Ahojte,
som hrdym majitelom
hodiniek GF3. Hodinky mam par dni, zatial som v stadiu zoznamovania sa.
No po prejdeni niekolko stranok a navodom neviem prist na par veci. Rad by som vas teda hlavne majitelov tychto hodiniek poprosil o pomoc.
1. menu aktivit ( po stlaceni START) je asi 20 zakladnych aktivit. Od
lyzovania cez
beh bicykle az po
plavanie.
Realne vyuzijem asi 4 preto by som rad ostatne
skryl alebo vymazal. ( aby som sa nemusel preklikavat stale)
-Teda pytam sa ako
skryt/vymazat aktivity
-neskor tieto aktivity
obnovit/ pridat
2. mal by existovat nejaky
rezim "hodinky" (watch mode) poradite mi kde ho najist ?
3. existuje napr na webe alebo v APP moznost upravovania obrazoviek a ich rozlozenie v danej aktivite s nahladom ?
Tato moznost je v hodinkach o tej viem ale pohodlnejsie by pre mna bolo asi ako popisujem.
4. ako ste spokojny s trasovanim hodiek ? Porovnaval som zaznam s iphonom 6 a niekedy bol presnejsi iphone niekedy garmin.
Predom vam vsetkym dakujem za kazdu radu a prajem Pekny vikend

cauko
Inak čo sa presnosti GPS týka tak v lese na turistike je to trošku poskakujúci záznam ale podobný (rovnaký) som dostal z GPS v Galaxy S5. Tu je problém v pomalom pohybe, keďže GPS ťa každú sekundu má zamerať a prepočítať polohu s presnosťou na 1-5m to znamená, že aj pri státi na mieste ti to bude hádzať nejakú trasu prípadne nejaké prejdene metre (toto sa rieši auto pauzou). No pri behu po meste alebo pri jazde na biku (les alebo cesta) je záznam presný, pri rýchlo pohybujúcom objekte (mne) sa odchýlka cca 2 metre stratí skôr pretože vzdialenosť medzi bodom A a B počas tej sekundy je vačšia. Dokonca v určitých situáciach zobrazí aj kde som prechádzal na opačnú stranu cesty. Ja si neviem vynachváliť Fenix3 (mám ich už rok a pol).
To čo ale zobrazilo tebe že si išiel po inej strane lesa je už naozaj hodne velka odchýlka. To je skôr chyba v určení zemepisnej polohy o pár zemepisných minút
dik za pomoc
nevim čo s nimi robíš
dik za pomoc
mám skúsenosti a mne to funguje krásne ale zase ja neviem robiť plavecke otočky proste doplávam ku kraju, chytím sa otočím odraz bez prestávky a počíta dlžky pekne...akurát ma problem s tým ked meníš plavecký štýl počas dlžky napríklad nevládzem kraula a prejdem na prsia a ono to ráta ako 2 dlžky a to aj ked druhým štýlom spravím len 3 zábery tak to započíta ako dlžku
To čo ale zobrazilo tebe že si išiel po inej strane lesa je už naozaj hodne velka odchýlka. To je skôr chyba v určení zemepisnej polohy o pár zemepisných minút[/quote]
Ahoj mozem sa opytat ako mas nastavene hodinky ze mas v lese na biku presny zaznam ?
Pretoze ja som mal odchylku tak asi 200m ...
Mas nejaky specialny rezim alebo sposob aby bol zaznal presnejsi ?
Prikladam foto z prvej stranky kde som fenix 3 porovnaval s lezyne gps posud sam.
Momentalne pre velku nepresnost gps zvazujem predaj hodiniek
Ak ti to pomôže:
- mám zapnutý Glonass
- vo formáte súradníc "údaj" aj "geoid" wgs 84 (síce neviem čo to znamená)
- záznam údajov každú sekundu
zapnuty Glonass záznam mám každu sekundu a poslednu dobu používam Inteligentne a tiež som si nevšimol nejaké problemy a hlavne mám pri vačšine (všetky čo používam) zapnute 3D rýchlosť a 3D vzdialenosť, tým sa vylúči nepresnosť merania vzdialenosti pri jazde, behu, chôdzi do/z kopca....
zapnuty Glonass záznam mám každu sekundu a poslednu dobu používam Inteligentne a tiež som si nevšimol nejaké problemy a hlavne mám pri vačšine (všetky čo používam) zapnute 3D rýchlosť a 3D vzdialenosť, tým sa vylúči nepresnosť merania vzdialenosti pri jazde, behu, chôdzi do/z kopca....
Este ich mam v zaruke tak mozno ich vyskusam reklamovat. No najskor vyskusam este vase rady !
Glonass mam vzdy zapnuty a sekundovy zaznam som doteraz pouzival.
Je teda podla teba to inteligentne presnejsie ? a ta 3d rychlost a 3d vzdialenost by mala tiez pomoct myslis ?
Po dokonceni sem hodim odkaz
V prilohe prikladam PDF-ko kde je trasa zobrazena a porovnana.
Este to vyskusam v lese a pokial sa to nezlepsi pojdem reklamovat
No mam posledny upade systemu 8.50 je potrebne este nieco ine aktualizovat ?
cauko mam iphone 6 a system 11.1.2... poslednu aktualizaciu pre garmin app a vsetko ide ako ma.
Skus:
-preinstalovat app
-aktualizovat app
Dnes som bol behat a vsetko islo ako ma.