Zdravím,
Plánujeme tento rok vyraziť s deťmi na pár dní na bajk, Viete poradiť oblasť / trasy?
- decká majú 10-12rokov
- trvanie odhadom 3-4dni
- každý deň prejsť podľa náročnosti trasy 40-60km + dáke akcie pre decká (kúpalisko, jaskyňa, hrad/zámok/zoo ...)
- terén - ideálne cyklotrasy, alebo málo frekventované cesty
- chceli by sme spať zakaždým inde

akú oblasť na slovensku / v čechách by ste doporučili? pls dáke tipy, my zatiaľ uvažujeme nad južnou moravou, ale nič konkrétne zatiaľ naplánované nemáme :angel:
dik.
10.06.2016 - 11:13:07
00
Teraz som narychlo pozrel tu moravu a vyzera to schodne, lebo narozdiel od zbytku co som presiel tam su cyklocesty mimo ciest pre auta.

Ja s malym mam osobne rad aspon trochu kopce, hlavne kvoli tomu, ked vylezies hore - ten pocit ze uz som tam. A ten mi na rovine a malych vrskoch chyba.

Som si len tak nahrubo zacal klikat trasu a na zistil som, ze vlastne neviem, co chces a co nie. Obed v restauracii, alebo prvy den moze byt aj so sebou? Deti asfalt zvaldaju, alebo ich to nudi? Len tak narychlo z Malych levarov do Breclavi to je 35 km s tym, ze do kempu v Lenici to je 44km, co neviem ci uz nieje cez limit. Alebo ist z moravkeho svateho Jana, ale zase mas prve km, podla mapy po ceste...

(Otazka pre seba: preco toto vlastne robim? Citat mapu vies asi aj sam a moja pridana hodnota je ziadna...)
10.06.2016 - 11:33:39
00
Tak trosku mas pravdu - len zaciname planovat/hladat a este presne nevieme co chceme ;).
Pre zaciatok, odnekial vyrazit, behom tych 4roch dni prejst do 200km na bajkoch a popozerat zaujimavosti / pamiatky okolo trasy.
Na ubytovanie niesme narocny, jedlo asi 1xdenne v restike + ranajky/vecere z obchodu.
Co sa tyka trasy, nemusi to byt uplna rovina a nemusi to byt iba asfalt. Na druhej strane im nechcem vylet znechutit narocnymi vystupmi v terene.
Ak ste niekto nieco podobne s deckami absolvovali, pls dajte vediet. dik.

"Otazka pre seba": ano mapu citat viem, takyto vylet skusam naplanovat 1x a nepride mi to uplne trivialne :).

PS: asi poznate: http://www.moravska-stezka.cz/ - idem citat.
10.06.2016 - 12:02:59
00
- chceli by sme spať zakaždým inde
Na druhej strane im nechcem vylet znechutit narocnymi vystupmi v terene.

A neznechutis im to nakoniec tym, ze musia ist natazko? Nad variantou vyjazdov z jedneho miesta si neuvazoval?
10.06.2016 - 12:40:54
00
Deti budu len tri, dospelych pravdepodobne 5, moc toho nepovezu.
10.06.2016 - 13:07:51
00
Na základe skúseností (ale jazdili sme s menším dieťaťom - 5 rokov na prípojenom bicykli cez tyč Domado) odporúčam ubytovanie v Mikulove a odtiaľ hviezdicové výlety. Je tam toho fakt plno... A pokiaľ omrzí bicykel, je tu plno iných možností.
10.06.2016 - 17:56:30
00
Plánujeme tento rok vyraziť s deťmi na pár dní na bajk, Viete poradiť oblasť / trasy?

No ako si to nakoniec vymyslel? A uz ste to zabsolvovali alebo Vas to len caka?

Ved sa pochval a podel o zazitky.

