chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
29", tlaky ma momentalne 2.1bar 55mm v najsirsom mieste oba. Rafky MACH1 29 Karma, sirku skus zgooglit predpokladam 20-21mm.
EDIT: doplnene udaje, nech je to kompletna info
Váhu myslíš moju alebo pláštov? ? Ja mám 86kg. Plášte viď foto. Podľa pumpy som myslel, že fúkam 1.8-2.0, ale prednedávnom som kúpil digi manometer a ukázal 1.4 baru. Takže teraz neviem, čo merá správne. Pri takomto tlaku už je tendencia žuvania, ak sa do toho “opre”... stále hľadám svoje optimum Budem to testovať podľa nového merača...
ja som pred vikendom nahodil na 23mm rafik 29" 2.35 Ikony ( vaha plastov 780, 800g - skoro na vykotilo ked som to zbadal a to 3C maxspeed ) mam 70kg aj s batohom a 1.6 bolo moc 1.1 malo - ale co ta pumpa realne ukazuje neviem. mam ale pocit ze ten rafik je uzky na taky balon - sirku to ma 59mm vysku 55mm bez dezenu. v terene parada len ten asfalt nic moc. hlavne ked je nakloneny - napr ked ides po okraji kolaje - vtedy to chyti strasny odpor - neviem ci je to zutim plasta alebo tou 3C zmesou od maxxisu.
To isté mám na Vitorriách, pri naklonení je úplne počuť, ako sa pricucávajú k podkladu. To bude mäkkou zmesou na bokoch. Po prezutí z NobbyNickoch s dušami, som mal pocit, že bike úplne letí...
Barzo 2,35 vozim vzadu na 29". Dobry plast, ale pomalsi od Ikona. Problemom ale je zohnat 2,35. Vsade maju 2,25.
Sirka Barza 59 mm cez bocnice pri 25mm rafiku (vnutorna sirka).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT: doplnene udaje, nech je to kompletna info
... na fatbiku aj ja
Presne túto kombináciu v 29" by som chcel nahodiť
Sirka Barza 59 mm cez bocnice pri 25mm rafiku (vnutorna sirka).
Čuz, tak predný Barzo je široký 56,5mm a vysoký 57mm, zadný Mezcal má 56mm šírku a výšku 55mm. Vnútorná šírka ráfikov by mala byť 21mm.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/mitas-kratos-top-desing-racing-pro-tubeless-supra-textra-27-5x2-25-mtb-plast-kevlar.html