Inak, pozrel som si to video vyššie s Matejom Tothom a to je klasický príklad demagogie. Toth samozrejme neni nizkosacharidový ani omylom. Ano, obmedzil sacharidy, ale len vtedy, ak si to može vdaka intenzite treningu dovolit (ja to mam podobne, vela sportovcov to tak ma, lebo je to z mojho pohladu uplne prirodzene). Ano, obcas využiva aj IF (aj ja niekedy nevedomky), ale tiež je to prirodzená vec. Mám zato, že sa stravuje uplne normalne so všetkým čo k tomu patrí. A ked niekdo tvrdí opak tak zavádza. Mimochodom, neviem prečo, ale ten pán vpravo je mi dost nesympatický.
04.03.2018 - 21:22:10
06
Asi je to trochu zložitejšie, tú to tiež rozoberajú https://www.sportujeme.sk/matej-toth-nie-je-nizkosacharidovy/
04.03.2018 - 21:51:34
00
Po poctivom prelustrovaní témy som natankoval celú 90 oktánovú lindtku. Výborná vec na odnaučenie od sladkého, buee.
05.03.2018 - 00:00:52
01
neviem, ci som uz sposobily davat rady v tejto oblasti, ale ked jes horku cokoladu, rataj s tym, ze ti moze sposobit zapchu, proste zapeka. najma ked mas akurat menej pohybu ako by bolo idealne. preto dbaj aj na prijem vlakniny, aj za cenu, ze zbastis nejaky sacharid, dokonca cukor. konkretne ja si davam na ranajky, alebo ked nestihnem, tak v priebehu dna misku so sln. semenami, do toho nahadzem orechy, trosku hrozienok, proste co aktualne mam v sufliku, jogurt, ked mam tak tvaroh a kvoli vlaknine obyc. ovs. vlocky. doobeda trochu sacharidov si dat mozes, aj jablko, ked mas chut, najlepsie komplet s ohryzkom, teda kompletne jablko, kvoli vlaknine. ja si odstavujem, najma zeleninu, ale aby som mal istotu, ze mam aj vlakninu, z odstavneneho "odpadu" si pocas odstavovania trosku zobkam vlakninu, napr. supu z jablka, citronu. alebo staci pochrumat mrkvu a vlakninu mas hned. dobry je aj mrkvovy salat s jablkom a zelerom. s mrkvou to ale netreba prehanat, ma vela A vitaminu. treba sa naucit rozmyslat tak, ze vsade kde si, prisposobis si konzumaciu tomu, co vies, ze potrebujes. napriklad ja som mal problem, co si pocat v kaviarni, ked nechcem zeleny/cierny caj, kavu (kvoli tlaku, dokonca bezkofeinova mi dviha tlak. nejdem sa zamyslat nad tym, ci je to psychiika, lebo si myslim, ze nie). nechcem si dat ani pohar vina, ani pivo. tak si davam matovy, alebo zazvorovy caj, to maju teraz vsade, je to moda, chvalabohu. ale co chcem povedat je, ze po vypiti caju zozerem ten zazvor, co zostane na dne salky a to iste urobim s matou. clenovia personalu kukaju na mna dost divne, ale ty mas nick exot, takze myslim, ze toto by ti mohlo dokonca vyhovovat. ked takto vylizem salky vsetkym clenom rodiny, tak sa potom lahsie ovladnem a nedam si fajnovo vyzerajucu raw torticku, ktora na mna mrkala hned ako som do kaviarne vosiel. k tym ranajkam este tolko, ze cely zivot som sa nutil do ranajok, rano sa mi proste nic neziadalo, az neikedy po 10tej a teraz, ked som sa na ranajky konecne naucil, sa objavia guruovia a uspesni sportovci, ktori neranajkuju. po zime som trosku nabral, takze idem skusit co bude so mnou robit ranny trening bez ranajok, ze ci budem mat vobec hlad, alebo pocitovat nedostatok energie (pocas alebo po vykone), alebo dokonca tocaky. moc sa toho neobavam. prisposobim sa, ked som prestal chlastat, zrat sladkosti, fajcit, tak nejake naznaky hladu pocas vybehu v lesoparku za domom ma nerozhodia. a hlavne ma zaujima aj to, co so mnou urobi ranny trening, to je pre mna nieco nove, pretoze som chodieval makat vzdy az poobede (s vynimkou celodennych turistik), proste najvacsia chut ist si maknut sa mi vacsinou dostavuje okolo 2-3 poobede. bude to trosku zmena rezimu, som zvedavy aj na to, co mi to bude robit s tlakom.
05.03.2018 - 09:33:57
02
edelweiss , dík, vlákniny by som mal mať dosť. Každý deň mám zeleninu, za lyžičku psyllium vlákniny, obdeň jabĺčko. To jem komplet, len stopka ostane, aj po deckách dojedám ohryzky ako bezdomovec :) .
Easy pohyb na lačno (u mňa to znamená po prebudení) je paráda. Aj teraz idem spať po nočnej a teším sa, ako si podvečer pôjdem zabehať, dúfam, haha :) . Tak nech vytrváme ;) !
05.03.2018 - 10:36:07
01
takze prvy trening nalacno mam za sebou, nepocitoval som ziaden hlad, ani nedostatok energie, nejaku slabost, alebo zavrate. uz som osprseny, prezleceny, pozrel som stravu, skoro hodka od navratu presla a stale nepocitujem hlad, len taky podtlak v traviacom trakte (skor to bude branica), ziadni muzikanti, alebo zravka, alebo traslak, ze musim si rychlo daco slahnut. vyslovene sa mi teraz nechce jest, nemam chut, ani na nic konkretne, ani celkovo. fakt zaujimave, zatial pijem len vodu. najem sa az po tretom signali hladu, aby som si bol isty. nejdem davat protein po treningu ako by sa mozno malo, chcem nakopnut chudnutie. ale je cas obeda, tak najneskor za hodinu si nieco keto dam.
05.03.2018 - 12:29:11
00
Ráno, hneď po zobudení máš v tele dostatok energie /sacharidov/ na hodinu pohybu vytrvalostným tempom.
05.03.2018 - 19:48:44
00
Ono je to aj o zvyku, na zaciatku, ked som zacinal jazdit rano do roboty, tak som si musel na 50 km aj nejaku tycinku zobrat i vodu nejaku a postupne som si od toho odvykol a uz nebol problem skoro rano odjazdit aj do 150 km bez jedla s tym, ze som nepocitoval hlad a to v pomerne slusnom tempe... Horsie je, ze aj telo si zvykne na zataz a to zhadzovanie nejakych prebytocnych kil ide tazsia :-D
05.03.2018 - 20:34:04
00
trening rano sa mi zapacil aj preto, lebo po zvysok dna som mal dobru naladu. bol som trochu unaveny, ale casom to budem asi lepsie znasat.
05.03.2018 - 21:23:23
00
Zvyknes si na to, mne to tiez takto vyhovuje, po robote uz nemam povacsine energiu na jazdenie, som rad, ze sa domov aspon dokotulam :-)
05.03.2018 - 21:27:11
00
moj vcerajsi vytvor... zemlicky z ovsenych otrub, psylia, tekvicovej muky, vajec, tvarohu... a dat do cesta nakrajanu cibulku bol super napad!
Príloha:
zemlicky tekvica cibulka.jpg
zemlicky tekvica cibulka.jpg 542.71 KiB thumb_up0thumb_down

