Tak ale Roadlite nie je gravel bike. Je to fitness / urban bike urceny primarne na cesty. Teren by mozno zvladol s inymi plastami ale ak to myslis s terenom vazne, skor by som popozeral po gravel biku. Canyon ma karbonovy CX bike no je to skor pretekarska masina ako pohodlny gravel bike.
Najprv si ujasni co chces, najlepsie by bolo, keby si vyzskusal gravel aj HT a uvidis co ti najviac sadne.
A v com si predstavujes konkretne ze je rozdiel medzi cestnym a gravel ramom, ze gravel akoze viac vydrzi?
Co sa tyka Roadlite, tak ja mam AL verziu 2015, jazdim na nom gravel cesty v rakuskom pohranici okolo BA, a je na toto pouzitie fantasticky. Fakt mi nie je jasne, v com by mal byt problem ze by tento teren nemal zvladnut. Fotky vid tu:
http://www.bike-forum.cz/foto/detail/45443-canyon-roadlite-al-6-0-2015Na fotkach mam este cestne plaste, v lete som vymenil za gravel plaste 35 mm Schwalbe G-One Allround. Ale na predoslych Conti GP 4000S II som bezne jazdil napriklad Hundsheim-Edelstal-Pama strkove cesty uplne v pohode.
Co sa tyka CF verzie, tak tam by som odporucal zistit v Canyone, ake najsirsie plaste sa tam zmestia, kedze v niektorom videu alebo clanku bolo spominane ze len 33 mm. Tiez po nom pokukujem ako eventualny upgrade, ale ak sa tam nezmestia 35 tak nic.
A inac, ta Dura Ace verzia je totalny overkill. 105 sada je funkcne prakticky rovnaka, pripadne ak chces tu pruziacu
sedlovku tak Ultegra model.