Pomoc pri výbere celoodpruženého biku Cube vs Giant
Ahojte bikeri,
potrebovala by som pomôcť pri výbere biku. Oba bicykle som osobne prekonzultovala v predajni s predajcami, ale každí si tvrdí to svoje a preferuje svoju značku, takže sa obraciam na Vás či by ste mi mohli pomôcť rozhodnúť sa. Jazdím len klasický horský terén, žiadne extrémy, súťaže...Cez týždeň denne do práce po asfaltke a cez víkendy horské cyklotrasy, občas prenášanie biku, nejaké tie zrázy, korene, ale skutočne len rekreačne i keď občas agresívnejšie a rýchlejšie dole kopcom ... Vietor vo vlasoch musí byť
Keďže môj finančný limit bol do 2000 € a požiadavkou čierno-modrá kombinácia a keďže terajší bike mám tiež Cube, boli mi ponúknuté títo dvaja adepti :
CUBE STEREO 120 RACE 29 (2019) https://www.cube.eu/sk/2019/bikes/horske-bicykle/celoodpruzene-bicykle/stereo/cube-stereo-120-race-29-blacknblue-2019/
a
GIANT ANTHEM 29er 3 (2018) https://www.giant-bicycles.com/sk/anthem-29er-3
Veľmi by som bola vďačná za každú dobre mienenú radu, moje rozhodnutie je vo Vašich rukách.
giant má odpruženie, ktoré minimalizuje pohupovanie a pritom velmi efektivne funguje v terene...
Cube je obyčajný 4čap s biednym tlmičom...a vyššou hmotnosťou.. 14kg bez pedálov ˇplus pedále 400g plus doplnky aje pomaly na 15kg pre 60kg ženu cele zle...
na giant hodiť lahučke plašte a fičíš... standartne budu obyčajne droty ..hned prerobit na bezduše so správnymi Plaštami bude 500g dolu...na rotačnej hmotnosti,čo bude znamenať výborne vlastnosti pri výjazdoch v terene
kuam že su tam ikony, čo je celkom lušne rýchly plasť, prípadne neskôr po zjazdení do zadu hodiť Maxxis aspen, TR exo,
v predu ten ikon nechaj, len vyhodiť duše, naliať tmel, je to už pripravene,..
cube ma tažšie nicky s vysokým vzorkom, kde by si sa na ceste dosť trapila.
odporúčam ako prve vymeniť sedlo za damske širšie aspon 150mm , to panske ti nebude sedieť určite....skus v predajni pri kupe
a posunuť ho na sedlovke o 1cm dopredu.
Pokial viem tak Giant pri predaji uz rovno preraba plaste na bezdusaky, instaluju ventilky a naleju tmel. Takze plaste aj rafky uz su nato pripravene, netreba nic menit.
to je mylna info, tmel urcite dnu neleju, jedine ze by ti to urobil priamo predajca na predajni, o com pochybujem, ale kolesa su uz pripravene na bezduse s bezdusovymi plastami
petrunka btw. Prečo máš v profile ze si muž a píšeš ako žena?
Pri tvojej výške bude 29” bajk veľký, ťažší a hlavne ťažšie ovládateľný !! .... pozeraj radšej 27,5 .... a k značke, musí to byt Cube vs. Giant? .... co tak ina značka a pozerať modely pre ženy? Napr. Canyon ?
vokalvokal Ved pisem ze pri predaji, samozrejme ze som myslel predajcu na predajni... Uz som aj vahal ci sa nemylim a nemohol som sa zbavit toho pocitu ze som to kdesi cital, nakoniec som to nasiel. http://www.frbikes.cz/a/_giant-anthem-29-1-ge-v-frbikes.html
Viackrat sa to v clanku spomina, ale najjasnejsie to je napisane nad 9-tym obrazkom: Maxxis Ikon EXO TR, bezdušový ventilek, bezdušová páska. Duši uvnitř nehledejte. Tmel je v přívalu a aplikujeme ho při prodeji.
