Pridávam fotku páky po utampovani , 9 gramov Nensebo . Teplotou som zišiel ešte nižšie na 90,5 stupňa a zatiaľ naj ... krásna vôňa medoviny a malín . Chuť plna , limetkova acidita sa netlacila do popredia . Pri 92 stupňoch , 10 gramoch v pake , 18 gr. extrakcie už to bolo to bolo “ koncentrovanejšie “ citrusova acidita a v závere už náznak horkosti .

Nensebo zatiaľ naj : teplota do 91 množstvo v 7gr.LM do 9 gramov , 18 gr max. extraktu a čas 25-28 sekúnd . Preinfuzia 5 sekúnd . 👌

Prílohy:

0AFD1E9B-F14B-4FCF-B80A-644E169615A1.jpeg
0AFD1E9B-F14B-4FCF-B80A-644E169615A1.jpeg 911.35 KiB thumb_up1thumb_down

D5ECA4F9-309D-4CE8-8C91-58E77F42C55A.jpeg
D5ECA4F9-309D-4CE8-8C91-58E77F42C55A.jpeg 997.08 KiB thumb_up1thumb_down

22.11.2017 - 19:09:23
00
Skusal som PID 92 aj 94, ale vzhladom na kratky interval medzi nimi sa hlava nestihla dostatocne prehriat, tak pokus pri PID 94 bol fakticky len 92.7 pocas extrakcie. 10g kavy a 15ml/28s. Stale nie som spokojny, nerobim este zavery.
Pre zaujimavost prikladam instruktazny material priamo od Gardelli (pri objednavani kavy od nich take pride...).

Prílohy:

Nensebo_01.jpg
Nensebo_01.jpg 557.14 KiB thumb_up1thumb_down

Nensebo_02.jpg
Nensebo_02.jpg 539.9 KiB thumb_up1thumb_down

Nensebo_03.jpg
Nensebo_03.jpg 606.06 KiB thumb_up1thumb_down

Nensebo_04.jpg
Nensebo_04.jpg 579.33 KiB thumb_up0thumb_down

22.11.2017 - 20:07:25
00
...neviem , no nebolo by lepšie ochladzovať hlavu ako ohrievať ? Teda na prvý shot je nahriať , extrahovať , odpustiť ešte niekolko 10-tok ml, čerpadlo dopustí chladnú vodu , ale už ju dohreje len na 92 stupňov . 94 sa mi zdá už veľa . IMHO
22.11.2017 - 20:48:18
00
Myslim ze lepsie je ohrievat ako ochladzovat, bojler nie je problem (ale tiez je rychlejsie ho ohriat, ako ochladit), hlava vsak ma velku zotrvacnost. 92 - 94 je tiez podla Gardelli, dlhodobo z roznych kav mi rovnako vychadza okolo 94. Pozn.: bez teplomera v hlave sa vobec info (skusenosti) o teplote neda(ju) "prenasat" zo stroja na stroj, PID ukazuje len ziadanu teplotu (korigovanu "konstrukcnym" offsetom). Chvalabohu mame teplomery, ale aj tam moze byt odchylka +/- 1 st., cize aj medzi nami moze byt v krajnom pripade az 2 st. Tiez by som rad videl video R58 s teplomerom pocas extrakcie, ako sa sprava teplota od zaciatku do konca (ako som Ta prosil) - tak by som vedel lepsie porovnat so svojim (ono totiz zalezi od konstrukcie privodu chladnej vody do bojlera a vystupu z neho, tvaru a velkosti bojlera, ...).
22.11.2017 - 21:12:24
00
Ebenica Kenya

