nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
Čože, rafikové brzdy,to by bolo najmenej,tu mám skôr obavu,že sa čoskoro prestanú vyrábať klasické rámy,kde sa budú dať tie brzdy osadiť.Hlavne pri súčasnom masívnom masírovaní mozgov.Takže my, ktorí sme zástancovia klasiky,budeme potrebovať do foroty rámový set + brzdy.
moja reč, väčšinou to hejtujú tí čo to nejazdili, tiež ma viac presvedčila až prax s kotúčmi na gravelbiku.. a vôbec by som sa teraz nebránil tomu mať ich aj na cesťáku.
Asi tak raz rocne to zaberie 5-20 minut, podla toho aky si genglavy. Shimana viac menej ani nemusis. Kolko krat rocne stelujes svoje lanovody?
Ano, pozor si davas. Stoji to asi tolko usilia ako davat pozor aby si neoskrel lak.
Nie je. Nakupna cena je vyssia. Dosticky su dokonca lacnejsie. A kotuce mas na veky vekov. Btw, kludne tam mozes dat kotuce z MTB ktore nemaju tu marketingovu marzu.
Tak to je daco nedobre. Mam oskusane, pri nudzovom brzdeni z 30km/h zastavim o 3-5m skor. Neni to vela, ale casto to je rozdiel medzi tebou a kapotou auta. Na mokru su kotuce bezkonkurencne.
Suma sumarum, predal som cestak s kotucmi. Odjazdil som na nom dost. A ked budem kupovat dalsi, urcite bude mat kotuce.
To fakt ideme porovnavat MTB / CX s cestou?
Ja osobne na ceste tych par vyhod kotucov bez vahania vymenim za nizsiu vahu, cistejsi mechanizmus brzdy a nesprzneny dizajn. Na tento nazor mi uplne postacuje jazdit kotuce na MTB. Proste kym sa bude dat a bude to $ unosne tak na moj cestak kotuce nepojdu (co ine cakat ked furt jazdim 26", zeano).
Ak niekto chce kotuce - nech sa paci - nemam potrebu mu na oci furt vyhadzovat, ze je obet marketingu, ze je priemerne zrucny mechanik a vie si kotucovky sam servisovat (waaau), ze ma dizajnovo nepekny bike s (podla mna) zbytocnou vahou navyse. Ten kto kotuce na cestaku ma si ich lahko pre seba obhaji ale mohol by mat aj tolko pochopenia a neskatulkovat / netitulovat druhu stranu konzervatizmom, hipstercinou, neschopnostou servisovania atp.
Aj tak je to hovno platne a casom rafkove brzdy zmiznu lebo bla bla bla.
"Team working on wheel change technique but weight no longer an issue"
http://www.cyclingnews.com/news/trek-segafredo-to-use-disc-brake-bikes-in-paris-roubaix-and-grand-tours/
edit: orvaq ja mam skor pocit, ze skatulkari su tu zastancovia klasiky... vid Optimus.. co je nove, to je hnusne a zle.. ble!