Myslim ze lepsie je ohrievat ako ochladzovat, bojler nie je problem (ale tiez je rychlejsie ho ohriat, ako ochladit), hlava vsak ma velku zotrvacnost. 92 - 94 je tiez podla Gardelli, dlhodobo z roznych kav mi rovnako vychadza okolo 94. Pozn.: bez teplomera v hlave sa vobec info (skusenosti) o teplote neda(ju) "prenasat" zo stroja na stroj, PID ukazuje len ziadanu teplotu (korigovanu "konstrukcnym" offsetom). Chvalabohu mame teplomery, ale aj tam moze byt odchylka +/- 1 st., cize aj medzi nami moze byt v krajnom pripade az 2 st. Tiez by som rad videl video R58 s teplomerom pocas extrakcie, ako sa sprava teplota od zaciatku do konca (ako som Ta prosil) - tak by som vedel lepsie porovnat so svojim (ono totiz zalezi od konstrukcie privodu chladnej vody do bojlera a vystupu z neho, tvaru a velkosti bojlera, ...).
Ak máš jeden kotol o velkosti 1,7 litra , budeš s teplotou hýbať pomalšie ako ja s velkosťou brew bojlera 0,8 litra ...zohrejem aj schladím podstatne rýchlejšie . Odpustím naraz aj celý bojler a po dosiahnutí pozadovanej teploty / nižšej / opať prepláchnen hlavu a teplota naozaj klesne slušne rýchlo . Video ti bohužiaľ nepridám , neviem ako sa stým pracuje , exportuje na trubku a tak ...vieš nemám ani tolko času sa s tým ondiať . Radšej baristujem alebo bikujem . Dojdi kedykolvek , ja si sadnem do kresla a môžeš skúšať čo len chceš
A samozrejme za ten teplomer som ti velmi vďačný
. Super vec .
Srandisti ...