Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
Z mojej strany sklamanie. Nerobi to nic ine len v real case spocitava 20min priemer. Takze ak si nedas pocas jazdy ten 20min test tak to hodin ine/nizsie cislo. A predsa kazdu jazdu nejdes 20min naplno.
vyskusal som to datove poličko a tiez sa mi to zhodovalo s 20 min priemerom na garmine. Včera 1 hod trenažer strážil som 2 pásmo, posledných 15 min som tepy pustil do začiatku 3 a držal Watty priemer 194 W, priemerný tep133 .
Nerobi to nic ine len v real case spocitava 20min priemer.
To je domnienka, alebo reálny reverse engineering? Lebo u mňa to vyzerá, že je za tým podstatne komplexnejší matematický model (určite sa dá napr. na podklade niekoľkých kratších efforts aproximovať 20/60 min pre nejakého "average Joa", s niekoľkými samplami na tej zvonovej krivke sa to dá aj presnejšie individualizovať, keďže nie všetci sú rovnaké padafky). Netrafilo to celkom presne, ale čo je to 3 % odchýlka?
Aj z tohoto článku to vyzerá na komplexnejší model: https://www.bikeradar.com/road/gear/article/xertonline-whats-my-ftp-garmin-connect-iq-app-50615/
a je aj otázka o porovnateľnosti, keďže Xert pracuje zjavne s inak definovanou FTP
Pri niekolkych jazdach som tomu dal sancu a max. hodnota co sa mi tam priebezne zobrazovala sedela s udajom v connecte o max 20minutovom priemere. Kedze sa mi to opakovalo viackrat tak som tomu dalej nedal sancu. Pri skusani som tomu neprisposoboval jazdu. Vtedy som bol na dovolenke v kopcoch a poznaval som daleke kraje. Teda krytie tohto parametra s udajmi v connecte som zobral ako fakt. Mozno to bola statisticka nahoda ale az tolko krat za sebou...
Vypichol by som jednu vetu: "Simply keep going until you can’t go any longer and the final number will represent your FTP." Tam to ukazuje fialova farba po dvanastej hodine ak narasta, narasta aj FTP.
Veru ze, ten tep je vysoky vzhladom na jeho vek. Ale ved on zase jazdi vsetko na "krv". Zase ak by siel na krv, tak tomu nezodpoveda priemerny vykon 183W. Moj vcerajsi vyjazd vo dvojici, na 90% som odtiahol spicu sam. Vek mam ± rovnaky s Ivanom, ale tep som mal diametralne odlisny. Samozrejme profil bol tak isto odlisny
Výkon nízky ako nízky. Zrejme si si nevšimol ukazovateľ W/kg. Ak porovnávaš svoj dnešný tréning - musel by si ísť P 225 W - a trocha dlhšie. O nastúpaných metroch ani nehovorím /rozdiel 75 %/. Na takejto košickej rovine by som šiel okolo 2,9 W/kg. Možno aj preto tie vyššie pulzy.
Nie každý je obdarovaný rovnakou mierou predpokladov pre vytrvalostný výkon. Niekto si pri určitom výkone píska pri bpm 143 - kým iný sa k takémuto výkonu ani nedostane, prípadne v polovici výkonu skončí pri bpm 195.
Výkon nízky ako nízky. Zrejme si si nevšimol ukazovateľ W/kg. Ak porovnávaš svoj dnešný tréning - musel by si ísť P 225 W - a trocha dlhšie. O nastúpaných metroch ani nehovorím. Na takejto košickej rovine by som šiel okolo 2,9 W/kg. Možno aj preto tie vyššie pulzy.
