Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
infinitipp GC mam na druhych kolesach na mokro/blato. Pouzivam ich typicky na jar/jesen pripadne aj pocas sezony ked dlhsie prsi kedze jazdim kazdy den. Oproti starsim Control je tato nova Gripton zmes na omak makksia. Plastik vyzera velmi dobre, robustne. Na Archoch kde bude osadeny ma 55mm sirku, cize poctiva 2.1 a hmotnost na taky plast je ok. Na maratony mam aj ja FT, ale v pripade mordy typu tohtorocneho Horalu (ved vies svoje ) urcite nahodim tieto GC kolesa.
speaking of tires, tu bohuzial kompromisy nerobim. tak, ako existuju plaste, ktore su tazke na maratony, existuju aj tie, ktore su na maratony lahke.
kazdy ma tu hranicu asi niekde inde, mna skusenost naucila, ze odkedy som presedlal na exo verzie maxxisov, tak som defekt nemal (ani na dusiach).
ikon 2.2 3c exo tr 647/659
v ramci diskusie kolko vazi maxxis balenie.. 673/684
prave preto chcem ist do FT (rovnaka vaha ako ikon ale 2.1 mi viac v zadu vyhovuje). Na Ikony nemam jedine zle slovo iba to ze na asfalte dost hucia a horsie odvaluju nes spesliky a pri rovnakej vahe by mohli mat 2.1 rovnaku vydrz ako 2.2 Ikony v blatistom terene mi na Horele FT v zadu paradne zaberali az som sa cudoval. Keby robili 2.1 Ikony pre mna nie je co riesit Ak ma FT sklamu nadobro sa vraciam k maxxis.
obligatne slahace
prezili zatial vsetky narazy od sutrov a korenov, ale pogrom na horale si odnieslo lozisko na lavom pedali. pri slapani to nie je citit, ale otacanie rukou v porovnani s pravym ide o kusok tazsie...
vsetky komponenty prevazujem a fotim ako nove, kupoval som ich postupne (pedale este min. rok ako vidiet podla nazvu fotky) a vacsinu veci, ktoru som sem zatial dal, jazdim od jula, konkretne od salzky.
spolu s pedalmi som zacal jazdit aj "pretekarske" tretry
s-works 6 xc vel. 41: 532 par (prava 265 lava 268)
s crankbros kuframi: 570 (284/287)
ked kupim ram, stred, hlavko, radenie, kluky, brzdy, sedlo eventualne vidlu
momentalne vysledna vaha nie je nicim zaujimava, som niekde na 9.225 so vsetkym, co ani nestoji za rec
toto boli vlastne vsetky tohtorocne upgrady aktualnej zostavy, ktore sa dali celkom bezbolestne urobit
neskor tu nahadzem dalsie veci, ktore sa mi podarilo odmontovat a prevazit a potom uvidim, co sa mi podari odlahcit dalsi rok...
a tieto na co budes pouzivat trochu su tazke na maratony ja dam na teba a buducu sezonu nahodim FT 2.1 gripton. Sworks boli super az na tu bocnicu dufam ze gripton je aspon tak odolny ako maxxis.
ma to nejaky dovod ci iba koli pohodliu 2.3 maju rovnaku sirku ako 2.2 ikony ak som mal 2.1 FT necitil som rozdiel v odpruzeni a to tlakujem na 1.6-1.8 pri mojich 82kg 2.1 boli mrstnejsie a v zadnej stavbe priestoruuuu ale verim tomu keby ze dam 2.3 a natlakukem na 1.5 tak by som tlmenie viac citil ale budu vazit uz k 700g a to rovno mozem dat klasicke ikony co mam odlozene a viem ze budu spolahlive co do defektov. Proporcie 2.1 a vaha do 650g by mohli pasovat ako serbel na ...
Fast Track 29x2.3 S-Works pod 590g.
Záleží aký terén jazdíš. Možno ti stačí 2,1". Ja som pre svoje jazdenie skúšala rôzne šírky. Zistila som, že rôzni výrobcovia merajú svoje pneu inak. Fast Track 2,1" je užší a má menší objem ako Racing Ralph 2,1". Najnovší Racing Ralph v šírke 2,25" je užší ako súčasný Racing Ralph 2,25". Máš pravdu v tom, že Fast Track 2,3" má podobnú šírku ako Ikon 2,2. Fast Track sa mi však javí, že je rýchlejší a v najvyššej verzii je oveľa ľahší s poddajnejšími bokmi.
