Brytonisti, funguju vam na computeri smart notifikacie z mobilu? hovory, sms, maily. zaujima ma hlavne 530tka. Mne sa to nepodarilo rozbehat, ale v nejakych clankoch na nete ie pisane, ze to tuto ficurinu ma.
16.01.2018 - 20:30:12
00
Cyklotour Tiez som zatial neuspesny. Mobil mam sparovany s R530 cez BT. V Bryton app mam povolene notifikacie pre call, sms a email. V nastaveniach telefonu mam povolene citanie notifikacii pre Bryton app. Ziadna notifikacia ale na samotny R530 neprejde. Presiel som si aj cely manual k R530, tam sa tato funkcia vobec nespomina. Keby sa to niekomu podarilo rozbehat, alebo by mal potvrdene, ze notifikacie R530 nepodporuje, dajte vediet.
06.03.2018 - 12:31:28
00
Ahojte. Dá se do brytonu 530 přidat více stejných tipů zařízení? Mám teď na mysli hrudní pásy. Mám dva. Měl jsem spárovaný jeden a když jsem chtěl přidat druhý, tak jsem nenašel nic jiného, než ho zase vyhledat, spárovat a použít. Tím jsem ale zrušil ten předchozí. Mám to brát tak, že tam můžu mít uložený vždy jen jeden? Třeba v garminech F3 mám uložené oba a vždycky se vyvolá ten, který mám zrovna na sobě
09.03.2018 - 12:43:11
00
Nemam to ako vyskusat, ale predpokladam, ze ide iba jeden senzor pridat pod jeden bajk(1xspeed, 1x cadence, 1x hr). V Settings-->Profile-->Bike profile si mozes vybrat Bike1 a Bike2 a pre kazdy pridat jeden set senzorov. Tym ale budes mat aj jazdy rozdelene medzi tie dva bajky.

Prílohy:

hr-senzor.PNG
hr-senzor.PNG 63.97 KiB thumb_up0thumb_down

09.03.2018 - 14:51:00
00
Můžete mi prosím poradit, jak se na brytonu nastavuje čas? Za boha to nemůžu najít :-(
06.04.2018 - 09:17:12
00
alli25 napísal:
Můžete mi prosím poradit, jak se na brytonu nastavuje čas? Za boha to nemůžu najít :-(

Ak je to gps tachometer tak skus vyst vonku a chytit signal, zeci zazrakom sa nenastavi sam ako ine gps pristroje.
06.04.2018 - 18:07:22
00
alli25 dobre ze si pripomenul :-D mam rider 310 - setings/general/system/time/dlight save/tam nastavim +1h ak si mal na mysli toto. inac cas si berie z druzic ten sa nenastavuje.
06.04.2018 - 20:11:28
00
Jo jo, myslel jsem opravdu přechod na letní čas. Pořád mi to ukazuje ten zimní. Že by to družice neřešily? :-) Díky za info
06.04.2018 - 20:59:30
01
Tak na posun casu na letny si si spomenul dost skoro :D
06.04.2018 - 21:06:22
00
Ahojte,
A) Tiez vam teraz nefunguje synchronizacia dat cez Wifi? Zrejme ano, kedze mi dnes Bryton support potvrdil, ze maju problem s napojenim na google services a ze pracuju na oprave. Pytam sa len aby som mal istotu ze pravdu vravia :-)

B) Narychlo som si vyrobil aplikaciu na generovanie navigacnych bodov pre Bryton Rider (330, zrejme pojde aj 530). Keby bol zaujem, ozvite sa. Sikovni chlapci na webe zverejnili strukturu bryton suborov, tak to uz potom bolo "lahke".
Preco som to vyrobil? Lebo si chcem sam urcit ake body pridam do navigacie (vacsinou ma zaujimaju iba razcestia, aby som nezabludil a tiez ako daleko to mam na vrchol nejakeho kopca). Plus original Bryton aplikacia pozna len vacsie cesty. Takze je pouzitelna len pre cestnych cyklistov.
Ukazka ako vyzera app je na obrazku.

Rado

Prílohy:

Bryton.jpg
Bryton.jpg 533.68 KiB thumb_up0thumb_down

23.04.2018 - 10:37:39
00
O taku apku by som urcite zaujem mal. Spravne chapem, ze by mi moja 530ka pri navigovani trebars na Y krizovatke napisala, ci ist vpravo alebo vlavo? Prave teraz v sobotu som prvy krat testoval navigovanie po trase vyklikanej v strava route builder. Ukazovalo mi to len jednu suvislu ciaru bez akychkolvek pridavnych informacii. V strave mam normalne "cue sheet", ale do brytonu sa to zrejme neprenesie. Ale aj tak to bolo velmi pouzitelne, jedinym zadrhelom boli prave take Y krizovatky, kde sa podla tej jednej ciary na displeji dalo len tazko odhadnut, ktorou cestou ist. Brytonacku aplikaciu na vytvaranie tras som skusil len raz a aj to naposledy. Odmietalo mi to vytvorit trasu po normalne v mape vykreslenych cestach a cyklotrasach, po ktorych sa realne jazdi.
K Acku sa vyjadrit neviem, brytona nemam so sebou a tak wifi neviem testnut. Snad by ti na supporte neklamali :)
23.04.2018 - 13:52:42
00
Ano, priblizne spravne to chapes :-) Ono to bude hlasit dopredu ze napr. o 300m to na razcesti daj doprava a bude to odpocitavat metre. Text ktory sa na 330-ku zmesti ma cca 8 znakov. Mozno 530-ka zobrazi viac.
Je to tak, ze navigacne body do trasy dava iba ta brytonacka aplikacia. Ak nahras do zariadenia svoj gpx subor, tak to bude mat len tu ciaru a popripade aj vyskovy profil.
Apka ktoru som robil vie zobrat ako vstup GPX (ten si pripravis kde chces) a ty si potom vyklikas body na trase, ktore maju niest navigacne info. Zadas meno bodu a smer (vlavo, vpravo, trochu vlavo atd). Nakoniec to "vypluje" tri subory (smy, tinfo, track) ktore das do Tracks (ci ako sa vola) adresara v zariadeni (t.j. nie tam kde sa davaju gpx subory) a je to.

