Neviem co to znamena, v kazdom pripade ale ak to tvrdis, tak na to musis mat podklad. No schvalne mi to dokáž .. je to rovnocenna domnienka ako to, ze F je front a R rear.
Ja som napisal "mne sa mari". Netvrdim, ze mam dokaz. Ja som DHF a DHR kupoval okolo roku 2006, takze ked zalovis v historii web archivov, mozno nieco najdes. V kazdom pripade to Tvoje tvrdenie o Freeride a Race je podstatne subjektivnejsie zdovodnenie (az by som to nazval "vycucane z prsta" ako nedavno tych 25 km/h zakonom povolena max. konstrukcna rychlost bajkov), kedze prave na taky ten poctivy freeride, kde clovek potrebuje brzdit aj ocami, by asi kazdy sudny clovek obul skor tie DHR nez DHF.
Izzy68 : uz som napisal, ze som si to myslel tiez, ze DHF= Front a DHR=Rear, ale ked som to poriadne pozrel, uz si to nemyslim. Treba sa poriadne pozriet na dezen a popisy. Ten novy DR II uz by som sa priklanal tiez, k tomu, ze je to myslene ako front/rear, ale povodny DHR nebol rear, co byva klasicky postup oznacovania vyrobcu kedy povodna vec sa plynule zmeni na nieco uplne ine. V kazdom pripade ani sam vyrobca nepise, ze je to F - front a R - rear. Mne je uplne ukradnute, ci niekto niekoho prestieva, ako to mate vo zvyku vy, ja len zdoraznujem, ze na to tvrdenie nie je ziaden podklad. A nieco v zmysle "mari sa mi, ze som to videl" je dost chaba zalezitost
Okrem toho som napisal, ze chcem zistit, odkial sa berie to, ze F = front a R = rear. A zatial stale nic. Akurat ten posledny Samalama-ov post je slubnejsi. Ale nevysvetluje DHR (prvu verziu).
toto bude este na par stran
BTW len tak z haluze som volal brachovi co znamena DHF a DHR pri minione ?
No sak predny a zadny nie?
Tvoj bracho je inzinier v Maxxise, ze ? Ja suhlasim s lto. Nikde to nieje explicitne napisane na Maxxis stranke, je tu iba kopa domienok a nepotvrdenych dohadov. Ta prva verzia DHR, co tu uz padol odkaz, ma v popise front or rear...
Inak dúfam, že sa to tu niekde nestratí alebo celé nevymaže.. lebo DHR, DHF je veľmi vďačná téma... najmä keď k tomu neexistujú už takmer žiadne záznamy ako tie pneu vznikali.
Kľudne nech to Jezus zaradí pod tému Aké plášte?... (ak to pôjde)
Na margo toho vzniku DHFvsDHR čo si pamätám, tak prvý bol DHF (2002), vôbec sa neoznačoval DHF ani na samotnej gume, najprv to bol iba Minion DH, neskôr až pribudlo F. Pamätám, že sa robil v šírke 2.7 a bol to dosť obľúbený plášť, nielen dopredu ale aj dozadu, kombinoval sa aj spolu s Mobsterom.
Podľa mňa je úplne jedno či to Maxxis aj na začiatku označil ako Front(F) ale podľa vzoru je to aj tak skôr predný plášť, a DHRII skôr zadný..
mne to pisali aj na bike-discount tam maju pomenovanie že maxxis minion DHF front pital som sa ich čo to znamena front či na predne koleso alebo zadne aj to potvrdili že na predne ale u skinwallu je len DHF takže neviem kde je pravda
Pravda je, ze DHR bol plast so slabou trakciou v zabere a velkym valivym odporom. Dobry bol len v brzdeni. A tak sa aj dozadu obuval DHF, ktory mal o dost nizsi valivy odpor a pritom slusnu trakciu aj v zabere, aj pri brzdeni. Prave preto sa aj DHR prerobil na DHR II.
