Zdravím,
Plánujem sa vypraviť na Kráľovu hoľu zo Spišskej a späť, ale lesom teda MTB výjazd nie po hlavných ťahoch. Cesta na Geravy je jasná. Tiež je jasný úsek od Pustého poľa až na Kráľovu hoľu. Nejasný mi je zatiaľ úsek od Palcmanskej maše po Pusté pole. nepoznám to tam nemám to prejazdené. Chcel by som to dať lesom ale neviem kadíaľ poradí niekto? ideálne by bolo gpx.
20.08.2017 - 10:46:59
00
Čau síce som to ešte neskúšal ale určite vedie cyklocestička od Palcmanskej po Sedlo Besník už som to pár krát študoval...odtiaľ môžeš ísť buď na Pusté pole cez lesík v protismere ako išiel Horal alebo po ceste pár km do Telgártu alebo aj na Pusté pole tipuje to na 1-2km dole či hore. Možno Luigi bude mať nejakú gpx Maša->Besník ale ako sa tak pozerám do Stravy tak nič zložité to nebude. Chcel som to ísť tento rok ale nejak nemám na to čas. Myslím že to je jediná schodná trasa ako sa dostať nie po asfalte na Kráľovu.
20.08.2017 - 11:47:36
00
Skús pozrieť náš prejazd tu: mtb-akcie-vyjazdy/sarisske-pojazdenicko-t15194-9645.html
Je to jedna z možností prejazdu Stratená resp. PM - Besník , máš tam aj GPX ale aj tak sa úplne asfaltu nevyhneš.
20.08.2017 - 12:36:18
00
Snv kralovka cez les sa da aj mimo asfaltu ale je to ini zahul
Nieco podobne chodime snv slubica ale odtial sme velmi radi ked od podhradia ideme asfaltom
20.08.2017 - 15:13:51
00
Vďaka, už som to prezrel a pozrel aj mapu ale bude to chcieť asi niekoľko exploračných výjazdov v tej oblasti. Tento rok to asi prejdem s použitím tej asfaltovej časti cez stratenú a dobšinú aby som to časovo stihol aj s nejakou rezervou na problémy.
22.08.2017 - 06:12:32
00
Ahojte

chystam sa na Kralovu holu, tu pritomni maju akiste nejake skusenosti.

Chcem sa prosim, poradit. Je zjazd po zelenej znacke az po uroven vyznacenej zvaznice a nasledne napojenie na tu otocku a asfaltku az do Teplicky zjazdny pls? A hlavne v tomto - jesennom - vlhkom obdobi?

Zdroj obrazka - mapy.cz.

Hodne by to pomohlo, trosku si skratit trasu do RK (nemusel by som cez Helpu). Kazda rada sa ceni, dakujem velmi pekne vopred.

M.
Príloha:
trasa.jpg
trasa.jpg 786.54 KiB thumb_up0thumb_down

28.09.2017 - 18:08:58
00
mike007 čau túto trasu nemám prejdenú ale nedávno som zazrel na youtube video ako niekto prechádzal tento úsek z Kraľovky dole ale tuším že to bolo celé po zelenej. Pozerám že ty sa chceš odchýliť od zelenej na tú prerušovane označenú čiaru. Ak je to označené tak by to malo ísť s mapamy.cz mám dobré skúsenosti a takýmto značením. Len je otázka či tam neprebieha ťažba alebo neprebiehala a či to nebude moc blatistvé alebo nie ale cestička tam učite pôjde. Rátaj s tým že niečo budeš musieť tlačiť viď aj video. Ešte som chcel ak používaš Strava.com a pôjdeš dole tak tam môžeš potom vložiť krátky segment z hora aby sme ostatný vedeli ako si to dal v akom čase a či aj iným sa to podarilo a kadiaľ išli.
MTB Kráľova Hoľa thumb_up3thumb_down
30.09.2017 - 10:10:29
00
ahoj,

tak som to uspesne presiel.

vystup na KH vobec nie je taky strasiak, ako som si myslel. poznam tazsie vystupy :) aj ked od telgartu to sem tam tiez bola tlacenka...

zjazd nadol po zelenej - ehm... tu zas musim povedat, ze poznam lahsie zjazdy :))) cista turistika, nie je to na bajk. skaly, "schody", strme je to, miestami je problem prepchat sa pomedzi kosodrevinu s bajkom, je tam ledva miesto na riaditka.

cela ta zelenym znacena trasa je turisticka a len s malo moznostami vysadnutia do sedla. az po miesto, kde som sa odpojil, som viacmenej len kracal, zodral som navleky na tretry. od luky sa vsak dalo ist pekne na bajku. az po tu otocku, resp.horaren ide o uz nepouzivane zvaznice, cize je to zarastene, v lese uz makksie a sem tam spadnute stromy, ktore treba podliezat/preliezat. na konci prekvapko - brod ciernym vahom. ked je sucho, asi by to bolo uplne v poho, ja som si trochu zamocil topanky.

ako som schadzal, stretol som oproti turistov aj horara (to som sa zdrzal a porozpraval, mohlo to ovplyvnit cas nadol), oni hovorili, ze mam ist dalej az po zaturnu a odtial po zvaznici, ale ze je to tam velmi blatiste. takze aj dobre, ze som siel zo zelenej uz skor, viac som si pobajkoval a asi to po tychto starych zvazniciach nebolo az tak komplikovane. vraj tam dalej niekde zapadol terenak a vyslobodzovali ho traktorom...

spravil som na strave segmenty, ale neodporucal by som velmi tuto trasu. mozno nabuduce skusim ist nadol po modrej na martaluzku a smrecinske sedlo a odtial na brunov. minimalne hore od KH to vyzeralo aspon menej skaliste, takze aj viac zjazdne bajkom.

a dolezity poznatok, sam si to uz netrufnem. dvom sa pred macom lepsie uteka :)))

prikladam linky:
https://www.endomondo.com/users/14928193/workouts/1011058969
https://www.strava.com/activities/1210729811
02.10.2017 - 10:46:37
01
mike007 ale dal si to pekne. Samotný výšľap na kH nie je najhorší pokiaľ si čerstvý a nejazdíš už v sedle niekoľko hodín :) Dík že si tam hodil segmenty veľmi užitočne pozerám že nejaký kamikaze to dal za 14 minút tento rok a ty za 1h :) ale paráda aspoň vidíme ako kto išiel a kadiaľ a že sa to dá ale asi treba zvoliť dobré obutie. To cez Martalúzku do Smrečinského sedla je istota ak chceš ísť na pohodu možno ešte po hrebeni až k Andrejcovej by som skúsil tiež tam síce niečo musíš pochodiť ale aj dosť sa vozíš.
10.10.2017 - 20:47:40
00
keyboard_arrow_up