Ja riesim nieco podobne, len som to dal do kategorie "Cyklotrasy, navigácia". Chel by som niekedy s detmi dat BA - KE a popri tom spoznavat SVK. Tento rok je to asi nerealne, ale keby sa podarila aspon cast trasy, bolo by to super.
21.07.2016 - 07:19:11
00
Zatial sme neboli, planujeme to az na august. Skusime tu moravsku stezku - asi nedame celu, plan je max 4dni. Ak sa to zrealizuje urcite cosi napisem :).
21.07.2016 - 08:22:29
00
Ak planujes skor spevnene cesty, odporucam Trstenu. Alebo Vitanovu. Z Trstenej ide totiz naj cyklocesta do Targu. Krasne vyhlady. Odpocivadla s obniskom. Lepsia nie je v sirej SR.CR. hore dole 75km. V polke sa da ist aj smerom na C.Dunajec a Zakopena. Min. Premavka. Pustatina. Krasny je aj vylet do Oravic. Pripadne do Zuberca. Kde je nova asfaltka na Spalenu. Alebo sa odviezt par km do Bobrovca za Namestovom a prejst si okruh Velka a Mala Lipnica, je tam krasna asfaltka lesom. Uplna pasia bez aut. Da sa ist okupat do noveho aqua v polsku par km za hranice alebo lodickou vylet Slanicky ostrov na Oravskej priehrade. SLOVENSKO je krasne. To treba detom ukazat.
23.07.2016 - 22:53:47
01
peppe: dik za tip, vo vitanovej/rohacoch sme boli na turistike minuly rok, je tam krasne.
25.07.2016 - 12:01:26
00
Cyklovýlet sa nakoniec uskutočnil viacmenej úspešne (Olomouc - Šaštín, 14.8. - 17.8. 2016). Skúsim niečo napísať:

1. Pred: Konečná voľba padla úplne na poslednú chvíľu. Koncom minulého týždňa sa začínala zlepšovať predpoveď tak sme sa v piatok rozhodli, že by sme mohli vyraziť na trojdňový výlet a prejsť časť Moravskej Stezky. Spolu sa nás nazbieralo sedem ľudí, 4dospelí + 3deti (12,10,10 rokov). V sobotu doobeda som pozháňal ubytovanie v Kroměříži a Uherském Hradišti, kamarátka zas zabezpečila lístky na vlak.
Náš plán: Olomouc - Kromňeříž - Uherské Hradiště - Hodonín.
PS: Výlet som mal už naplánovaný, kontakty na ubytko nachystané, iba som obvolal kde je aktuálne voľno :).

2. Cesta tam: Naschvál píšem ako špeciálny bod cestu vlakom do Olomouca, lístky sme zabezpečovali deň vopred a bolo nutné rezervovať miesta pre bajky. No a tu nastal asi najväčší problém "výpravy" ;). Zistili sme že sa do nášho vlaku všetci nevôjdeme a tak išli traja o hodinu skôr, v našom vlaku boli miesta pre bajky rozhádzané vo dvoch vozňoch - tj partia sa zišla až v Olomouci
PS: netuším odkedy nie je vo vlakoch ten vagón "polovica kupáky, polovica náklad/pošta/batožina", ale rozhodne chýbajú.

3. Olomouc - Kroměříž (53km): v Olomouci sme sa dali dohromady, kúpili dáke cyklo mapy (nakoniec zostali neotvorené - Locus urobil prfektnú prácu) deti zjedli povinnú svačinu, prezliekli sa do cyklovecí a výlet mohol cca o poljednej poobede začať. Cyklotrasy sú v Olomouci dobre značené, nieje problém nájsť 47, tá nás vyvieddla z mesta. Cesta vedie prevažne dedinkami, je dobre značená. Približne v polovici cesty sme sa zastavili v Tovačove na pizzu. Miestny nám doporučili kúpanie na štrkovisku za mestom čo sme samozrejme využili :). Po krátkom kúpeli nás cesta viedla 4-5km lesom (NPR Zástudánčí). Cestou zo štrkoviska sme v diaľke na 2-3miestach sledovali lokálne prehánky a v duchu sa modlili až nás nedobehnú... nakoniec nás v Chropyni chytil slušný lejak - hneď vedľa krčmy - tak sme absolvovali 1-2 "nútené" pivá navyše :D. Do Kroměříža sme kôli dažďu (a blate na poľnej cyklotrase) prišli po hlavnej ceste až po šiestej. Sprcha, pozrieť centrum mesta, večera a o desiatej spať :).
LOCUS: 53.26km, Pohyb 3:35, Celá Trasa: 6:55 - Každé z detí malo na chvíľku krízu "psychyckého charakteru", väčšinou keď sa nenachádzalo na prvom mieste v kategórii "mladší žiaci". Našťastie nič čo by sa nedalo prekonať sľubmi / prestávkami / odmenou či postupom do predu pelotónu :D.