Na webe som nasiel pracu dvoch chalanov, ktori vytvorili nieco podobne, ale navigacne info brali z dostupnych webovych sluzieb. Tu vidim nevyhodu v tom, ze nevies ovplyvnit ake navigacne body ti to tam da. Casto sa tam dostavaju take nezmysly, ako odbocka vlavo a hned po metri vpravo kvoli prechodu z chodnika na cestu. Preto som si pripravil tuto aplikaciu. V nej sa da pridat bod hocikde (musi to byt bod gpx trasy) a s hocijakym popisom. Napriklad si aj oznacit najvyssie body trasy (aby si vedel kolko sa este budes trapit do kopca), alebo kde je krcma.

Aplikacia este ma muchy, ale uz je pouzitelna. V sobotu som podla jej vysledku siel 40km trasu a vsetko sedelo. Mapu na pozadi beriem z opencyclemap stranky. Maju tam nejake pravidla, ktore si este musim prestudovat. Aby som vedel pouzivat ich mapove sluzby, musel som sa zaregistrovat a pouzivat kluc ktory mi to vygenerovalo. Snad to nebude mat nejake obmedzenia.
23.04.2018 - 23:38:16
03
Taky bych tu apku rád vyzkoušel. Tak, jak to čtu, mi to připadá hodně zajímavé!!
24.04.2018 - 07:04:36
00
nove Ridery 410 a 450 vychadzaju. 410 je zda sa nastupca 310 s pridanou podporou glonasu, galilea, baidu a Bluetooth je aj pre senzory uz. 450 pridava navigaciu s mapami, vydrz znova vyse 30 hodin. Este vraj bude aj nejake Aero 60, ktore je viac aerodynamicke ale inak asi to iste ako 450.
http://www.brytonsport.com/#/R450 (link je zatial nepreklikatelny zo stranky, len na priamo)
24.04.2018 - 17:00:20
01
Tak teda skuste spustit tu aplikaciu. Stiahnut sa da odtialto:
https://drive.google.com/open?id=1tOmkY8cpa05w7MLqiB5dyJRY0Mi70cZ6

Cielom aplikacie je pridat podla vlastneho uvazenia navigacne body do gpx trasy a vygenerovat z toho nieco, comu bude rozumiet navigacia Bryton Rider 330 (zrejme aj 530 a kto vie ktore este).

Je robena v jave, cize bez nainstalovanej javy v pocitaci spustit nepojde. Ak pojde vsetko dobre, tak po ulozeni suboru NavDataBryton.jar do pocitaca a dvojkliku na subor sa program spusti.
Rucne spustenie by malo ist cez prikaz: java -jar dopln_sem_cestu_k_jar_suboru
Aplikacia je vo vyvoji, ale je funkcna.

Postup ako vytvorit navigacne subory je zhruba tento:
1. Vybrat gpx subor cez tlacidlo s troma bodkami v casti Input a stlacit Read. Odporucam gpx ktory ma aj info o nadmorskej vyske (da sa doplnit cez gpsvisualizer.com)
2. Nadefinovat navigacne body na mape (dvojklik na hociktory bod trasy z gpx) - je potrebne zadat nazov bodu (tento nazov potom zobrazi Rider) a smer ktory bude zobrazovat.
3. Do output policka zadat cestu a nazov kam pojde vystup (mozno opat vybrat cez tri bodky) a stlacit Save
4. Vytvoria sa tri subory (smy, tinfo a track) ktore je potrebne nakopirovat do Tracks adresara v zariadeni (nie do ExtraFiles)
5. Vybrat si dany track v zariadeni vo volbe Follow Track

Dalsie info:
Mapy na pozadi gpx su nacitavane online z opencyclemap. Co sa stane ak app nema pristup na web som velmi netestoval.
Mapa sa da mysou posuvat a zoomovat (koleckom mysi). Citanie mapy trochu trva, tak odporucam klikat/zoomovat s rozvahou. Mapa sa necentruje sama po klikani na body, nacitani atd. Takze zatial je potrebne robit to svojpomocne.
Klikat sa da aj do vyskoveho profilu. Sice sa odtial neda vytvorit navigacny bod, ale aspon zvyrazni bod na trase ktory k tomu patri.
Klikat sa da aj do zoznamu navigacnych bodov vpravo. Dvojklik dovoli menit nazov a smer bodu a tiez ho zmazat.
Zoznam bodov vpravo okrem nazvu a smeru zobrazuje aj index bodu trasy ku ktoremu patri (to prve cislo) a tiez vzdialenost v metroch k najblizsiemu dalsiemu nav. bodu a mnou odhadovany pocet sekund medzi bodmi (snazi sa zohladnit vyskovy profil a tusim som to pocital pre priemernu rychlost 15km/h na rovine).
Nacitavanie mapy sa niekedy rozladi, najma ak sa vela caruje myskou. Vtedy staci jemne posunut mapu a ono by sa to malo opravit.

Co sa tyka fungovania Bryton Ridera pri navigacii. Vzdy zobrazuje info k najblizsiemu nasledujucemu navigacnemu bodu. Jeho nazov aj smer (sipku). Zostavajucu vzdialenost si dopocitava sam.

Vela zdaru
24.04.2018 - 22:45:43
05
keyboard_arrow_up