Za mňa najlepšie plášte aké som kedy jazdil DHF a DHR2 a to som ich mal len v 2 zmesi. Nedávno som nahadzoval dopredu na skúšku HR2 tiež 2 zmes, je to niečo podobné, no mám trochu pocit, že ten DHF bol trochu lepší, no možno nie . Tak či tak sú skvelé, overená kvalita za dobrú cenu, teda najmä 2 zmes, no chcem skúsiť niekedy dopredu aj tú 3, vraj je to dosť rozdiel, ale ani s tou lacnejšou variantou som nemal žiadne problémy, jazdené na bezdušiach
pre všetkých ktorý tvrdili, že DHF je predná a DHR je zadná... mnoho bikerov prišlo skúšaním k záveru, že kombinácia DHR2/DHR2 je skvelá, a prišli na to už aj výrobcovia, napr. SPECTRAL CFR 9.0 2019 má kombo DHR2/DHR2
Zalezi aj co clovek najcasejsie jazdi. Ked je to vela asfaltovych presunov tak DHF bude idealny univerzal. Ked niekto jazdi neustale strme kopce tak DHR II a pre mna kedy jazdim vsetko mozne a kopce mam blizko je zas ideal HRII.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keep in mind that the DHR 2 is still in prototype form, but it is clear to see that Maxxis is listening to riders and have responded with a promising looking new rear tire option. Watch this space for more information.
https://www.pinkbike.com/news/Prototype-Maxxis-Minion-29-DHR-2-Tires-Interbike-2011.html
a stary test DH F (FRONT)
https://www.pinkbike.com/news/maxxis-minion-dhf-exo-review-2010.html
Ja som napisal "mne sa mari". Netvrdim, ze mam dokaz. Ja som DHF a DHR kupoval okolo roku 2006, takze ked zalovis v historii web archivov, mozno nieco najdes. V kazdom pripade to Tvoje tvrdenie o Freeride a Race je podstatne subjektivnejsie zdovodnenie (az by som to nazval "vycucane z prsta" ako nedavno tych 25 km/h zakonom povolena max. konstrukcna rychlost bajkov), kedze prave na taky ten poctivy freeride, kde clovek potrebuje brzdit aj ocami, by asi kazdy sudny clovek obul skor tie DHR nez DHF.
Ty si zabudol citat ? Kde som napisal, ze to tvrdim ja ?? Napisal som, ze som nasiel kdesi, ze to niekto spomina takto.
https://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=44522
https://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=47432
Okrem toho som napisal, ze chcem zistit, odkial sa berie to, ze F = front a R = rear. A zatial stale nic. Akurat ten posledny Samalama-ov post je slubnejsi. Ale nevysvetluje DHR (prvu verziu).
Tvoj bracho je inzinier v Maxxise, ze ?
http://www.maxxis.com/catalog/tire-304-122-minion-dhr /fron or rear/
edit.Tu je ceska stranka Maxxisu
http://www.maxxis-tires.cz/maxxis-2015-plaste-29
v produktoch maju DH Front a treba rozkliknut DHR2 a precitat si popis
edit: poslane, ak odpisu tak dam vediet.
Kľudne nech to Jezus zaradí pod tému Aké plášte?... (ak to pôjde)
Na margo toho vzniku DHFvsDHR čo si pamätám, tak prvý bol DHF (2002), vôbec sa neoznačoval DHF ani na samotnej gume, najprv to bol iba Minion DH, neskôr až pribudlo F. Pamätám, že sa robil v šírke 2.7 a bol to dosť obľúbený plášť, nielen dopredu ale aj dozadu, kombinoval sa aj spolu s Mobsterom.
Podľa mňa je úplne jedno či to Maxxis aj na začiatku označil ako Front(F) ale podľa vzoru je to aj tak skôr predný plášť, a DHRII skôr zadný..
edit: poslane, ak odpisu tak dam vediet.
Odpisali ?