hurfo A co potrebujes vediet? Ja ju mam a tusim este niekto tu na fore. Som velmi spokojny, je to presne to co som chcel. Kellys je dost podobny, vybavou aj geometriou (pozeral som Lka), aj ked neuvadza uplne vsetky rozmery. Merida je mierne dlhsia, ma nizsi BB drop a vyssiu hlavovku, teda bude trochu stabilnejsia. Rozdielne su prevody, Kellys 2x11 a Merida 1x11. Mne to uplne staci a Apex radi perfektne. Silex sa robi aj na 105 ale urcite bude drahsi ako Soot. Dalsi rozdiel su kolesa, Silex ma vhondejsie kolesa pre hrubsie plaste a bezduse - rafik ma 22mm vnutornu sirku, pricom Soot ma len 17mm. Co je dost malo v dnesnej dobe a na gravel (na
cestak je to ok).
A vyhoda SIlexu je v upinacich bodoch na batozinu (vidla, ram), na Soote nevidim ziadne. Ale ak neplanujes bikepacking, je to nepodstatne.
Nevyhoda je FSA stred. Zacal vrzgat po prvom dazdi (len 7km po hradzi), ked bike nemal ani 80km. Po generalke som kukol loziska a su riadne hlucne, aj ked sa tocia ok. Najblizsie vymenim za Shimano, lebo FSA loziskam uz neverim (a nie som sam).