Moze to sice vyznievat ze to robi len ten konkretny predajca, ale 16-ta fotka to vyvracia, teda ten stitok na kolese, ten bude urcite na vsetkych modeloch vo vsetkych predajnaich... A samizda som sa otom bavil aj s miestnym predajcom na testovacke Giantu...
60kg květina a 14kg bike na jízdu ze 70% po silnicích a lehkém terénu? Nesmysl! Vybírej dále, z těchto dvou ani jedno. Raději mírně jetý bazar, tam budeš mít v této ceně klidně 12kg bike s mnohem lepší výbavou. Zkusil bych i 27,5 se zdvihy okolo 120, nebo pak 29, ale tam bohatě stačí 100mm
tak určitě a navíc to vypadá drsně když někdo na enduru jede po městě. Potom ještě doporučuji zavřenou helmu
Kolik mají zdvihy kol co jezdí závody XC, 80-100mm? Bude jezdit horší terén, myslím že asi ne. A to ani ti co mají to enduro, joooo na ty tři schodky u obchoďáku je ale enduro, nebo sjezďák skoro nutnost
Brali sme stamať nedávno dva bajky. Za tie peniaze asi v lepšej výbave bajk ani nekúpiš. Je to na XT predok aj zadok Fox tlmenie DPS ktoré sa dá úplne zavrieť takže na asfalte to nebude pohupovať.
EDIT: Ajk ten čo dal Petrikj je super. Ma predbehol keď som písal.
Petrikj: myslíš že ukecá slevu 700euro? Jestli jo tak super kup
Do 2000 a s rezervou na výbavu vypadá dobře tohle: https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-skeen-trail-8.0-713679. Vel. 18 by měla na výšku okolo 175cm sedět akorát a může si vybrat jestli 27,5 nebo 29, za mně 27,5
akurat Tí co jazdia zavody XC maju asi trochu iny skill ako toto dievca.... vacsie zdvihy jej odpustia viac chyb v terene .... btw. stranu dozadu si riesil ze 29 no problem a zrazu odporucas 27,5? ..... koniec debaty
Tesak: debato, psal jsem že buď 27,5 se zdvihy okolo 120 a pokud chce 29 tak stačí zdvihy okolo 100.
Taky asi závodníci jezdí v jiné rychlosti. Nejlepší na silniční dojíždění do práce he enduro bike, a nebo Ferrari. Oboje je frajeřina
Ked to prezeniem, tak najlepsie na dochadzanie po asfalte do prace 5x do tyzdna a rekreacny vylet do lesa 1x do tyzdna s prenasanim bajku cez tazsie pasaze bude obycajny cross s plastami co maju aspon nejaky vzor. Dilema vyriesena.
Ahojte všetci, ktorí do diskusie pridali svoj comment.. Rozhodnutie pri výbere padlo a myslím, že debatu môžeme uzavrieť...Ku koncu sa už aj tak začala točiť na môj úkor a nie na vyjadrenie sa k samotným bikom... Neviem čo je zlé alebo vtipné na tom, že aj napriek tomu, že prevažne chodím na biku do práce a hory jazdím vo voľnom čase si chcem kúpiť celoodpružený bike?! Nemyslím si, že celoodpružený bike musia mať len profesionáli a nároční jazdci, ktorí dennodenne jazdia trail. Chcela som fakt len radu pri výbere a nie hodnotenia toho, čo jazdím a ako jazdím. Tím ktorí mi dali cenné a užitočné rady patrí moje ďakujem!!!