Pred dvoma tyzdnami som na vyjazde mal "tvojich" 2,6W/kg ale priemerny tep len 131 (max.155.) Cize podstatne nizsi ako tvoj priemerny tep 163. Cize vek rovnaky, vykon ± rovnaky len tep podstatne rozdielny. Ze by to bolo mojov pretrenovanostou? Tak to tvrdili "odbornici" ze vtedy tep klesa. Potom som preterenovany permanentne asi 10 rokov
Pred dvoma tyzdnami som na vyjazde mal "tvojich" 2,6W/kg ale priemerny tep len 131 (max.155.) Cize podstatne nizsi ako tvoj priemerny tep 163. Cize vek rovnaky, vykon ± rovnaky len tep podstatne rozdielny. Ze by to bolo mojov pretrenovanostou? Tak to tvrdili "odbornici" ze vtedy tep klesa. Potom som preterenovany permanentne asi 10 rokov
Ani nie tak pretrénovanosťou, ako to že trénuješ stále v únave - ako väčšina hobíkov kopírujúcich tréningy najlepších /polarizovaný tréning/ bez dostatočných predpokladov pre vytrvalostný výkon a podmienok. Takýto polarizovaný tréning je len pre vyvolených - ktorí ho znesú.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://apps.garmin.com/sk-SK/apps/a947db9d-abb6-4aea-818a-ee57fc369dbb
Testoval to DC Rainmaker a vyplulo mu to spravne udaje:
https://www.dcrainmaker.com/2017/07/xert-rolls-out-free-real-time-ftp-app-on-garmin-devices.html
Z mojej strany sklamanie. Nerobi to nic ine len v real case spocitava 20min priemer. Takze ak si nedas pocas jazdy ten 20min test tak to hodin ine/nizsie cislo. A predsa kazdu jazdu nejdes 20min naplno.
To je domnienka, alebo reálny reverse engineering? Lebo u mňa to vyzerá, že je za tým podstatne komplexnejší matematický model (určite sa dá napr. na podklade niekoľkých kratších efforts aproximovať 20/60 min pre nejakého "average Joa", s niekoľkými samplami na tej zvonovej krivke sa to dá aj presnejšie individualizovať, keďže nie všetci sú rovnaké padafky). Netrafilo to celkom presne, ale čo je to 3 % odchýlka?
Aj z tohoto článku to vyzerá na komplexnejší model:
https://www.bikeradar.com/road/gear/article/xertonline-whats-my-ftp-garmin-connect-iq-app-50615/
a je aj otázka o porovnateľnosti, keďže Xert pracuje zjavne s inak definovanou FTP
http://baronbiosys.com/real-time-ftp-determination/
Vypichol by som jednu vetu: "Simply keep going until you can’t go any longer and the final number will represent your FTP." Tam to ukazuje fialova farba po dvanastej hodine ak narasta, narasta aj FTP.
Sakra musim to odskusat
https://www.strava.com/activities/1414084573
Nie každý je obdarovaný rovnakou mierou predpokladov pre vytrvalostný výkon. Niekto si pri určitom výkone píska pri bpm 143 - kým iný sa k takémuto výkonu ani nedostane, prípadne v polovici výkonu skončí pri bpm 195.
No skúsim zase ja jeden, včerajší...
6h
v kazdom pripade dnesne over under intervaly v ramci intenzity...
16min warm up
4x 2mins under (90% FTP) 1min over (125% FTP)
2mins rest
14mins FTP
2mins rest
3mins rest
13mins FTP
cooldown
No skúsim zase ja jeden, včerajší...
6h
Teplota a P ?
Teplota? Hm, tak od 8C do 21C
v kazdom pripade dnesne over under intervaly v ramci intenzity...
16min warm up
2mins rest
14mins FTP
2mins rest
3mins rest
13mins FTP
cooldown
Na mládenca nič moc. By som povedal že až nízky výkon - bez ako.
Ani nie tak pretrénovanosťou, ako to že trénuješ stále v únave - ako väčšina hobíkov kopírujúcich tréningy najlepších /polarizovaný tréning/ bez dostatočných predpokladov pre vytrvalostný výkon a podmienok. Takýto polarizovaný tréning je len pre vyvolených - ktorí ho znesú.