Tiež som tam už hodne dlho nebol.
Bolo by fajn keby tie brány boli otvorené aj naďalej,alebo aspoň zámky dole.
Však každý slušný cyklista aj turista by tú bránu po prechode určite aj zavrel inde to funguje tak prečo nie tu ? ? ?
No neviem,ale brána nad Žuhračkou tesne pred protipožiarnou nádržou bola zatvorená a ani sa nedala obísť.
Trebalo ísť tou lesnou cestou,čo vedie popod Žuhračkou (keď sa ide bikom od Novej Dediny a zhruba 1,5km pred Źuhračkou odbočiť doľava).
Na konci tej cesty končí plot,ktorý sa ešte dá obísť - ešte nie je tak zarastený.
Dnes som bol bikovať popod Krivínom az po začiatok T.Breznice - jazierko Luftov (ďalej som nešiel kvôli počasiu).
Pri sídle Malokarpatskej spoločnosti,konkrétne v tej časti,kde spracúvavajú drevo som dnes videl prichystaných aspoň 100 drevených kolov na ploty a zhruba 50 čisto nových roli pletiva.
Nevie niekto,kde chcú ešte zamedziť prístup do lesa?
Fotky nemám,príliš veľa ľudí tam bolo,tak som nechcel provokovať.
Dnes som sa bol aj ja pobicyklovať (Rybník - Rybnícky domec - Kňažná skala - popri Hrone do Luftova - Tekovská Breznica - Chválenská dolina - sedlo pod Rakovcom - Čajkov atď.).
Podarilo sa mi zhotoviť fotografie toho oplotenia a kolov, ktoré ste tu spomínali. Zároveň som si všimol aj zatvorenú bránu už pri vstupe do toho strediska, kde sústreďujú drevo, a nebolo možné cezeň prejsť a ísť ďalej cez Rakytskú dolinu smerom na Rovné (v minulosti som tadiaľ prechádzal bez problémov a ani túto bránu som si tam nikdy nevšimol - za ňou nejakých 20 metrov smerom do Rakytskej doliny nasleduje ďalšia brána, ale tá je tam už dlho). Osobne odhadujem, že tie stavebné prvky na oplotenie pôjdu do lokality pri Rybníckom domci. Dnes som tam uvidel novopostavenú bránu, kde po jej stranách je už všetko pripravené na osadenie poriadne dlhého plotu (kto tadiaľ chodí, asi vie ľahko odhadnúť, kadiaľ približne pôjde). Pre priblíženie, táto nová brána sa nachádza priamo na modrej turistickej trase, približne 20 metrov ďalej za miestom, kde sa modrá turistická trasa smerujúca od Krivína "zalamuje" v cca 90° uhle smerom na severovýchod (k tej fotke som priradil aj GPS súradnice, tak si to môžete pozrieť).
NeroCaesarUno ako si sa dostal cez tie brány (nad Rakovcom ,či smerom dole na Čajkov a cez ostatné?)
Boli otvorené,či sa dali obísť,alebo si bike "prehadzoval" cez plot?
lubo28, na každú bránu som si už po tých pár rokoch a po tých množstvách prekonávaní vynašiel nejaké "know-how". Chodím sám a preto väčšinou bicykel prehadzujem cez plot bezprostredne pri bráne (jedinou výnimkou je brána nad Žuhračkou - tam prehadzujem bicykel priamo cez bránu, lebo je to jediná brána, ktorá nemá "špice", ale je úplne rovná). Sú aj brány, ktoré sa okrem toho dajú aj nejako rozumne chôdzou popri bicykli obísť (Čajkov, Žuhračka, Rakovec) alebo sa bicykel posunie pod plot (Čajkov). Brána nad Rakovcom (nie tá prvá zelená, ale tá druhá sivá, ktorá je už dole kopcom do Tekovskej Breznice)...je tam aktuálne padnutý strom na pletive, takže pletivo je nízko cca 1,5 metra a dá sa bicykel cezeň prehodiť. Inak sa dá aj obísť popri bicykli po pravej strane (z pohľadu Tekovská Breznica za chrbtom).
