Zdravim v blizkej dobre planujem kupit nejaky FS do 2500€ ... ale su veci ktore na nom proste chcem mat a to je teleskop a jednoprevodnik (najlepsie Sram ale nie je podmienkou).. Spectral 5.0 EX to splna za 1799€ viem ale radsej by som nieco slapavejsie a nech to zas nema cez 14kg a teda predne zdvihy do 120-130... este som pozeral aj http://www.merida.sk/horske-bicykle/ninety-six-6000 .. je to cisto XC FS a bez teleskopu.. ale to je normalna vec rpi tomto type.. nemate niekto este nejake navrhy? mam pocit ze som uz pozrel vsetko a najviac ma to taha k tomu spectralovi i ked mi trosku prekazaju vacsie zdvihy.. a neuron zas nema jednoprevodniky... Dakujem moc..
Bike to určite bude dobrý, tiež nemám najľahší bike, no na tomto sa mi tiež zdá tá hmotnosť dosť vysoká. Neviem či je to udávané pre veľkosť M, ďalej výbava celkom fajn, no celkom nechápem, prečo takýto bike vždy zabijú low endovými brzdami. Na takto drahý bike patria minimálne slx, cenový rozdiel tam predsa nie je až tak výrazný a na pohľad by pôsobila tá výbava trochu vyrovnanejšie.
Ten trek tiez nie je zly len "nepreskocila iskra". Pri tom rock machine som si tiez vsimol ze asi najvacsia slabina su brzdy,, predpokladam ze vymenit ich za lepsie problem nebude a cenovo by to az tak hrozne nebolo. Tento Rock mi pride taky ze krok vedla by to nebol. Inak chystaju sa velke zmeny v modeloch 2018 ci sa neoplati cakat?
jasné, brzdy sa dajú vymeniť a keď predáš tie čo tam sú, možno doložíš nejakých 100 € a máš to čo chceš a pokiaľ vuieš že ti pôvodne nesedia, možno by sa dalo dohodnúť aj s výrobom a hneď by ti ich za doplatok vymenili, no ak nie, predaj hneď nové a vymeň, tak to je aj finančne lepšie, ako predávať jazdenky
Ja som minuly tyzden osedlal ten Rock Machine a je to parada, svoje pocity som opisal v teme xc-am-en-bicykle/galeria-nasich-bajkov-t13057-28650.html
Jedna vec co mne trochu chyba ale je to dost osobna zalezitost je lock vidlice, lebo na starom HT som to mal a vyuzival...bez toho sa efektivita slapania v stoji vyrazne zhorsi. To sa mozno mohlo do tej cenovky top modelu zmestit. Brzdy nechapem aky su problem vsak tam su BR-M615, brzdi to velmi dobre.
Mne sa moc na Treku nepáči ten hrb , ale to je spojené s tým ich novým patentom čo tam je zabudovaný proti pretočeniu riaditok a myslím, že na katalógovej fotke to vyzerá horšie ako v skutočnosti , ale tie nové fuelly sú oproti starším verziam dosť prepracované, majú tam dosť nových technológi a bola zvýšená aj celková pevnosť. Niečo som o tom prečítal, tiež som nad nim uvažoval a pevnosť prirovnávali k predošlej generácii Remedy
je to tazke rozhodnuť. Modely 2018 prinášajú len nové komponenty sa mi zdá. Táto verzia 27.5 plus je inak zaujímavá aj preto že môžu sa kolesá vymeniť za 29. Ešte nejako zariadiť možnosť vyskusania
Podľa mňa je trochu výhoda v 2018, teda najmä pre toho kto chce 1 prevodník a bike vyššej triedy, že už dosť týchto bajkov bude osadených novým eaglom gx, teda 12 sp sadou s väčším rozsahom, ale ak chceš ušetriť tak 2017 kúpiš určite o pár stoviek lacnejšie
O jeffsym som aj ja uvazoval na zaciatku sezony. Je to pekny a dobry bicykel pri ktorom mi vadila jedna slabina - troska horsia slapacia efektivita. Navyse je to velmi progresivny ram, ak neskaces tak nikdy nevyuzijes cely zdvih. Cela analyza tlmenia je tu https://m.youtube.com/watch?v=J1OrxmEQK4g
no či využiješ celý zdvih alebo nie, je predovšetkým na tebe a na tom ako nafúkaš tlmič a vidlu , to s tou šlapacou efektivitou som celkom nepochopil, čo som skúšal, tak každý full sa pri silovom zábere trochu húpal a Jeffsy nie je výnimka, iba ak by si nastavil na tvrdo odskok, prípadne mal na tlmiči lock, inak je to podľa mňa perfektný bike a asi nie som jediný čo si to myslí . Vraj trail bike roku 2017, aspoň podľa tohto https://youtu.be/45v84S6ZDcg
No pri rozumnom fukani (sag na tlmici 25%-30%) neverim ze sa da vyuzit cely zdvih na tom jeffsym bez skakania. Priebeh paky je od 3.0 po 2.0 - celkom brutal. To maju mnohe zjazdaky. Ked zase podfukas tlmic na neprirodzene vela tak sliapcia efektivita a anti squat pojdu uz uplne do haja a bude sa to velmi norit v tej prvej prepakovanej polke zdvihu. Jeffsy je primarne bike na tvrde trailove jazdenie preto ma tolko oceneni lebo ho recenzuju dobry jazdci ktory 1m drop nerozoznaju od roviny
A o co ide? Ked s tym nemieni lietat maratony tak trocha pohodlia privita hlavovy uhol je vpohode keby sme sa bavili o capre tak je to ine, 150 mm dvihy uzivi a naco ma jazdiť dorazy aj vyslape aj si uzije zjazd v ktorom ho bike určite limitovat nebude
Swarz máš pravdu s tými dorazmi, ja jazdím sag cca 25 a málokedy dávam doraz, no malo by ma to trápiť? Skôr som rád, že ich nedávam a beriem to ako rezervu, občas niečo nevíde a vtedy doraz dáš či na vidle alebo aj na tlmiči a nemusíš ani skákať, samozrejme nejaké malé skoky nie sú problem. Keby na tom skáčem a dávam nejaké 2 metrové dropy, tak by som fúkal na tvrdšie. Určite nepatrím medzi najrýchlejších jazdcov, no tiež si to rád pustím a som rád, že bike a pruženie je také aké je a že nesklame. Takže ako si písal bike je určený na tvrdšie jazdenie, veď tomu odpovedajú aj zdvihy, celková geometria a aj pevnosť celého bajku, ale stále je to trail a nie enduro
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To je sice pravda,ale clovek si trosku obraz spravi,ked kukne na ten zvar....
http://www.trekbikesbb.sk/275-celoodpruzene/trek-275plus-fuel-ex-8-2017/
Jedna vec co mne trochu chyba ale je to dost osobna zalezitost je lock vidlice, lebo na starom HT som to mal a vyuzival...bez toho sa efektivita slapania v stoji vyrazne zhorsi. To sa mozno mohlo do tej cenovky top modelu zmestit. Brzdy nechapem aky su problem vsak tam su BR-M615, brzdi to velmi dobre.
No za mna ten trek vyzera lepšie
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-celoodpruzene/312533/yt-jeffsy-al2-29.html
inak pokial sa zaregistrujem s Rock machine tak dostanem zaruku na ram 5 rokov poplatok 100 e cca, hm.. neviem ci to je plus alebo ..