1.) Tektro Aquila + 203 kotúč - mechanické
2.) Avid BB5 + 185 kotúč - mechanické
3.) Magura Julie + 160 kotúč - hydraulické
Mne sa zatiaľ najviac pozdáva tá hydraulická Magura julie, ale počul som že Magura má vraj nejaké atypické adaptéry, čiže ak by som chcel niekedy väčší kotúč tak by s tým mohol byť problém...
A ako je to vlastne s údržbou hydraulík? Ako často treba meniť olej? Podľa kilometrov alebo raz za nejaký čas? A ktoré platničky vydržia viac - v mechanickej, v hydraulickej brzde, alebo to je jedno alebo to závisí od platničiek a sposobu jazdy??
Jazdím hlavne XC, ak terén na väčšinou nejaký les a tak, a snažím sa jazdiť v lete aj v zime, tak ktorú brzdu by ste mi doporučili??
dikes
ziadne atypicke adaptery nema, ked chces das si tam kludne aj 203 kotuce...
2006
ja žijem v tom že hydraulické brzdy sú lepšie ako mechanické, a neviem, čo sa stalo také prevratné že 2006 nie ale 2007 už áno (okrem toho že sú novšie)?? tie Magury ešte neboly ani na biku nahodené, čiže sú v podstate fungel nové, len starý ročník...
skusal si tie brzdy? aj ja mam julie 06...
urcite sa im ziadna mechanicka brzda nevyrovna...
tie brzdy su nahodou skvele neviem co proti nim mate a pritom vacsina z vas ich ani neskusala a ked tak na nich presla 15 metrov do kopca a posudili ste...
zatial som nenasiel na tych brzdach ani jednu chybu, pre ktoru by som s nimi mal byt nespokojny...
koli udrzbe?
podla teba je viac bezudrzbova mechanika ako hydra?
no tak to je fajn ak si to myslis, asi si este nikdy nemal hydry...
myslim ze sa da povedat, ze hydraulicka brzda je bezudrzbova...az na to ze "raz za cas" ked je to potrebne, vymenis kvapalinu a platnicky....
...narozdiel na mechanickych sa casom roztahuje lanko, treba to nastavovat, kludne sa ti do bowdenov moze dostat spina atd.atd....
btw:nechces Hayesy hfx9?Jedny mam na predaj...
(a mimochodom ak si si nevsimol mam hydry)