No hej, ale porovnavas Sworks - verziu bez akejkolvek ochrany s Maxxisom EXO. Ikon 3C maxxspeed TR ma tiez pod 580g. Je to taka alternativa k sworks bez ochrany. Romanovi Sworksy pod Tatrami dlho nevydrzali, rezol tusim Renegada pomerne rychlo, preto hlada odolnejsiu alternativu.
Áno, máš pravdu. Ikon bez Exo som však nikdy nemala a tak nemám foto na váhe. Avšak ak niekto zháňa plášte do kamenistého terénu tak tiež odporúčam ochranu ako Exo od Maxxis alebo Snake Skin od Schwalbe. Ale aj tak by som osobne by do šírky 2,1" pre takýto terén tak nešla.
nejak po tom skusani som dospel k poznatku ze by 2.1 FT co jozo tu daval na vahu cca 650g bude lepsia volba ako 650g Ikon 2.2 alebo cca 680-700g FT 2.3. FT ma lepsi stred nez Ikon a to citelne.2.1 su mrsnejsie nez 2.3
Sak na jar pojazdim skusim nejaky maraton a podam hlasenie do temy bezdusakov ake budu skusenosti pri 82kg 193cm.
Som ti vravel, ze aj tieto nove s-worksy su papier... FT gripton 2.1 jazdim uz roky vzadu a spokojnost. Bocnica je samozrejme tuhsia a nie su tak pohodlne ako s-works. Inak na griptone za ten cas ani jeden defekt.
Jasné každý si je strojcom svojho šťastia ale materiál ti k nemu môže viac či menej dopomôcť. Aby sme neboli toľko mimo tému pridám jedno porovnanie 550ml fliaš. Celkom slušný rozdiel pre niekoho.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kazdy ma tu hranicu asi niekde inde, mna skusenost naucila, ze odkedy som presedlal na exo verzie maxxisov, tak som defekt nemal (ani na dusiach).
ikon 2.2 3c exo tr 647/659
v ramci diskusie kolko vazi maxxis balenie.. 673/684
Hutchinson Taipan 29x2,1 TLR
Váha výrobcom 608g
prezili zatial vsetky narazy od sutrov a korenov, ale pogrom na horale si odnieslo lozisko na lavom pedali. pri slapani to nie je citit, ale otacanie rukou v porovnani s pravym ide o kusok tazsie...
spolu s pedalmi som zacal jazdit aj "pretekarske" tretry
s-works 6 xc vel. 41: 532 par (prava 265 lava 268)
s crankbros kuframi: 570 (284/287)
momentalne vysledna vaha nie je nicim zaujimava, som niekde na 9.225 so vsetkym, co ani nestoji za rec
toto boli vlastne vsetky tohtorocne upgrady aktualnej zostavy, ktore sa dali celkom bezbolestne urobit
neskor tu nahadzem dalsie veci, ktore sa mi podarilo odmontovat a prevazit a potom uvidim, co sa mi podari odlahcit dalsi rok...
Odporúčam voliť šírku 2,3"
ma to nejaky dovod ci iba koli pohodliu
Záleží aký terén jazdíš. Možno ti stačí 2,1". Ja som pre svoje jazdenie skúšala rôzne šírky. Zistila som, že rôzni výrobcovia merajú svoje pneu inak. Fast Track 2,1" je užší a má menší objem ako Racing Ralph 2,1". Najnovší Racing Ralph v šírke 2,25" je užší ako súčasný Racing Ralph 2,25". Máš pravdu v tom, že Fast Track 2,3" má podobnú šírku ako Ikon 2,2. Fast Track sa mi však javí, že je rýchlejší a v najvyššej verzii je oveľa ľahší s poddajnejšími bokmi.
Sak na jar pojazdim skusim nejaky maraton a podam hlasenie do temy bezdusakov ake budu skusenosti pri 82kg 193cm.