Pozeral som na celom fóre a nenašiel som vhodné riešenie môjho problému, mám nový bike asi 2týždne má najazdených ani nie 15km pretože nie je pekné počasie a nebol som doma. Problém mám ten že zadná kotúčová brzda pri rýchlejšej jazde brzdí dobre ale strašne vibruje robí mi malú osmičku ale v servise my povedali že zadné koleso sa lepšie vycentrovať nedá že osmičku robiť má , a newiem čo stým či mám počkať kým sa brzda trochu zoderie a s kotúčom si sadne ???
Keď som minule išiel okolo 70km/h nemohol som zadnou brzdou brzdiť bolo to neznesiteľné celí rám my vibroval , mám XC . Prosím o rady???
to máš pravdu Že nič, počuj som amatér nemôže to biť spôsobené tým že tie brzdy ešte niesu vyjazdené neusadené ???? (vieš to je ako na aute brzdy ti chvíľu škrípať a vybrovať budú kým ich trochu nevyjazdíš) môže to byť tím???
toto mi robi obcas zadna xt brzda na xtr kotuci a platnickach. ale len ked je menej ako -5 a je cela *****a od snehu, potom sa zohreje a prestane. nie je problem len v nizkej teplote? poriadne utiahni prasa, kotuc
Vibrace může způsobit spousta věcí a často je kombinace více faktorů dohromady, postupně bych to řešil v tomto pořadí:
- seřízení brzdy a dotažení vše šroubů
- kontrola a případné narovnání kotouče
- kontrola pístků zda se dobře vrací a když ne, tak pořešení
- kontrola náboje a dotažení upínáku
- ofrézování dosedacích ploch pokud nejsou
pokud tyhle základní seřizovací postupy nepomohou, tak už následují jen zoufalé pokusy:
- zkusit jiný typ desek
- zkusit jiný kotouč
a když nepomůže ani toto, tak za to může rám a pak zkusit reklamaci. A pokud nepomůže, tak nouzově lze ještě zkusit úplně jinou brzdu, což ale většinou stejně nepomůže a pak jedině vyměnit rám.
Některé rámy jsou na to náchylnější a jsou málo tuhé a pak občas brzda vibruje. Nemusí to ale dělat každý kus toho stejného rámu. A občasný problém s tím má mnoho výrobců rámů.
Ak nic z toho nepomoze tak by som navrhoval riesit priamo prenos vibracii do ramu. Podlozky z tvrdeho plastu v mieste upnutia brzdica na ram. Pripadne nieco obdobne ... S vibraciami na kotucoch mal problem aj moj stary HT ram.
Dobre tak vyskúšam dať lepšie plastové podložky na úchyte prasaťa , a uvidím či to pomôže lebo keď som minule brzdil mohlo biť okolo nuly a keď mi to robilo zahriate neboli.
amatér niesom len teraz som kúpil nový bajk a presiel som na kotúce a v tých som amatér , a tých 70km/h som nesiel po rovine ale z kopca isiel som ho trosku otestovať.
tachometer mám v pohode gumy(plášte) mám 26x2.10 tahometer nastavení úple presne ked som išiel bolo nieco nad nulou a zase 70tkou som hodinu neišiel a z kopca co ze sa prietržou smerom na dolný štverník
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A mas zafrezovanu navarku na rame do roviny? Aj tam moze byt zrada...
- seřízení brzdy a dotažení vše šroubů
- kontrola a případné narovnání kotouče
- kontrola pístků zda se dobře vrací a když ne, tak pořešení
- kontrola náboje a dotažení upínáku
- ofrézování dosedacích ploch pokud nejsou
pokud tyhle základní seřizovací postupy nepomohou, tak už následují jen zoufalé pokusy:
- zkusit jiný typ desek
- zkusit jiný kotouč
a když nepomůže ani toto, tak za to může rám a pak zkusit reklamaci. A pokud nepomůže, tak nouzově lze ještě zkusit úplně jinou brzdu, což ale většinou stejně nepomůže a pak jedině vyměnit rám.
Některé rámy jsou na to náchylnější a jsou málo tuhé a pak občas brzda vibruje. Nemusí to ale dělat každý kus toho stejného rámu. A občasný problém s tím má mnoho výrobců rámů.