Ahojte všetci, ktorí do diskusie pridali svoj comment.. Rozhodnutie pri výbere padlo a myslím, že debatu môžeme uzavrieť...Ku koncu sa už aj tak začala točiť na môj úkor a nie na vyjadrenie sa k samotným bikom... Neviem čo je zlé alebo vtipné na tom, že aj napriek tomu, že prevažne chodím na biku do práce a hory jazdím vo voľnom čase si chcem kúpiť celoodpružený bike?! Nemyslím si, že celoodpružený bike musia mať len profesionáli a nároční jazdci, ktorí dennodenne jazdia trail. Chcela som fakt len radu pri výbere a nie hodnotenia toho, čo jazdím a ako jazdím. Tím ktorí mi dali cenné a užitočné rady patrí moje ďakujem!!!
Ja na svojom celoodpr.tiez chodim do prace a nepotrebujem na sto druhov bicyklov. Len niekto namiesto zeny ma bicykle aspon a riesi ine deficity a zbytocne to preziva )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cube je obyčajný 4čap s biednym tlmičom...a vyššou hmotnosťou.. 14kg bez pedálov ˇplus pedále 400g plus doplnky aje pomaly na 15kg pre 60kg ženu cele zle...
na giant hodiť lahučke plašte a fičíš... standartne budu obyčajne droty ..hned prerobit na bezduše so správnymi Plaštami bude 500g dolu...na rotačnej hmotnosti,čo bude znamenať výborne vlastnosti pri výjazdoch v terene
v predu ten ikon nechaj, len vyhodiť duše, naliať tmel, je to už pripravene,..
cube ma tažšie nicky s vysokým vzorkom, kde by si sa na ceste dosť trapila.
odporúčam ako prve vymeniť sedlo za damske širšie aspon 150mm , to panske ti nebude sedieť určite....skus v predajni pri kupe
a posunuť ho na sedlovke o 1cm dopredu.
Pri tvojej výške bude 29” bajk veľký, ťažší a hlavne ťažšie ovládateľný !! .... pozeraj radšej 27,5 .... a k značke, musí to byt Cube vs. Giant? .... co tak ina značka a pozerať modely pre ženy? Napr. Canyon ?
Viackrat sa to v clanku spomina, ale najjasnejsie to je napisane nad 9-tym obrazkom: Maxxis Ikon EXO TR, bezdušový ventilek, bezdušová páska. Duši uvnitř nehledejte. Tmel je v přívalu a aplikujeme ho při prodeji.
Moze to sice vyznievat ze to robi len ten konkretny predajca, ale 16-ta fotka to vyvracia, teda ten stitok na kolese, ten bude urcite na vsetkych modeloch vo vsetkych predajnaich... A samizda som sa otom bavil aj s miestnym predajcom na testovacke Giantu...
Kolik mají zdvihy kol co jezdí závody XC, 80-100mm? Bude jezdit horší terén, myslím že asi ne. A to ani ti co mají to enduro, joooo na ty tři schodky u obchoďáku je ale enduro, nebo sjezďák skoro nutnost
https://www.sportokay.com/sk_en/scott-contessa-spark-710-2017-damen-trailbike.html
Brali sme stamať nedávno dva bajky. Za tie peniaze asi v lepšej výbave bajk ani nekúpiš. Je to na XT predok aj zadok Fox tlmenie DPS ktoré sa dá úplne zavrieť takže na asfalte to nebude pohupovať.
EDIT: Ajk ten čo dal Petrikj je super. Ma predbehol keď som písal.
Do 2000 a s rezervou na výbavu vypadá dobře tohle: https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-skeen-trail-8.0-713679. Vel. 18 by měla na výšku okolo 175cm sedět akorát a může si vybrat jestli 27,5 nebo 29, za mně 27,5
Taky asi závodníci jezdí v jiné rychlosti. Nejlepší na silniční dojíždění do práce he enduro bike, a nebo Ferrari. Oboje je frajeřina
Ja na svojom celoodpr.tiez chodim do prace a nepotrebujem na sto druhov bicyklov. Len niekto namiesto zeny ma bicykle aspon a riesi ine deficity a zbytocne to preziva