4. Kroměříž - Uherské Hradiště (39km): Nedeľňajší neskorý príchod nám neumožnil pozrieť miestne zaujímavosti, záhrady v Kroměříži sme teda pozreli dnes doobeda (áno správne tušíte - opäť neskorší štart, opäť neskorší koniec a zas sa toho moc nestihne :)). Každopádne - Kvetinovou záhradu doporučujem pozrieť (zvlášť nežnejšej polovičke cyklistov ;)), je fakt pekná, stojí za to. Z Kroměříža vyrážame až pred jedenástou, opäť navigácia po meste žiaden problém. Cesta je zo začiatku po brehu Moravy neskôr okolo baťovho kanála. Ideme väčšinou krajinou, je menej miest a dedín. V mestečku/dedinke Napájedla si dáme obed a na miestnej mape opäť objavujeme štrkovisko - polohu vkladám do Locusu a ideme plávať. Na štrkovisku neďaleko dedinky Spytihněv sme úplne sami - krásne, kľudné miesto - mať tak čas a stan tak mením za more :D. Využil som chvíľu eufórie a ponúkol deckám predĺženie výletu o jeden deň - skončilo to 1:1,1 (manželka sa zdržala, syn domov, ja a dcéra chceme ďalej šlapať ;)). Pokračujeme ďalej okolo Baťovho kanálu až do Uherského Hradišťa. Do cieľa prichádzame okolo pol štvrtej, no plán navštíviť Velehrad či Buchlov nevyšiel - ubytovanie / sprcha / svačinka - potom sa už nikomu nechcelo ďalej šlapať... Ja som sa vrhol do zháňania ubytovania na ďalší deň. Pôvodne som chcel dačo za Hodonínom smerom k Břeclavi, žiaľ ani 5 pokusov nestačilo, zmenili sme preto plán a ubytko našli v Slovenskom Holíči. Večer - klasika - pozreli sme mesto, dali večeru a do postele.
LOCUS: 39km, Pohyb: 3:05, Celá trasa: 6:40

5. Uherské Hradiště - Holíč: (cca 57km - presne neviem - Locus som na štarte zabudol zapnúť, záznam mám až po cca 8km): Kamarátka so synom potrebovali stihnúť vlak v Hodoníne cca o 15:00, tj etapa bola čo najrýchlejšia. Zo stezky sme videli zaujímavé letecké muzeum v Kunovicích (chlapci ho moc chceli navštíviť, čas ale tlačil). Zastavili sme sa až vo Veselí nad Moravou - v miestnej vinárni sme objavili vynikajúcu domácu slivku - majiteľa sme presvedčili nech pustí poslednú pollitrovku, trochu sme sním pokecali až predal ešte jedného "úplne najposlednejšieho" pollitra :D.
Ďalej sme prakticky bez zastávky šlapali až do Hodonína, cesta bola odlišná ako minulý deň, mimo obcí prevažovali poľné cesty po lúkach, či pomedzi kukuričné polia. Našťastie bolo suchu - išlo sa fajn. V Hodoníne sme mali dosť času na neskorý obed, po ňom sme sa rozlúčili s parťákmi a pokračovali v "púti" ... ehm... ak mám pravdu povedať, deti medzitým vytriezveli a moc sa im šlapať štvrtý deň nechcelo ... Následoval teda prieskum mesta Hodonín s cieľom do záverečnej objaviť "DRÁČIKA" :D. Jedno malé/spratné lego pre každého juniora nechuť šlapať vyriešil ;). Cestou do Holíča sa vytratili kvalitné cyklotrasy a navigácia nás naviedla na hlavnú cestu. Samozrejme s deckami sme hneď premýšľali ako ju obísť - našťasie kamarát Locus poznal turistickú cestičku začínajúcu hneď za hranicou (mostom). Vydali sme sa po nej... najskôr to bola fajn nespevnená cesta, tá prešla v úzky trávnatý chodník, ktorý sa v lese zmenil na traktormi vyjazdenu bažinu - prišli sme jak ... ehm, slušne špinaví :D. Zlatý klinec bol, keď som pri chybe v navigovaní (stres) naopak odbočil a o chvíľu sme sa ocitli na známej hlavnej ceste asi kilometer od mosta :D:D. Nakoniec sme sa v Holíči úspešne ubytovali, umyli bajky - pozreli mesto a reštiku s pizzou a šli si oddýchnuť na poslednú etapu... aaaa ano, pri umývaní bajku pozeráme, že sa dcére nejak ťažko otáča zadné koleso... V-brzda sa jej zasekávala o novonamontovaný blatník a sústavne pribrzďovala koleso - opravené úpravou blatníka :tmi: :angel:
LOCUS (približne): 57km, Pohyb: 4:05, Celá Trasa: 8:10