06.03.2018 - 07:17:45
03
Uz sa pre boha vyserte na toho podrganeho zlatosa. Ved to je obchodnik s teplou vodou, ten clovek nic ine v zivote robit nevie len vytvorit dymovu clonu a potom predavat lieky na bolest vlasov. To iste teraz so stolickou neseda. Pripadne dalsi money-guru dusko plichta s jeho powerdebil znackou. Si pozrite ake zisky im generuje ten hype, ktory okolo seba vytvaraju. Nie, toto nie je zavist, toto je pocudovanie, ako sa da na ludskej zufalosti a blbosti zarobit..
06.03.2018 - 13:10:21
08
Zlatoš, Plichta, to kto je? Keď nežeriem chlieb a sladkosti, tak na mne zarábajú? Niekto tu má nejaké nedoliečené problémy s nimi, hehe :D
06.03.2018 - 17:25:10
02
Nerobil by som z toho stravovania náboženstvo... Stanovil by som si ciele /udržať, schudnúť, pribrať hmotu...svalovú...nie sadlovú / Mne sa podarilo zhodiť zo 106 na 83 za pomoci
bicykla a miernej zmeny stravy. / menej sacharidov /
06.03.2018 - 18:39:19
01
Ja pridám jednu takú pikošku, alebo varovanie, ak chcete – po zhodení 20kg sa chudnutie zastavilo a najprv som sa domnieval, že to len súvisí s menším energetickým výdajom v decembri a v januári. Ale nedávalo mi to zmysel, lebo stravu som nezmenil; dokonca som pribral asi jeden a pol kila.

Keď som potom raz pil doma čaj, zrazu mi prebehlo hlavou, že niečo mi nesedí a spýtal som sa ženy, čím ho osladila. A ona zrazu pripustila, že tam je med. :o Na môj zdesený výraz priznala, že v novembri sa nám minul brezový cukor (xylitol) a odvtedy sladí čaj medom. Keďže vypijem pokojne aj 4 veľké šálky denne, rýchlo som prišiel na to, že to množstvo medu nebolo zanedbateľné. Donútil som ju kúpiť xylitol a naozaj – po mesiaci vidím na grafe, že som sa vrátil do bodu, kde som chudnutie v novembri prerušil. :whew:

Napokon sa teda ukázalo, že to nebolo nedostatkom pohybu, ani koláčikom na Vianoce, ale neodhalený, no vytrvalý prísun skrytého cukru. Občas rozdiel spočíva v nečakanom, ale podstatnom detaile.
06.03.2018 - 18:56:41
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up