do závitu M5 nedáš vložku helicoil na M4. Okrem nevhodného priemeru je tu aj rozdiel stúpania závitu M5 a M4 - vonkajší aj vnútorný závit vložky má rovnaké stúpanie. Nešpekuluj a nechaj tak ako je a keď závit povolí, tak tam potom daj vložku M5.
oki, kujem, poriesim az ked ponicim. Bolo to ozaj len informativne ci sa to normalne pouziva aj ako prevencia s minimom namahy (hlavne kvoli tomu ze odvrtavat a navrtavat zavit je meeh, a bez naradia dvojite meeh)
Tak paku na to budes mat pri 200mm kotuci o 11% vacsiu, cize o moc vacsie to nie je. Od vyroby to neviem, ale ak, tak zrejme kvloli tej zliatine, aby si pokazili ludia zavit, nie priamo telo .. viac k tomu asi neviem nic prispiet, tak mozno ti napise marina_militare, on s tym dost pracoval.
hej pracoval a pracuje a asi aj pracovat bude. lepsie riesenie strhnuteho zavitu v post mounte som osobne nevidel. plus, vela firiem to dava preventivne lebo je to pevnejsie ako zavit v ALU. vid. lefty, nicolai a pod.. inak bavite sa o M6. do M6 sa reze M6-helicoil zavit, co realne je vacsie ako M6, rozmer presny netusim. donho sa nasrobuje vlozka. cele 15 min aj s kavou a cigou. a prezije to aj Kimovu vodikovu bombu. howg.
https://www.thorintl.com/Drill-Sizes-HeliCoils-Metric.shtml ak dobre rozumiem, tak m5 helicoil by mal potrebovat 5.2mm dieru? Coz nehrozi aby bolo udrzane v diere pre m6 ktora by snad mala byt 6mm (moje technicke znalosti su, ehm.... som si myslel, ze ked je hlavicka m5 tak aj zavit bude podla toho, no nic...)
btw, tie 1D, 1.5D, etc. to su dlzky zavitu ktory chcem nasledne pouzit? ktory realne potom pre PM - tipol by som ze nech to realne je aspon nejake 2/3 dlzky povodneho srobu (co si +- viem odmerat), ale nemam moc paru lebo vsade ukazuju ze davaju omnoho kratsi helicoil oproti srobu.
jasné že M6. Automaticky som to opísal z príspevku. Ale aj tu platí, že sa to nedá. Stúpanie M6 je 1mm a M5 je 0,8mm. Stúpanie závitu v diere pre vložku a použitej skrutky do vložky musí byť rovnaké + nesedí priemer. Ito, kľúč je imbus 5 a nie M5
stanos4, máš pravdu že na M5 potrebuješ dieru 5,2mm (niektoré typy vložiek majú desatinovú odchýlku od tej hodnoty). Ale potom ešte musíš narezať závit pre vložku špeciálnym závitníkom. Popisovaná dĺžka vložky 1D, 1,5D, 2D je dĺžka závitu vložky v násobku priemeru, napr vložka M6 1,5D bude mať dĺžku závitu 1,5x6 = 9mm. Pozor, rozmer platí to až po naskrutkovaní vložky do diery! (priemer vložky sa trochu zmenší a závity sa roztiahnu od seba).
Mimochodom, pre štandardný závit M6x1 sa vŕta diera 5mm. Priemer 6mm je priemer vrcholu závitu, takže v diere so závitom M6 nameráš otvor tých 5+mm.
Viete niekto vysvetlit co sa salo s tymto plastom? Tie osuchance su uplne pravidelne po oboch stranach (nie je to nahodne oskretie). Continental race king, bezdusak.
To urobili aj moje X Kingy na základnej verzii. U vyšších verzii som to nepostrehol. Na Contikoch cca. po 2 rokoch používania stvrdne guma a sú na nej drobnučké prasklinky. Zrejme sa to deje zvetraním gumy. Keď tú bočnicu pošúchaš, ostane ti na prstoch jemný gumený prach.
Viete niekto vysvetlit co sa salo s tymto plastom? Tie osuchance su uplne pravidelne po oboch stranach (nie je to nahodne oskretie). Continental race king, bezdusak.
moc klopíš , malý tlak a tenke deformujuce sa bočnice .. to vsjo.. bežná vec
Mne to robili aj pri vysokom tlaku , aj na schwalbakoch, po case .. to je proste konstrukcia plastu. Ekologicky negumovy plast .. napr. UST Continental toto nerobi, ale tam je gumy tolko, ze ho asi zakazali .. proste ako pise Lubik. Take plaste treba rychlo spotrebovat.
To urobili aj moje X Kingy na základnej verzii. U vyšších verzii som to nepostrehol. Na Contikoch cca. po 2 rokoch používania stvrdne guma a sú na nej drobnučké prasklinky... .
Dva roky som plášte ešte nemal * maximálne tak 15-16 mesiacov.Viac mi ešte nevydržali.
No a to ešte tie posledné týždne ich života už jazdím slicky čo majú schopný dezén už len na bokoch
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
hej pracoval a pracuje a asi aj pracovat bude. lepsie riesenie strhnuteho zavitu v post mounte som osobne nevidel. plus, vela firiem to dava preventivne lebo je to pevnejsie ako zavit v ALU. vid. lefty, nicolai a pod.. inak bavite sa o M6. do M6 sa reze M6-helicoil zavit, co realne je vacsie ako M6, rozmer presny netusim. donho sa nasrobuje vlozka. cele 15 min aj s kavou a cigou. a prezije to aj Kimovu vodikovu bombu. howg.
btw, tie 1D, 1.5D, etc. to su dlzky zavitu ktory chcem nasledne pouzit? ktory realne potom pre PM - tipol by som ze nech to realne je aspon nejake 2/3 dlzky povodneho srobu (co si +- viem odmerat), ale nemam moc paru lebo vsade ukazuju ze davaju omnoho kratsi helicoil oproti srobu.
Mimochodom, pre štandardný závit M6x1 sa vŕta diera 5mm. Priemer 6mm je priemer vrcholu závitu, takže v diere so závitom M6 nameráš otvor tých 5+mm.
takze reklamaciu mi uznali dnes mi poslali novy rafik chcel som uz ten sirsi 5.50sl
Tak sa teraz gramári, že bočnice sú gumou iba "líznuté".
moc klopíš
Dva roky som plášte ešte nemal * maximálne tak 15-16 mesiacov.Viac mi ešte nevydržali.
No a to ešte tie posledné týždne ich života už jazdím slicky čo majú schopný dezén už len na bokoch