chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
imro1 Neslo o konkretny typ ale znacku/radu. Napr. Schalbe su TLR dost drahe, Conti protection tiez. Maxxiss sa javi za celkom fajn cenu.
Tak si si nakoniec odpovedal aj sám , Spomínaný Maxxis je v tej cene, teda v 2 zmesi, ale ja som mal len tie a nemal som problémy, ešte napr. aj Micheliny sú v pohode, aj keď napr. gripery mi sedel, ale viac do sucha. Teda myslím, že v každej značke si nájdeš plášť do tej ceny. Tiež mám na to rovnaký názor ako zihadlo 5 drahší plášť ako za 30 € som ešte nekupoval . Iba Ibexy čo som mal na bajku stoja viac, ale tie som nekupoval samostatne
- ten isty plast ako bezdusak je o 1mm uzsi ako s nasadenou dusou, odsledovane na viacerych plastoch , vysku som nemeral, zrejme sa s dusou nepatrne viac roztiahne do bokov
- dalsi maxxis nahodeny bez problemov, drzi tlak .. tieto maxxisy sa mi zacinaju pacit, maju gumu, nie su uplne papiere, drzia tlak .. jedine co je trochu nemile, ze su o nieco uzsie ako napr. continental pri tom istom rozmere. Napr. guma 61tka o 2mm uzsia, nez 60tka continental. Ale zda sa mi (musim este domerat), ze je mozno o 1mm vyssia. Skoda, ze maxxis nema ziaden plast, ktory ma dezen ako X-king alebo Rocket Ron, na ktory som navyknuty.
- maxxis ikon nie bezdusovy vyhrava cenu 5rocnice o najpapierovejsiu bocnicu .. ta sa tusim rozreze aj o travu .. ale behun je fajn
- zasadny rozdiel bezdusovych plastov a klasickych nie je len v tom, ze maju hrubsiu bocnicu, maju tensi behun, takze je lahsie ich prerazit a preto aj maju nizsi valivy odpor ( to nie je len vec duse) a lepsi grip pri nizsom tlaku
- uz viem, preco schwalbe rocket ron 2.25" nova addix verzia je tak lahka (asi tak 25g iba viac oproti starsej 2.1") .. stencili behun /ale musim pozriet ten starsi, mozno tomu tak bolo aj predtym, len som si nevsimol, pozeral som iba bocnicu/. Je uz asi rovnako hruby ako bocnica. Ten sa bude prerazat jedna radost a knot tomu nepomoze, nema sa o co chytit .. vyhoda je, ze stoji ludovych 50e .. zrejme rucne maluju tu ciaru
- continental protection musi nasat aspon 20-30g tmelu (po odpareni tekutiny), aby aspon ako tak drzal tlak. No .. bud odolnost , alebo drzanie tlaku, alebo potom zacat znovu robit normalne plaste a prestat odlahcovat
- znovu som si potvrdil, ze velkost v palcoch, si vyrobcovia bud cucaju z prsta, alebo oznacuje sirku dezenu a nie plasta. Jedine cislo, podla ktoreho sa da orientovat je to xx-yyy, ale ani na to sa neda spolahnut, pretoze bud variuje sirka podla hmotnosti, alebo objem a sirsi plast je vyssi, alebo neviem (rozdiel Ardent 2.2 a 2.4 je asi 2mm namiesto ocakavanych cca 4-5mm na sirku)
Ten novy Rocket Ron Addix minimalne vo verzii Lite Skin je lahky len na papieri. Moj vazi 565g namiesto udavanych 490g co uz je rozdiel viac ako 15%. Takisto na R2 dali potom ako som sa stazoval fotku s vahou kde ma 552g, takze pochybujem ze maju nejaky na sklade co sa aspon priblizi tej udavanej vahe.
A ako bonus polovicna odolnost bokov , bohvie ale ako to testovali, lebo si dobre pamatam pred rokmi iny test, kde 21w mali len plaste typu Furious Fred, ak vobec.
edit: raceking ma podla nich o 0.4w vacsi valivy odpor (55psi) ako hans dampf.
