Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
moja mama ma 1,33 vvti a je to zihadlo,ked som kedysi jazdieval sviznejsie,tak na okreske 170km/h a v pohode by to islo dalej Len to auto nieje robene na take rychlosti, do mesta to je super auto
srebalat
Keď najazdíš dosť po dialnici, tak by to pre mňa menilo situáciu a pozeral po astre. Najmenej točí a bude najtichšia a bude sa v nej najlepšie cestovať. V cenníku sa ti ale píše 17 tis po zľave, to je veľký rozdiel oproti citroenu.
Pri porovnávaní cien jazdeniek neberieš do úvahy, že Astry si pozeral predošlej generácie (J, toto nové je Kčko), C4 aj leon boli súčastná generácia.
K tomu problému s motorom ti neviem viac povedať. Ide o to, že motor má dosť veľký tlak a menej kvalitné palivo v ňom občas vybuchne skôr ako sviečka hodí iskru. To zaznamená antiknock senzor a asi pustí plyn, čiže auto cukne. Najčastejšie to môže nastať pri prudkom pridaní v nízkych otáčkach. Netrpeli tým, všetky autá, možno to už opel vyriešil, dá sa povedať, že ide o softwarovú vadu. Pár pochybných zdrojov: http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=811&t=1256404&st=0&sk=t&sd=a http://forum.cars.cz/opel/viewtopic.php?f=94&t=7000&start=330
Ak bude za rozumnú cenu by som do toho aj tak išiel. Sám si hovoril, že sa ti to šoférovalo najlepšie.
Vyššie benzínové kombi... moc takých nieje. Príplatok za stepway je podľa mňa nemilosrdný. Ak sú rybačky moc rozbité, tak aj so stepwayom skončíš na tom, že to má dlhé previsy, na lyžovačke môže byť problém ľahký motor vpredu, trakčná kontrola tomu funguje dobre, ale reťaze sú istota.
Ak sú tie rybačky len nejaká poľná cesta tak to zvládne aj nestepway, ušetríš dosť peňazí, nebude to tak dobre vyzerať a bude to lepšie jazdiť po ceste. Už obyčajný Logan mcv má robustný, pohodlný podvozok, kovový kryt pod motorom a vyššie pneumatiky. 0,9Tce by som sa až tak nebál, nie je to ťažké auto a je v tom dosť cítiť rýchlosť, takže by to malo stačiť.
Ak by si sa chcel za každú cenu vyhnúť trojválcu, tak pozri, či nenájdeš jemne jazdenú 1,2 16v, ktorá bola základom predtým. Trochu zastaralý, ale overený motor. Dynamika nebola až taká zlá ako by sa zdalo. Príjemne bolo ticho na palube do 90km/h.
Edit: A niečo lepšie, staršie ma nenapadá. Octavia Scout a podobné budú staršie, budú ale mať 4kolku. Možno jemne jazdené suv na štýl mitsu ASX, alebo Suz Vitara, popr. Duster.
Logan ponúka naozaj dobrý pomer auta/ceny/dalších nákladov, ale či je to auto hodné skoro 12 tis neviem. Stále je to plastová dácia, ktorá je pri vyšších rýchlostiach hlučná, horšie drží stopu, má menej presné riadenie, má len 4x stredové repro a jediným potenciometrom na rádiu sa mení frekvencia a nie hlasitosť, akoby človek čakal
Noldo vdaka, ale auta typu SUV su pre mna kratke, nestrcim do nich moju lodku a inde ako vo vnutri ju vozit nechcem. Kazdopadne mam este cas, ale uz sa obzeram. Dochodok je nadosah
predajca mi na Astru ponukol zlavu cca ako je DPHcko, poskytuju celkom peknu zlavu zamestnancom v niektorych vacsich firmach, cize cennikovej ceny pred zlavou(cca 19500€) mi vie dat zlavu cca 3500€ , co je za tu najvyssiu vybavu Innovation cena dakych 16000€ , resp. Enjoy vybava z 17000€ zlava na dakych 14000€..
je pravda ze 2015 bol predosly model Astry, ale to viac-menej aj leon, resp. pred faceliftom a C4 je od 2015 sucasny facelift.. ono keby mal Citroen na vyber aj iny motor, by to bolo fajn, ale zase aj cena by bola urcite ina..
rozmyslam ist este nejakou takou strednou cestou, Astra v najnizsiej vybave ktora by mi postacovala(Enjoy) s tym motorom, dostal by som sa mozno na cenu tych 14000€, resp. kusok nad.. co su usetrene dva litre na ukor vybavy, resp. nie som narocny uzivatel a viem si predstavit co urcite chcem a co by som chcel ale viem to ozeliet.. horsie je ze potom si predstavim ze C4 za este o liter nizsiu cenu to ma ..
Podla mna je mimo dat 9500 eur za 7 rocneho scouta ktory urcite nebude mat najazd pod 200k km a navyse ma totalne sockovu vybavu
Scout sa mi lubi ale je to dost nerentabilna kupa z mojho pohladu
forester je vnutri menší ako outback, akurat je to zvýšene to je cele... kombik 4x4 na zvýšenom podvozku, ideálne na hory, s bikom, neni to vysoke ,má to menšiu spotrebu ako SUV.
na pozemok mám 50m do strmšieho kopca, s focusom to bude v zime problem.. ale dom ešte nestojí, tak to neponáhla
forester je vnutri menší ako outback, akurat je to zvýšene to je cele... kombik 4x4 na zvýšenom podvozku, ideálne na hory, s bikom, neni to vysoke ,má to menšiu spotrebu ako SUV.
na pozemok mám 50m do strmšieho kopca, s focusom to bude v zime problem.. ale dom ešte nestojí, tak to neponáhla
Znamy ma stareho 20rocneho forestera 1.gen.
