Zaujimalo by ma ci to moze mat nejaky negativny vplyv na funkcnost - napada ma ze to moze napr. nicit tesnenia...
Moze to mat presne taky vplyv ako pises. A moze to tahat olej von z vidlice a spinu dnu... zavisi tiez ako vysoko su tie vrypy a ake su hlboke. Na druhes strane mas o dovod viac kupit inu vidlu:)
Moze to mat presne taky vplyv ako pises. A moze to tahat olej von z vidlice a spinu dnu... zavisi tiez ako vysoko su tie vrypy a ake su hlboke. Na druhes strane mas o dovod viac kupit inu vidlu:)
Tu vidlu jazdim asi 3 mediace - je to nova TALASka, skrabance nastastie nie su nejake velke a su asi vo vyske 70percent zdvihu pri plnom zdvihu... Keby to nebola nova vidla az tak ma to nesere...
Uz visi... No ked som dosiel z vyjazdu nebolo kde zavesit tak som oprel a to bola chyba. Hlavne ze foter sa ide posrat ked sa mu nekdo priblizi k autu aby nahodou nemal skrabancek - dobre ho zvozim. Bohuzial uz to ale nepomoze.
Uz visi... No ked som dosiel z vyjazdu nebolo kde zavesit tak som oprel a to bola chyba. Hlavne ze foter sa ide posrat ked sa mu nekdo priblizi k autu aby nahodou nemal skrabancek - dobre ho zvozim. Bohuzial uz to ale nepomoze.
Tak toto je moja nočná mora. Tohoto sa obávam najviac.
Jediné riešenie ktorým sa mi podarilo vyriešiť tento problém a zachrániť vzduchovú komoru je zalakovať priesvitným lakom na nechty. Znie to zúfalo ale pomohlo to.
Pred tým poriadne odmastiť (čistič brzd) a nalakovať. Nechať zaschnúť. Toto je robota na 5min. Až teraz nastupuje piplavá robota. šmirgel min 1500 a brúsiť, leštiť, uplne do hladka. Ideálne je to niekolko krát zopakovať. (odmastiť, lak, brúsenie) aby sa aj okolie mierne prebrúsilo.
Výsledok musí byť úplne hladká klzná plocha.
Neviem ako sú hlboké, ale ked ich necháš len tak bez povšimnutia, tak okrem prepúšťania oleja a špiny sa vyderie aj vrchné guferko a bude ho treba často meniť, čo nie je zanedbatelná položka.
No moc hlboke nie su, skor len take povrchove, pokial na to napr. nesvieti slnko tak na prvy pohlad si to ani necsimnem. No neviem ci by som sa do takeho niecoho co pises sam pustal... . Moze to sposobit unik vzduchu?. Ak chapem spravne tiez si to riesil na svojej TALASke?. Tym, brusenim, lestenim sa neposkodi viacej aj okolie?...
Nieco take som chcel pocut, skusal som to trosku prelestit... Ked po tom prejdem prstom ani to necitit, jedine ak prejdem nechtom citim velmi jemne skrabanceky. Tiez sa mi moc nezdalo ze by az taketo zanedbatelne skrabanceky mohli poskodit tesnenia - kedze tam nie su ziadne ostre hrany a takmer nic z toho nevycnieva (ak aj tak to su nejake stotiny mm). Nech sa este vyjadria ostatni, najma co napise roman ma zaujima.
tam je to horšie ale aj čierny lak existuje .... ale vždy treba dať prednosť funkčnosti nad estetikou.
nemilé. určite by som jedno kolečko s lakom spravil a mierne to zahladil
(vodný šmirgel min 1500 - 2000) ale nieje to až také akútne ako to vyzeralo podla popisu.