Ak sa natiahne kazdy, tak tuto konstantu mozes zanedbat a stale mozes porovnavat /ja potrebujem vediet objem, sirku a vysku/. Nemam ale taku skusenost, ze by sa mi natahovali plaste /aspon teda nie o nejakych tych par mm/. U nie bezdusovych a schwalbe ale mozno .. netvrdim,ze sa nenatiahne, napokon prave zo schwalbakmi som mal skusenost, ze ako novy nesiel nahodit na UST rafik, po case to uz ako tak slo aj bez pouzitia ocelovych montpak. Ale za posledne obdobie co pouzivam plaste, tak som si nic take nevsimol. Nejaky ten mm by bolo prilis vela .. a nasledok toho moze byt prepustanie vzduchu a nasavanie tmelu. Coz je zas mozno pripad aj continental protection plastov . Dam si to ale do poznamky a ked budem zhadzovat ojazdene Maxxiss plaste, zmeram znovu. Plus ich zmeram po nejakom case, ked by mali byt uz sadnute. Odchylka 1mm je ok, ale nemyslim, ze by sa roztiahli o 5mm (naposledy napoly ojazdeny UST som nameral 55 namiesto 57). Skor to bude variovat podla toho rozdielu vahy plasta. Tazsi je sirsi. Ak teda nejde o uplne iny plast, co sa tiez moze stat. U schwalbe
Ja mam zatial dobru skusenost s Schwajble rock razor 2.35 evo speedgrip. Zatial najazdene 600km. pocitovo rychlejsi ako 2.4 ardent 2C a aj lepsie drzi. Siel som na tom hrebenovku rychleb po dazdi - cize hlboke blatove mlaky a zjazdy cez korenove pasaze. V blate mozno 3 krat presmykol ale nohu som ani raz nezmocil. V zjazdoch v ramci moznosti podrzal. Uvidim este ako budu drzat bocne figury v buducnosti. Hans dampf pred 3 rokmi vydrzal mozno 1000km kym sa zacali nalamovat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak si si nakoniec odpovedal aj sám
- ten isty plast ako bezdusak je o 1mm uzsi ako s nasadenou dusou, odsledovane na viacerych plastoch , vysku som nemeral, zrejme sa s dusou nepatrne viac roztiahne do bokov
- dalsi maxxis nahodeny bez problemov, drzi tlak .. tieto maxxisy sa mi zacinaju pacit, maju gumu, nie su uplne papiere, drzia tlak .. jedine co je trochu nemile, ze su o nieco uzsie ako napr. continental pri tom istom rozmere. Napr. guma 61tka o 2mm uzsia, nez 60tka continental. Ale zda sa mi (musim este domerat), ze je mozno o 1mm vyssia. Skoda, ze maxxis nema ziaden plast, ktory ma dezen ako X-king alebo Rocket Ron, na ktory som navyknuty.
- maxxis ikon nie bezdusovy vyhrava cenu 5rocnice o najpapierovejsiu bocnicu .. ta sa tusim rozreze aj o travu
- zasadny rozdiel bezdusovych plastov a klasickych nie je len v tom, ze maju hrubsiu bocnicu, maju tensi behun, takze je lahsie ich prerazit a preto aj maju nizsi valivy odpor ( to nie je len vec duse) a lepsi grip pri nizsom tlaku
- uz viem, preco schwalbe rocket ron 2.25" nova addix verzia je tak lahka (asi tak 25g iba viac oproti starsej 2.1") .. stencili behun /ale musim pozriet ten starsi, mozno tomu tak bolo aj predtym, len som si nevsimol, pozeral som iba bocnicu/. Je uz asi rovnako hruby ako bocnica. Ten sa bude prerazat jedna radost a knot tomu nepomoze, nema sa o co chytit
- continental protection musi nasat aspon 20-30g tmelu (po odpareni tekutiny), aby aspon ako tak drzal tlak. No .. bud odolnost , alebo drzanie tlaku, alebo potom zacat znovu robit normalne plaste a prestat odlahcovat
- znovu som si potvrdil, ze velkost v palcoch, si vyrobcovia bud cucaju z prsta, alebo oznacuje sirku dezenu a nie plasta. Jedine cislo, podla ktoreho sa da orientovat je to xx-yyy, ale ani na to sa neda spolahnut, pretoze bud variuje sirka podla hmotnosti, alebo objem a sirsi plast je vyssi, alebo neviem (rozdiel Ardent 2.2 a 2.4 je asi 2mm namiesto ocakavanych cca 4-5mm na sirku)
edit: raceking ma podla nich o 0.4w vacsi valivy odpor (55psi) ako hans dampf.
Invalid drive specification
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ardent-29x225-exo-tr-plast-kevlar-42681.html dozadu
a http://realbike.sk/vm/komponenty/plaste/29/plášť-maxxis-minion-ss-29-x-2-30-kevlar-exo-tr-dc-detail dopredu. Co si o tom myslite ?