Podľa toho, kde je umiestnená brána (miesto, kde červená čiara pomyselného oplotenia pretína modrú turistickú trasu) a kam smerujú cesty od nej, bude oplotenie podľa mňa vyzerať nejako takto:
neviem aky maju tam. nam tu znicili plotom jednu z najkrajsich tras co sme tu mali, dalsie dve prehradili. oplocovat sa nesmie - ale u nas sa to nazvalo ako obora - ?nieco tam chova? okolo plota je vybagrovana nova lesna cesta a pravidelne sa po nej vozi "lesna straz" na motorke/stvorkolke kontrolovat plot.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bolo by fajn keby tie brány boli otvorené aj naďalej,alebo aspoň zámky dole.
Však každý slušný cyklista aj turista by tú bránu po prechode určite aj zavrel inde to funguje tak prečo nie tu ? ? ?
Trebalo ísť tou lesnou cestou,čo vedie popod Žuhračkou (keď sa ide bikom od Novej Dediny a zhruba 1,5km pred Źuhračkou odbočiť doľava).
Na konci tej cesty končí plot,ktorý sa ešte dá obísť - ešte nie je tak zarastený.
https://www.facebook.com/events/856440944563891/?ti=as
Viete to niekto prosím poskytnúť odomknuté? Nechce sa mi preplácať celý mesiac.
Pri sídle Malokarpatskej spoločnosti,konkrétne v tej časti,kde spracúvavajú drevo som dnes videl prichystaných aspoň 100 drevených kolov na ploty a zhruba 50 čisto nových roli pletiva.
Nevie niekto,kde chcú ešte zamedziť prístup do lesa?
Fotky nemám,príliš veľa ľudí tam bolo,tak som nechcel provokovať.
Kde zamedzit? Vsade!
Podarilo sa mi zhotoviť fotografie toho oplotenia a kolov, ktoré ste tu spomínali. Zároveň som si všimol aj zatvorenú bránu už pri vstupe do toho strediska, kde sústreďujú drevo, a nebolo možné cezeň prejsť a ísť ďalej cez Rakytskú dolinu smerom na Rovné (v minulosti som tadiaľ prechádzal bez problémov a ani túto bránu som si tam nikdy nevšimol - za ňou nejakých 20 metrov smerom do Rakytskej doliny nasleduje ďalšia brána, ale tá je tam už dlho). Osobne odhadujem, že tie stavebné prvky na oplotenie pôjdu do lokality pri Rybníckom domci. Dnes som tam uvidel novopostavenú bránu, kde po jej stranách je už všetko pripravené na osadenie poriadne dlhého plotu (kto tadiaľ chodí, asi vie ľahko odhadnúť, kadiaľ približne pôjde). Pre priblíženie, táto nová brána sa nachádza priamo na modrej turistickej trase, približne 20 metrov ďalej za miestom, kde sa modrá turistická trasa smerujúca od Krivína "zalamuje" v cca 90° uhle smerom na severovýchod (k tej fotke som priradil aj GPS súradnice, tak si to môžete pozrieť).
Boli otvorené,či sa dali obísť,alebo si bike "prehadzoval" cez plot?
Esteze som stihol bike na Priesile odfotit.
Presnejsie juzne je to, ako dole ukazuje Nero...
Cize dokopy vyse 25mega m2
tento svet a špeciálne Slovensko speje do veľkej Pi...e
Povodny zamer bol oplotit to cele, ale to sa nastastie nepodarilo a dufam, ze ani nepodari. Zda sa, ze po dvoch rokoch sa im podarilo zlegalizovat to mensie oplotenie Rybnickeho domca.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1095476.html#p1095476
Treba sa popytat na OU obce Rybnik, spravy CHKO a alebo tu https://www.minv.sk/?pozemkovy-a-lesny-odbor-27
Pani chcu mat klud od plebsu. Tu najdes nejake linky.
https://www.mtbiker.sk/forum/post877805.html#p877805
Daj pozor, aby aj na Martinkach nezacal
https://plus7dni.pluska.sk/Ludia/Stefan-Kvietik-obmedzil-oblubene-vylety-do-prirody-trapia-ho-kolena