tento postup som našťastie nemusel riešiť na Talase (to by ma šklblo) ale na vzduchovej patrone XC pro TAD (zmena zdvihu) kde boli v klznom laku škrabance ktoré ničili o-krúžky a unikal vzduch. Vznikli z mojej blbosti, nakolko som sa snažil o dalšie a dalšie úpravy smerom k dokonalosti a neuvedomil som si ,že je tam taká ***** poistka a ked ju vyberám tak sa vzdy oprie o driek a zanechá stopu (rozoberané 50-80x po 30 som to prestal počítať). Zistil som to až veľmi neskoro a bolo to nutné riešiť. Dalšia blbosť bola panika a potreba to vyriešiť v priebehu "hned teraz" (závody) a siahol som na to brutálnejšou metodou takže o výsledku bolo rozhodnuté a tesnenie vydržalo 40km
Na opravy som skúšal rôzne živice, lepidlá ... ale nakoniec sa mi osvečil uvedený postup. Momentálne má vidla (jazdí manželka) cca 400km za sebou a chystám sa ju otvoriť ako to bude vnútri vyzerať.
netvrdím, že sa dajú takto opraviť všetky ryhy ale minimálne sa dá orientovať podla laku, kde sa má brúsiť dole a zahladiť hrany. Niečo tam zostane, ale ide hlavne o to zahladenie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tu vidlu jazdim asi 3 mediace - je to nova TALASka, skrabance nastastie nie su nejake velke a su asi vo vyske 70percent zdvihu pri plnom zdvihu... Keby to nebola nova vidla az tak ma to nesere...
Bohuzial je to jorge_sk chyba. Bike sa neopiera...
treba ho poškrabkať kľúčom
No je to 70% plneho zdvihu (t.j. 140), 85 az 90% casu jazdim 120, no a talaska vie pekne vyuzivat plny zdvih takze...
Jediné riešenie ktorým sa mi podarilo vyriešiť tento problém a zachrániť vzduchovú komoru je zalakovať priesvitným lakom na nechty. Znie to zúfalo ale pomohlo to.
Pred tým poriadne odmastiť (čistič brzd) a nalakovať. Nechať zaschnúť. Toto je robota na 5min. Až teraz nastupuje piplavá robota. šmirgel min 1500 a brúsiť, leštiť, uplne do hladka. Ideálne je to niekolko krát zopakovať. (odmastiť, lak, brúsenie) aby sa aj okolie mierne prebrúsilo.
Výsledok musí byť úplne hladká klzná plocha.
Neviem ako sú hlboké, ale ked ich necháš len tak bez povšimnutia, tak okrem prepúšťania oleja a špiny sa vyderie aj vrchné guferko a bude ho treba často meniť, čo nie je zanedbatelná položka.
nemilé. určite by som jedno kolečko s lakom spravil a mierne to zahladil
(vodný šmirgel min 1500 - 2000) ale nieje to až také akútne ako to vyzeralo podla popisu.
tento postup som našťastie nemusel riešiť na Talase (to by ma šklblo) ale na vzduchovej patrone XC pro TAD (zmena zdvihu) kde boli v klznom laku škrabance ktoré ničili o-krúžky a unikal vzduch. Vznikli z mojej blbosti, nakolko som sa snažil o dalšie a dalšie úpravy smerom k dokonalosti a neuvedomil som si ,že je tam taká ***** poistka a ked ju vyberám tak sa vzdy oprie o driek a zanechá stopu (rozoberané 50-80x po 30 som to prestal počítať). Zistil som to až veľmi neskoro a bolo to nutné riešiť. Dalšia blbosť bola panika a potreba to vyriešiť v priebehu "hned teraz" (závody) a siahol som na to brutálnejšou metodou takže o výsledku bolo rozhodnuté a tesnenie vydržalo 40km
Na opravy som skúšal rôzne živice, lepidlá ... ale nakoniec sa mi osvečil uvedený postup. Momentálne má vidla (jazdí manželka) cca 400km za sebou a chystám sa ju otvoriť ako to bude vnútri vyzerať.
netvrdím, že sa dajú takto opraviť všetky ryhy ale minimálne sa dá orientovať podla laku, kde sa má brúsiť dole a zahladiť hrany. Niečo tam zostane, ale ide hlavne o to zahladenie.
edit: trochu som to doplnil