Nevie si ho vynachvalit. Jazdi ho denne a hovoril ze kym bude zo zelenej pistole na cerpacke tiect natural tak ho nepreda.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keď najazdíš dosť po dialnici, tak by to pre mňa menilo situáciu a pozeral po astre. Najmenej točí a bude najtichšia a bude sa v nej najlepšie cestovať. V cenníku sa ti ale píše 17 tis po zľave, to je veľký rozdiel oproti citroenu.
Pri porovnávaní cien jazdeniek neberieš do úvahy, že Astry si pozeral predošlej generácie (J, toto nové je Kčko), C4 aj leon boli súčastná generácia.
K tomu problému s motorom ti neviem viac povedať. Ide o to, že motor má dosť veľký tlak a menej kvalitné palivo v ňom občas vybuchne skôr ako sviečka hodí iskru. To zaznamená antiknock senzor a asi pustí plyn, čiže auto cukne. Najčastejšie to môže nastať pri prudkom pridaní v nízkych otáčkach. Netrpeli tým, všetky autá, možno to už opel vyriešil, dá sa povedať, že ide o softwarovú vadu. Pár pochybných zdrojov:
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=811&t=1256404&st=0&sk=t&sd=a
http://forum.cars.cz/opel/viewtopic.php?f=94&t=7000&start=330
Ak bude za rozumnú cenu by som do toho aj tak išiel. Sám si hovoril, že sa ti to šoférovalo najlepšie.
jfab
Rasťo Chvála novú 1,5ku chválil
https://www.youtube.com/watch?v=FlT6ZcRQTEQ
Vyššie benzínové kombi... moc takých nieje. Príplatok za stepway je podľa mňa nemilosrdný. Ak sú rybačky moc rozbité, tak aj so stepwayom skončíš na tom, že to má dlhé previsy, na lyžovačke môže byť problém ľahký motor vpredu, trakčná kontrola tomu funguje dobre, ale reťaze sú istota.
Ak sú tie rybačky len nejaká poľná cesta tak to zvládne aj nestepway, ušetríš dosť peňazí, nebude to tak dobre vyzerať a bude to lepšie jazdiť po ceste. Už obyčajný Logan mcv má robustný, pohodlný podvozok, kovový kryt pod motorom a vyššie pneumatiky. 0,9Tce by som sa až tak nebál, nie je to ťažké auto a je v tom dosť cítiť rýchlosť, takže by to malo stačiť.
Ak by si sa chcel za každú cenu vyhnúť trojválcu, tak pozri, či nenájdeš jemne jazdenú 1,2 16v, ktorá bola základom predtým. Trochu zastaralý, ale overený motor. Dynamika nebola až taká zlá ako by sa zdalo. Príjemne bolo ticho na palube do 90km/h.
Edit: A niečo lepšie, staršie ma nenapadá. Octavia Scout a podobné budú staršie, budú ale mať 4kolku. Možno jemne jazdené suv na štýl mitsu ASX, alebo Suz Vitara, popr. Duster.
Logan ponúka naozaj dobrý pomer auta/ceny/dalších nákladov, ale či je to auto hodné skoro 12 tis neviem. Stále je to plastová dácia, ktorá je pri vyšších rýchlostiach hlučná, horšie drží stopu, má menej presné riadenie, má len 4x stredové repro a jediným potenciometrom na rádiu sa mení frekvencia a nie hlasitosť, akoby človek čakal
je pravda ze 2015 bol predosly model Astry, ale to viac-menej aj leon, resp. pred faceliftom a C4 je od 2015 sucasny facelift.. ono keby mal Citroen na vyber aj iny motor, by to bolo fajn, ale zase aj cena by bola urcite ina..
rozmyslam ist este nejakou takou strednou cestou, Astra v najnizsiej vybave ktora by mi postacovala(Enjoy) s tym motorom, dostal by som sa mozno na cenu tych 14000€, resp. kusok nad.. co su usetrene dva litre na ukor vybavy, resp. nie som narocny uzivatel a viem si predstavit co urcite chcem a co by som chcel ale viem to ozeliet.. horsie je ze potom si predstavim ze C4 za este o liter nizsiu cenu to ma
https://www.autobazar.eu/subaru-outback-25-cvt-va-id10995681.html
https://www.autobazar.eu/skoda-octavia-combi-ii-18-tsi-4x4-scout-id10982878.html
Aut kategórie zvýšené kombi sa u nás predáva veľmi málo
Scout sa mi lubi ale je to dost nerentabilna kupa z mojho pohladu
take niečo potrebujem do buducnosti, nejaku jazdenku z DDR... najlepšie s odpočtom DPH
co potrebuje projekt ten dom ?
ked chces nieco vyssie
obdobny postup je aj pri Legacy
https://www.autobazar.eu/-id11006351.html
Nevie si ho vynachvalit. Jazdi ho denne a hovoril ze kym bude zo zelenej pistole na cerpacke tiect natural tak ho nepreda.