6. Holíč - Šaštín (21km): Posledná etapa, ktorej cieľom bolo navštíviť baziliku v Šaštíne bola najkratšia, konečne sme zažili aspoň malé kopce. Vyrazili sme pred deviatou, v Bille kúpili raňajky a na pokosenom poli si urobili "snídane v trávě". Do Šaštína sme dorazili bez problémov (až na pár poznámok o strmých a dlhých kopcoch) - tie však vyriešili spomienky na nové lego v ruksaku :). V Šaštíne sme navštívili baziliku, a stredisko Gazárka so štrkoviskom, kde sme sa stretli s našim záchrancom (sused prišiel po nás s autom a vozíkom). Cesta autom na kysuce už bola nezaujímavá (až na to že konečne viem ako vyzerá "stredisko zábavy" v Hrašnom (zvonka :D)).
LOCUS: 20.9km, Pohyb 1:23, Celá Trasa: 2:32

Tak toť vsjo, výlet si myslím celkom vyšiel, deti aj keď frfľali, teraz v dobrom spominajú :). Všetci majú chuť si niečo podobné vyskúšať aj na budúci rok. Tak už rozmýšľame či to bude Rakúsko, alebo opäť bratia Česi... Kilometrovo už budeme hádam zvládať viac - dcéru čaka cez zimu upgrade bajku - detskú 24 vystrieda dospelácka 26, už ju hádam nebude sústavne pribrzďovať zaseknutá brzda ;).
PS: kto dočítal až sem - gratulujem (alebo obdivujem?), každopádne dik za pozornosť ;).
19.08.2016 - 13:52:32
012
dobry vylet :) som zvedavy co sa podari tento rok nam, tiez chceme ist dakam k batovmu kanalu
19.04.2017 - 15:48:31
00
no boli sme aj pri batovom kanale jak janooo, ale to bola uplna flakarina len z penzionu na jednu abo druhu stranu zo 10km :)

teraz sme ale boli natazko kolo neusiedlera. a zastihla nas aj ta burka co stromy valala - v madarsku kde sme boli to bolo este horsie ako ked to doslo uz slabsie do BA.... mala to cele prespala takze pohoda :D

inac komplet vaha bajku s malou, mnou a batozinou bola 180kg :D riadny masaker s tym manevrovat

posledny den sme museli zrusit koli vetru, mala nevedela v tom silnom vetre (protivietor do ksichtu) poriadne dychat a tak sme ju evakuovali autom :), ja som si to musel odslapat na bajku az domov :D

Prílohy:

DSC00044.JPG
DSC00044.JPG 728.45 KiB thumb_up0thumb_down

15.08.2017 - 23:34:04
03
Aky je rozdiel medzi tym BOB vozikom a nejakym lacnym cisnkym? Teda okrem trojnasobnej ceny. Vidim, ze ked sa nieco objavi v bazari, tak za jeden, max dva dni zmizne, len netusim dovod.
25.08.2017 - 09:53:55
00
keyboard_arrow_up