Nadácia Ekopolis a Správa Národného parku Nízke Tatry (NAPANT) si Vás dovoľujú pozvať na exkurziu Deň so strážcom NAPANT. Cieľom exkurzie je priblížiť novinárom, z čoho pozostáva práca strážcu ochrany prírody a ako prežívajú svoj bežný pracovný deň v teréne pracovníci národného parku.

Exkurzia sa uskutoční dňa 16. apríla 2008 (streda) v okolí Banskej Bystrice od 9.00 - do cca 16.00 hod.
Priebežný program (môže sa dodatočne upraviť):
- lokalita Priechod (genofondová lokalita): menežmentové opatrenia - starostlivosť o lokality vzácnych druhov flóry a fauny a biotopov;
- lokalita Priechod, novovyhlásený chránený areál Brvnište: označovanie chránených území, spolupráca s lesníkmi;
- lokalita Sásovská dolina: výkon strážnej služby;
- lokalita Staré Hory: migračné zábrany na obojživeľníky;
- lokalita Staré Hory: návšteva starostu;
- lokalita Donovaly: kontrola dodržiavania podmienok rozhodnutí a návštevného poriadku, výkon strážnej služby, návšteva Informačného strediska Donovaly.

Počas celého dňa budete mať možnosť rozprávať so strážcami národného parku, vidieť ich pri práci, spoznať ich názory a skúsenosti a tak hlbšie preniknúť do problematiky ochrany prírody, ktorá je často témou vašej novinárskej práce.

Exkurzia sa bude konať v teréne, za každého počasia, preto je potrebné vhodné oblečenie. Nadácia Ekopolis poskytne účastníkom dopravu a obed.

Váš záujem oznámte prosím obratom programovému manažérovi Nadácie Ekopolis: Jánovi Roháčovi, 0905 240137, rohac@ekopolis.sk.

Počet účastníkov exkurzie je obmedzený na sedem, preto odporúčame prihlásiť sa čo najskôr.

Banská Bystrica, 7. apríl 2008.
08.04.2008 - 16:45:07
00
Ak by niekto mal zaujem, dajte vediet tomu panovi, mozete povedat, ze ste z MTBiker.sk. Pripadny report by bol vysoko ceneny :)
08.04.2008 - 16:46:01
00
keyboard_arrow_up