Prílohy:

image.jpg
image.jpg 501.4 KiB thumb_up1thumb_down

22.11.2017 - 22:00:37
01
Kolko je tej kavy, nie je to prilis? Salky mavaju tak 50 - 60ml a tato je dost plna.
22.11.2017 - 22:12:19
00
Tipujem, že pre rasta je to presne toľko, koľko mu chutí :)
22.11.2017 - 22:17:29
00
Asi mas pravdu :)
22.11.2017 - 22:22:18
00
Peter netusim kamarat chcel troska vacsie expreso z dvoj misky tak som mu spravil
22.11.2017 - 22:50:31
00
peterg napísal:
Myslim ze lepsie je ohrievat ako ochladzovat, bojler nie je problem (ale tiez je rychlejsie ho ohriat, ako ochladit), hlava vsak ma velku zotrvacnost. 92 - 94 je tiez podla Gardelli, dlhodobo z roznych kav mi rovnako vychadza okolo 94. Pozn.: bez teplomera v hlave sa vobec info (skusenosti) o teplote neda(ju) "prenasat" zo stroja na stroj, PID ukazuje len ziadanu teplotu (korigovanu "konstrukcnym" offsetom). Chvalabohu mame teplomery, ale aj tam moze byt odchylka +/- 1 st., cize aj medzi nami moze byt v krajnom pripade az 2 st. Tiez by som rad videl video R58 s teplomerom pocas extrakcie, ako sa sprava teplota od zaciatku do konca (ako som Ta prosil) - tak by som vedel lepsie porovnat so svojim (ono totiz zalezi od konstrukcie privodu chladnej vody do bojlera a vystupu z neho, tvaru a velkosti bojlera, ...).


Ak máš jeden kotol o velkosti 1,7 litra , budeš s teplotou hýbať pomalšie ako ja s velkosťou brew bojlera 0,8 litra ...zohrejem aj schladím podstatne rýchlejšie . Odpustím naraz aj celý bojler a po dosiahnutí pozadovanej teploty / nižšej / opať prepláchnen hlavu a teplota naozaj klesne slušne rýchlo . Video ti bohužiaľ nepridám , neviem ako sa stým pracuje , exportuje na trubku a tak ...vieš nemám ani tolko času sa s tým ondiať . Radšej baristujem alebo bikujem . Dojdi kedykolvek , ja si sadnem do kresla a môžeš skúšať čo len chceš :)

A samozrejme za ten teplomer som ti velmi vďačný :bow: . Super vec .

Srandisti ...
22.11.2017 - 23:10:25
00
Tu je rozdiel v pristupe, ja balenou vodou neplytvam (Ty si pripojeny na verejnu) a vibracna pumpa nemoze ist kontinualne prilis dlho, hreje sa. Ohrev riadi PID kym schladzovanie nie, musis ist nizsie a potom stejne dohriat, najvacsi problem je hlava, nie bojler. Kazdy mame rozdielny pristup, ale je to vlastne jedno...
22.11.2017 - 23:28:16
00
samozrejme , preto som to napísal ...ty dolievaš balenu vodu izbovej teploty / predpokladám / a ja tam tlačím 6-8 stupňovú z vodovodu rotačným čerpadlom .
22.11.2017 - 23:32:35
00
Chlapci, prerušim Vašu vysoko odbornú debatu ;)
V práci som náš kávostroj na chvíľu zásobil :)

Prílohy:

DSC_0377.JPG
DSC_0377.JPG 341.12 KiB thumb_up1thumb_down

23.11.2017 - 08:14:14
00
peterg napísal:
Kolko je tej kavy, nie je to prilis? Salky mavaju tak 50 - 60ml a tato je dost plna.

preco vela, ved doppio je v pohode 50-60ml...
23.11.2017 - 08:29:16
00
scarinko napísal:
No ja viem ze je to malo ale tak chudoba a zas ja ked pijem kavu len sem tam cez vikend... Nieco take ako si dal by mi asi stacilo. Aby to mlelo, malo pripadne napenovac na mlieko pre baby na lateeeecko, hlavne keby to malo nieco ako samocistenie alebo jednoduchu udrzbu. No a hlavne aby to robilo slusnu kavu :)

Zober ten delonghi https://www.mall.sk/espressa/delonghi-ecam-22-110-b
Za tu cenu pohodka. Tiez som mal paku a mlyncek, ale ten bordel a praca okolo toho... (pijem 6 kav denne)
V caffe trieste si kup kavu pre espresso masiny 2e/100g a budes mat kavu pre bezneho smrtelnika az moc dobru.
23.11.2017 - 09:27:39
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up